https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

De garderobe van een minimalistische zwangere

De garderobe van een minimalistische zwangere

Lekkere stereotypering dit, maar voor een vrouw heb ik dus echt weinig kleren. Zelfs minder dan mijn man! Ik vind het een hele verademing om zo’n kleine garderobe te hebben: er hangt alleen wat ik ook echt graag draag en ik heb altijd goed overzicht op wat ik heb. Maar nu mijn zwangere buik steeds boller begint te worden, moest ik er toch aan geloven mijn assortiment enigszins uit te breiden! Welke kledingstukken ik essentieel vind tijdens mijn zwangerschap en hoe ik mijn garderobe zo minimalistisch mogelijk uitbreid, vertel ik je vandaag 🙂

Minimalisme

Geïnspireerd door het minimalisme realiseerde ik me een heel tijd geleden al dat ik toch telkens dezelfde kledingstukken aantrek. Die favorieten wisselen elkaar af en de rest hangt of ligt daar maar in mijn kast. Zonde! Inmiddels bevat mijn kledingkast dus (vrijwel) alleen maar kleding die ik echt heel graag en dus ook vaak draag. Er hangen nog wel een paar items die ik zelden draag, maar waarover ik nog twijfel. Als ik ze over een tijdje niet heb aangedaan, gaan ze alsnog weg. Op die manier heb ik stap voor stap mijn hele kledingkast geminimaliseerd! Uiteraard niet door kleding weg te gooien, maar door deze te verkopen of weg te geven aan een goed doel. Zij blij, ik blij!

Mijn jurkjes krimpen!

Laatst trok ik een van mijn favoriete jurkjes aan en constateerde dat die opeens wel erg kort was. Mijn eerste gedachte was: is dit jurkje gekrompen? Direct gevolgd door: oh nee, mijn buik groeit …

Tja, dat probleem heb ik inmiddels dus met steeds meer kledingstukken. Vooral jurkjes zijn een probleem, omdat die natuurlijk over dat buikje heen moeten. En laat ik nou net een jurkjesfreak zijn!

De oplossing is voor mij in ieder geval niet zo eenvoudig als zwangerschapskleding kopen. Al vanaf het begin van mijn zwangerschap riep ik dat ik zo min mogelijk positiekleding zou gaan aanschaffen. Nou, dat is tot nu toe ook zeer goed gelukt! Ik heb twee zwangerschapsbroeken van de Lidl om thuis relaxed te kunnen dragen en qua kleding is het dat. Gewone panty’s passen nog omdat ik die altijd al een maat groter kocht en ik kan ze straks natuurlijk ook gewoon onder mijn buik hangen. Aan het eind van mijn zwangerschap is het hopelijk al heerlijk weer en ondanks dat ik normaal gesproken al-tijd panty’s draag, denk ik dat ik dit jaar dan maar voor blote benen ga!

Shoppen maar …

Maar wat koop ik dan wel? Gewone kleding die zo valt dat mijn buik er oneindig in kan groeien! Een jurkje dat bij mijn borsten mooi sluit en daaronder zwierig valt: daar zit een heleboel speling in. Ik zorg er dan wel voor dat het een jurkje is dat nu tot over mijn knieën valt, zodat als die buik straks steeds meer ruimte inneemt, het jurkje niet opeens vlak onder mijn billen eindigt 😉 Drie van die jurkjes, in combinatie met een paar items die al in mijn kast hangen en ook nog wel enigszins rek hebben, lijkt me ruim voldoende! Gewoon afwisselen, eens een ander kleur topje eronder en natuurlijk altijd netjes de was bijhouden.

Voor op mijn rokjes, waar ook voldoende stretch in zit om ze voorlopig nog over mijn buik te dragen en later onder mijn buik, kocht ik twee zwangerschapsshirts. Vrolijke leuke shirts die net wat langer zijn en die ik dus straks ook nog kan dragen als lang shirt. Jurkjes wissel ik af met rokjes, dus twee shirts zijn zeker genoeg!

Tot zover in feite al mijn bovenkleding! 3 jurkjes en 2 shirts die niet alleen tijdens mijn zwangerschap onmisbaar zijn, maar ook daarna een belangrijke plek in mijn minimalistische kledingkast innemen. Geen aankopen waarvan ik maar korte tijd kan genieten dus en dát was voor mij een belangrijke eis!

Ondersteunende kleding

Een onmisbaar item, al vanaf vrij in het begin van mijn zwangerschap, was een nieuwe beha. Tja, misschien TMI voor jou, maar terwijl de groei van mijn buik naar mijn mening lang op zich liet wachten, pasten mijn inmiddels ‘oude’ beha’s al met 8 weken zwangerschap niet meer. Wat manlief betreft een luxeprobleem uiteraard 😉

Naadloos ondergoed

Naast het feit dat je borsten groeien als je zwanger bent, zijn ook beugels niet meer fijn. Ik kwam dus al snel uit bij een naadloze beha. Het leek me he-le-maal niets, zo’n stoffen dingetje dat in mijn ogen totaal geen ondersteuning kon bieden! Maar niets is minder waar, ik draag het liefst niets anders meer dan mijn SEAMLESS beha van Anita. Deze biedt veel meer ondersteuning dan ik had verwacht en zit echt comfortabel! Als ik weer eens afwissel met een andere bh, omdat deze nou eenmaal toch ook regelmatig gewassen moet worden, valt me dat altijd vies tegen. Ik ben blij als mijn SEAMLESS beha weer schoon en droog is!

Overigens heb ik ook een SEAMLESS slip die heerlijk zit, maar die wissel ik gelukkig nog met liefde af met ander ondergoed. Ik heb zo’n vermoeden dat als mijn zwangerschap tegen het einde loopt en ik misschien zowel door het weer als door de laatste loodjes veel vocht vasthoud, ik die SEAMLESS slip wel eens net zo prettig zou kunnen gaan vinden als de beha! De slip is namelijk aan de voorkant geplooid, zodat die ook mooi meegroeit met de buik. Bovendien bevat ook de slip geen onnodige naden en is de stof zowel rekbaar als ademend. Wel zo fijn als het dit jaar in juni net zo heet wordt als vorig jaar!

BabyBelt

Naast voor dit SEAMLESS setje, ben ik Anita ook zeer dankbaar voor een item dat sinds ongeveer week 16 van mijn zwangerschap essentieel is geworden. De BabyBelt! Dit is een band die je met klittenband om je buik heen draagt en die ondersteuning biedt aan je rug. Sinds ik last heb van bekkeninstabiliteit, een ware verademing dus! Ik draag de band niet elke dag, uit angst om er straks te veel aan gewend te zijn. Ik heb immers nog wel even te gaan! Maar juist op die momenten waarop ik mijn bekken en rug veel moet belasten of wanneer ik juist al veel pijn heb, biedt de BabyBelt echt uitkomst. Het voelt echt letterlijk als een steuntje in de rug!

Zo blijkt Anita nog veel meer fijne items te hebben voor tijdens én na de zwangerschap. Ik draag momenteel ook een sport-beha van Anita, die me extra ondersteuning biedt tijdens de lessen die ik geef. Voor mij zijn dit dé meest essentiële items om mijn zwangerschap comfortabel door te komen, maar ik zal me binnenkort uiteraard ook gaan verdiepen in voedingsbh’s, aangezien ik straks heel graag borstvoeding wil geven aan ons meisje. Dan wordt het dus nog tijd om één of twee items te gaan shoppen!

Waar winkel ik?

Voor zwangerschapsondergoed vind ik Anita dus echt een aanrader! Zij hebben zelf geen webshop, maar via de shop locator kun je zien waar je hun producten online of offline kunt vinden. Zelf heb ik de producten online gekocht en dat bleek gelukkig qua maatvoering prima te kunnen!

Mijn overige niet-zwangerschapskleding komt overal en nergens vandaan. Ik probeer enigszins te letten op duurzaamheid, maar dat gaat mijn budget helaas vaak te boven. Dit compenseer ik dan wel weer door maar heel weinig items aan te schaffen en er lang mee te doen. Op die manier kan ik het voor mezelf verantwoorden alsnog bij mijn favoriete (web)winkels te shoppen, ondanks dat er zeker duurzamere opties bestaan. Het gaat er immers in mijn ogen niet om dat je alles zo perfect mogelijk doet, maar dat je een gulden middenweg vind tussen wat goed is voor de wereld en waar je zelf ook oprecht gelukkig van wordt. Voor mij is dat in ieder geval deze garderobe: minimalistisch, tijdloos en alleen maar bestaande uit favorieten!

Heb jij tijdens je zwangerschap veel kleding voor jezelf geshopt?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Anita. Voor meer informatie over gesponsorde artikelen en samenwerkingen, lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.