https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Golden granola met kurkuma en sinaasappel

granola

Hoe vrolijk ziet deze granola eruit?! Toegegeven, je moet de smaak van kurkuma wel kunnen waarderen voor zo’n mooi goudgeel kleurtje. But if you do, smullen maar! Wist je dat kurkuma ook nog eens hartstikke gezond is? Des te meer reden om deze granola regelmatig op het menu te zetten!

Kurkuma

Kurkuma is natuurlijk geweldig als smaakmaker in gerechten, al is het maar voor die prachtige gele kleur! Maar wist je dat kurkuma ook ontzettend veel gezondheidsvoordelen biedt? Het staat vooral bekend vanwege de sterke ontstekingsremmende en zuiverende werking van de stof curcumine. Deze zorgt ervoor dat kurkuma heilzaam kan werken bij bijvoorbeeld ontstekingen, leveraandoeningen, darmklachten, kiespijn en menstruatieklachten. Om kurkuma goed in je bloed op te kunnen nemen, kun je het beste ook zwarte peper toevoegen aan je gerecht. Niets mis mee, want die combinatie smaakt heerlijk! Ik maakte er afgelopen zomer zelfs een ijsje mee, mmm 😉

Granola

Je kunt inmiddels wel zeggen dat granola mijn signature dish is. Zo simpel als het is, zijn er heel veel mensen in mijn omgeving die alleen maar mijn granola willen. Ik vind het prima, want ik maak het met liefde voor ze!

Het fijne van granola is dat het niet alleen heel eenvoudig te maken is, maar ook heel erg divers is. Je kunt er werkelijk van alles doorheen gooien! Ik heb hieronder dan ook een willekeurige combinatie van ingrediënten bij elkaar gezet, maar als jij liever andere noten in je granola wilt, wat stukjes chocolade of absoluut geen lijnzaad, dan pas je dat toch lekker aan. Ik was zelf van plan stukjes dadel en rozijnen aan de granola toe te voegen, maar ben dat helemaal vergeten voordat ik de foto maakte. Ach, wat maakt het ook uit, granola smaakt toch altijd goed 🙂 Varieer er gewoon op los en ontdek zo zelf de meest verrukkelijke combi’s!

Golden granola met kurkuma en sinaasappel

Prep Time 5 minuten
Cook Time 20 minuten
Total Time 25 minuten

Ingredients

 • 2 flinke handen havermout
 • 4 eetlepels lijnzaad
 • 2 eetlepels pompoenpitten
 • 2 eetlepels zonnebloempitten
 • 4 eetlepels cashewnoten
 • Sap van 1 grote of 2 kleine sinaasappels
 • 2 of meer scheuten ahornsiroop
 • Snufje zout
 • Snufje kurkuma
 • Snufje zwarte peper
 • Kaneel, gember en/of koek- en speculaaskruiden naar smaak
 • Een paar dadels in kleine stukjes
 • 2 handjes rozijnen
 • 2 eetlepels eetbare bloemen

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 2. Meng alle ingrediënten behalve de ahornsiroop, dadelstukjes en rozijnen goed door elkaar.

 3. Meng de ahornsiroop door de granola, zodat alles aan elkaar plakt. Twee scheutjes zijn meestal genoeg, zeker aangezien ook het sinaasappelsap de granola al aan elkaar laat plakken, maar het kan zijn dat je iets meer toe moet voegen.

 4. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. 

 5. Bak de granola in circa 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om!

 6. Laat de granola afkoelen.

 7. Meng de stukjes dadel en rozijnen door de granola en voeg eventueel wat eetbare bloemen toe.

 8. Bewaar de granola in een luchtdichte pot in de voorraadkast of op het aanrecht: het ziet er immers kleurrijk uit!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating