https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Vegan panini met pesto, mozzarella en tomaat

Recept: Vegan panini met pesto, mozzarella en tomaat

Als er iets is waar ik dol op ben, is het wel op de combinatie van pesto, mozzarella en tomaat. Mamma mia! Deze drie ingrediënten, in de kleuren van de Italiaanse vlag, laten mijn halve Italiaanse hart sneller kloppen. Sinds er zowel vegan pesto als vegan mozzarella in de gewone supermarkt te vinden is, maak ik daar dan ook graag gebruik van! Maar dat ik niet eerder dit té lekkere broodje heb gemaakt, snap ik werkelijk niet …

Broodje mozzarella

Als ik vroeger wel eens bij Bakker Bart in de stad lunchte, hoefde je mij nooit te vragen wat ik wilde. Een broodje mozzarella, al-tijd. Dat was dan een hard broodje met kaas, mozzarella, pesto en een beetje ijsbergsla. Oh, zo lekker!

Sinds ik plantaardig eet, neem ik zo’n broodje natuurlijk niet meer. Ik heb er echter ook nooit over nagedacht om het recept te veganizen! Tot we afgelopen week twee stokbroden kregen die over waren van een feestje bij manlief op het werk en het idee opeens door mijn hoofd schoot. Ik heb vrijwel altijd vegan pesto in de voorraadkast staan, tomaten horen bij het interieur van onze koelkast en we hadden net weer een nieuwe voorraad vegan geraspte mozzarella van Violife. Oeeee, waarom had ik dit niet eerder bedacht?!

Italian lunch

Onder het mom van beter laat dan nooit heb ik nu dus wel een geweldige lunch ontdekt om me weer even in Italië te wanen! Zelfs manlief vindt het heerlijk en zegt dat het een ideale lunch is voor het weekend. Nou, als hij het zegt!

Stiekem is het natuurlijk niet echt een Italiaanse lunch, aangezien Italianen juist ’s middags uitgebreid tafelen. Maar een panini on the go is wel iets typisch voor bijvoorbeeld een vakantie in Rome! Of voor een dagje strand, dan nemen de Italianen vaak zelf ook broodjes zoals deze mee. Die maken ze ’s avonds klaar, wikkelen ze in aluminiumfolie en stoppen ze in hun tas. Dat is wel wat anders dan een boterham met pindakaas! Doe mij deze maar 😉

Vegan panini met pesto, mozzarella en tomaat

Een heerlijk warm broodje in de kleuren van de Italiaanse vlag, daar gaat mijn hart dus echt sneller van kloppen!

Prep Time 5 minuten
Cook Time 5 minuten
Total Time 10 minuten
Servings 1

Ingredients

 • 1 hard broodje of een stuk ciabatta of stokbrood
 • 2 eetlepels vegan pesto
 • Handje vegan (geraspte) mozzarella
 • 1 tomaat

Instructions

 1. Snijd het broodje open en besmeer aan beide zijden met de pesto.

 2. Verdeel de mozzarella over het broodje.

 3. Snijd de tomaat in plakken en verdeel over het broodje.

 4. Grill het broodje in een contactgrill of tosti-ijzer tot de kaas helemaal gesmolten is. 

Recipe Notes

Ik gebruik voor dit recept Costa Ligure Pesto genovese bio en Violife Mozzarella, beiden verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag 
@renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

2 Reacties

  • Giulia Califano
   31/12/2019 / 20:54

   Zeker doen, laat het je smaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating