https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Havermout-sojayoghurtbolletjes met rozijnen

Recept: Havermout-sojayoghurtbolletjes met rozijnen

Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje? Eens iets anders dan havermoutpap als ontbijt en boterhammen bij de lunch? Deze havermout-sojayoghurtbolletjes zijn ideaal! Echt letterlijk in 5 minuten klaar om afgebakken te worden, verrekte lekker en heel handig om mee te nemen 😉

Gezond tussendoortje

Dit recept heb ik te danken aan mijn schoonzusje. Zij was op zoek naar recepten voor gezonde tussendoortjes en ging aan de slag met kwarkbolletjes. Toen die wel erg droog uit de oven kwamen, vroeg ze mij om tips. Ik zou natuurlijk mezelf niet zijn als ik niet dacht: dat kan ik beter én plantaardiger! Terwijl ik op de waterkoker stond te wachten voor een lekkere kop thee, gooide ik wat ingrediënten bij elkaar en draaide er bolletjes van. 40 minuutjes in de oven en smullen maar!

Inmiddels heeft mijn schoonzusje ze ook al goedgekeurd en heeft ze er bij deze dus wél een heerlijk recept voor gezonde tussendoortjes bij!

Hap slik weg

Je kunt deze bolletjes lekker zo opeten, want daarvoor zijn ze smeuïg en zoet genoeg. Wil je ze echter extra lekker (en voedzaam) maken, dan kun je ze ook besmeren met bijvoorbeeld een laagje jam of notenpasta. Mijn favoriete beleg voor deze bolletjes: amandelkokospasta van Pip & Nut!

Variëren met ingrediënten

Houd je niet van rozijnen? Vervang ze dan door bijvoorbeeld cranberries. Je kunt ook wat noten door het beslag gooien, chocoladebroodjes maken door cacaopoeder toe te voegen of kokosbolletjes maken door kokosyoghurt te gebruiken of kokosrasp toe te voegen. Ideeën genoeg, dus er gaan bij ons in huis de komende tijd zeker de nodige variaties op deze bolletjes de revue passeren!

Havermout-sojayoghurtbolletjes met rozijnen

Prep Time 5 minuten
Cook Time 40 minuten
Total Time 45 minuten
Servings 12

Ingredients

 • 250 gram havermout
 • 400 gram ongezoete sojayoghurt
 • 2 eetlepels olie
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • Snufje vanille
 • 100 gram rozijnen
 • Snufje zout
 • 3 theelepels bakpoeder

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar.

 3. Vorm circa 12 bolletjes van het deeg.

 4. Bak de bolletjes in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.

 5. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast of vriezer!

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating