https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Rijkelijk gevulde appeltaart

Recept: Rijkelijk gevulde appeltaart

Speculoosarretjescake, rijstevlaai, tiramisu– talloze aparte recepten zijn al de revue gepasseerd in mijn keuken, maar een typisch Hollandse appeltaart ontbrak! Reden genoeg om meteen de keuken in te duiken toen ik daar een aanvraag voor kreeg. Let op: deze taart is niet per se gezond! Maar wel heel lekker en natuurlijk volledig plantaardig 😉

Appeltaart

Waarom ik tot op heden geen appeltaart heb gemaakt, is me eigenlijk een raadsel. Hoewel, misschien kan ik het wel verklaren. Ik ben nou eenmaal van de aparte recepten … Bovendien ben ik zelf niet zo’n fan van taart, vlaai en cake. Het meeste gebak dat ik maak is dan ook op verzoek. Een kennis die zich afvraagt of ik ook een gezondere versie van arretjescake kan maken, iemand die me vraagt of rijstevlaai ook vegan kan zijn en Italiaanse familie die vindt dat ik toch ook een heuse tiramisu op tafel moet kunnen zetten! Voor een feestje vind ik het wel leuk om de keuken in te duiken, maar wat moet ik verder met al dat gebak? Laat mij maar lekker gezonde snacks maken, daar heb ik zelf tenminste echt iets aan.

Maar oké, gebak hoort er soms bij. Het geeft wel zo’n lekker huiselijke sfeer, die geur van versgebakken cake of appeltaart. Zeker nu we eindelijk echt een thuis hebben en straks zelfs een gezinnetje zijn, krijg ik wel meer behoefte om ook echt de huismoeder uit te hangen. Lekker kneuterig, daar hou ik van!

Suiker

Let op: deze appeltaart is dan ook niet gezond! Ik maakte deze taart op verzoek van iemand die daar niet zoveel waarde aan hecht, dus gebruikte ik gewoon lekker veel suiker. Moet absoluut af en toe kunnen!

Het lijkt me echt wel vrij gemakkelijk om in dit recept een aantal ingrediënten te vervangen voor gezondere versies, dus stay tuned voor een gezonde vegan appeltaart!

Rijkelijk gevulde appeltaart

Prep Time 15 minuten
Cook Time 1 uur
Rusttijd 30 minuten
Total Time 1 uur 15 minuten
Servings 10

Ingredients

 • 300 gram bloem
 • 175 gram plantaardige boter
 • 50 gram appelmoes
 • 200 gram suiker
 • Snufje zout
 • 1 eetlepel koud water
 • 6 appels
 • 50 gram pompoenpitten
 • 2 handjes noten
 • 150 gram rozijnen
 • Kaneel of koek- en speculaaskruiden naar smaak

Instructions

 1. Mix in een grote kom de bloem met 150 gram suiker, de boter, de appelmoes, het zout en het koude water tot een stevig deeg.

 2. Laat het deeg afgedekt minimaal een half uur in de koelkast rusten.

 3. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 4. Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes.

 5. Meng in een grote kom de appels met de rest van de suiker, de kaneel of koek- en speculaaskruiden, rozijnen, pompoenpitten en noten.

 6. Bekleed een springvorm (24 cm doorsnede) met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem en de randen van de springvorm.

 7. Schep het appelmengsel in het deeg en versier eventueel bovenop met wat extra pompoenpitten.

 8. Bak de appeltaart in circa een uur gaar in de voorverwarmde oven. Houd tussendoor goed in de gaten!

 9. Laat de appeltaart volledig afkoelen en snijd in stukken. Smullen maar!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating