https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Courgetti met pesto, geroosterde paprika, zongedroogde tomaat en ‘zalmfilet’

Recept: Courgetti met pesto, geroosterde paprika, zongedroogde tomaat en ‘zalmfilet’

Plantaardige zalmfilet? Die moest ik testen! Een van de weinige dierlijke producten die ik vroeger graag at, was namelijk zalm. Niet dat ik het de afgelopen jaren nu echt gemist heb, maar ik was uiteraard wel heel nieuwsgierig naar deze plantaardige variant! Ik maakte er een eenvoudige maar overheerlijke courgettepasta bij, die je natuurlijk ook gewoon zonder de ‘zalmfilet’ kunt eten. Buon appetito!

SoFish Fillets

Even over die ‘zalmfilet’. Die is dus van SoFine, waarvan ik onder andere de SoFish burger al overheerlijk vind. Nu komen ze dus met een wel heel origineel product, want plantaardige zalmfilet was voor zover ik wist nog niet op de markt. Het fijne vind ik ook dat deze niet gepaneerd is, in tegenstelling tot de meeste vlees- en visvervangers! Dat maakt deze vervanger meteen een stuk gezonder 🙂

Tijd voor de test! Bij het zien van de zalmfilets bekroop me al zo’n akelig gevoel: dit lijkt behoorlijk realistisch. Datzelfde gevoel kreeg ik toen ik het pakje openmaakte en er toch echt wel een soort visgeurtje op me af kwam. Oké, goed begin! Ik bakte de filets in een klein beetje olie in de pan en merkte dat ze vrij snel verkleurden en droog werden. Vind ik niet erg, want daar houd ik zelf wel van. Ook vielen ze vrij snel uit elkaar, net zoals echte zalmfilet. So far, so good!

Net als vroeger

Bij het proeven van een stukje ‘zalmfilet’ vind ik het niet direct naar zalm smaken, maar ik moet toegeven dat de nasmaak echt wel in de richting komt! De algehele smaak is niet heel sterk, maar ik vind het best lekker. Vrij neutraal, maar met een vleugje citroensap (zoals ik dat vroeger ook bij zalm deed) al best wel lekker. Of met een lekkere pasta pesto!

De SoFish Fillets geven me dus helemaal het idee dat ik zalm aan het eten ben, maar dat zou ik ook wel erg griezelig vinden. Ze smaken echter vrij neutraal en hebben een nasmaak die me wel aan zalm doet denken. Net als vroeger eet ik ze dus graag met een scheutje citroensap en een flinke berg groenten. Zeer geslaagd, wat mij betreft!

Courgetti met pesto, paprika en tomaat

Een voorbeeld van zo’n flinke portie groenten is deze courgettepasta. Ik wilde snel eten, veel groenten binnenkrijgen en had zin in een Italiaans smaakje. Fatto così!

Met deze ‘pasta’ krijg je veel groenten binnen en een aardige portie vetten. De zalmfilet zorgt ook nog eens voor een lading eiwitten, waardoor deze maaltijd als geheel behoorlijk vult! Bovendien ziet het er naar mijn mening ook nog eens heerlijk uit met al die groene en rode kleuren. Daar heb ik een zwak voor, iets met Italiaans bloed misschien 😉 Ideaal in ieder geval als je zin hebt in comfortfood dat snel op tafel staat en niet eens zo ongezond is!

Courgetti met pesto, geroosterde paprika, zongedroogde tomaat en ‘zalmfilet’

Plantaardige zalmfilet? Die moest ik testen! Ik maakte er een eenvoudige maar overheerlijke courgettepasta bij, die je natuurlijk ook gewoon zonder de ‘zalmfilet’ kunt eten. Buon appetito!

Prep Time 5 minuten
Cook Time 10 minuten
Total Time 15 minuten
Servings 1

Ingredients

 • 1 courgette
 • ½ pot geroosterde paprika
 • 6 zongedroogde tomaatjes
 • 2 flinke eetlepels vegan pesto
 • 1 zalmfilet
 • Scheutje citroensap
 • Verse basilicum

Instructions

 1. Maak met een spiraalsnijder, dun mesje of schaaf slierten van de courgette.

 2. Snijd de geroosterde paprika en zongedroogde tomaatjes in stukjes.

 3. Bak de zalmfilet in een klein scheutje olijfolie goudbruin.

 4. Meng de courgette met de paprika, zongedroogde tomaatjes en pesto in een pan en bak alles licht aan.

 5. Serveer de zalmfilet bovenop de pasta en maak af met een scheutje citroensap en verse basilicum.

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating