https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Eetdagboek #3: Eten voor twee?

Eetdagboek #3: Eten voor twee?

Joepie, een eetdagboekje! Zelf vind ik ze altijd heerlijk om te lezen of te kijken en jullie zijn vast net zo nieuwsgierig als ik 😉 Nu ik zwanger ben, rijst al helemaal vaak de vraag wat ik zoal eet op een dag. Heb ik gekke cravings? Eet ik voor twee? Ik vertel je er alles over!

Ontbijt

De grootste verandering in mijn eetdagboek sinds ik zwanger ben, is wel het ontbijt. Waar ik eerder dol was op groene smoothies, drink ik ze nu zelden. Vanaf week 6 van mijn zwangerschap kon ik geen vloeibare maaltijden meer verdragen en hoewel een klein kommetje soep nu wel weer gaat, ben ik er nog steeds geen fan van. Datzelfde geldt helaas dus voor smoothies: ze vallen me op de een of andere manier te zwaar op de maag. Balen, want ik genoot echt van die vitaminebommetjes! Maar goed, gelukkig zijn er genoeg andere lekkere én gezonde ontbijtjes te verzinnen.

Een tijd lang wilde ik ’s ochtends alleen maar versgeperst sinaasappelsap en crackers met plantaardige boter en appelstroop. Dat eet ik nu ook nog regelmatig, maar ik wissel af met diverse andere ontbijtjes. Yoghurt met fruit en granola, havermoutpap of mijn zelfgemaakte havermout-sojayoghurtbolletjes bijvoorbeeld. Ik denk en hoop dat als het straks warmer wordt, een kommetje nicecream met toppings er ook wel weer in gaat!

Lunch

Ook wat de lunch betreft is mijn smaak wel wat veranderd. Eerst at ik het liefst grote salades of soep, maar nu ga ik vooral voor brood of crackers met hummus, rucola, tomaat en komkommer. Serieus, de komkommers zijn niet aan te slepen hier in huis!

Tussendoor

Tussendoor eet ik nog altijd het liefst fruit, een handje noten, sojayoghurt met fruit en noten (of stiekem soms met pure hagelslag) of nog wat komkommer en wortel met hummus.

Diner

’s Avonds eten we niet heel anders dan voordat ik zwanger was, al is mijn enorme liefde voor pittig eten wel sterk afgezwakt en staat er nooit meer soep op het menu. Maar stoofpotjes, pasta’s en aardappeltjes uit de airfryer smaken me nog altijd heerlijk! Ik merk wel dat ik soms wat gemakkelijker ben met koken, zeker nu ik wegens bekkeninstabiliteit niet zo lang kan staan. Gelukkig zijn er genoeg maaltijden te verzinnen die in een mum van tijd op tafel staan!

Snack

’s Ochtends heb ik zelden een tussendoortje nodig, maar ’s avonds tegenwoordig vrijwel altijd wel. Ik ga dan vaak voor een bakje met een paar stukken fruit in stukjes, sojayoghurt met fruit en wat noten, toastjes of in het weekend lekkere zelfgemaakte popcorn!

Eten voor twee?

Eten voor twee is dus echt nergens voor nodig. Ik eet tijdens de grote maaltijden absoluut niet meer dan eerst, misschien zelfs iets minder. Tussendoortjes nam ik eerder ook wel, al sloeg ik ze dan wel eens over en is dat nu meestal geen goed idee – dan word ik echt slap en misselijk. Ik houd niet bij wat ik eet en tel geen calorieën, maar ik denk dat ik in ieder geval op dit moment helemaal niet meer eet dan eerst. De weegschaal kruipt netjes heel langzaam omhoog en ik voel me prima, dus volgens mij zit het wel snor zo!

Mijn boodschappenlijst is nauwelijks veranderd, al sla ik nu iets minder spinazie in (wegens het gebrek aan groene smoothies) en veel meer hummus. Er zijn echter geen ingrediënten die ik nu achterwege laat of die ik juist eerder nooit kocht. De verhoudingen zijn iets anders gaan liggen, maar ik geniet nog altijd van vooral veel groenten en fruit, peulvruchten, noten en granen! Ik hoop dat ik ons meisje zo een goede start geef en dat zij straks net zo’n voorliefde voor ‘konijnenvoer’ heeft als haar moeder 😉

Uiteraard ben ik wel benieuwd: at jij heel anders toen je zwanger was of eet jij heel anders nu je zwanger bent?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.