https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Spicy burrito bowl

Recept: Spicy burrito bowl

Zijn jullie ook zo dol op Mexicaans eten? Ik vind het heerlijk! Smaakvolle kruiden, veel bonen, rijst en natuurlijk volop gekleurde groenten. Het liefst gooi ik dan ook allerlei van dat soort ingrediënten bij elkaar, zoals in deze spicy burrito bowl! Maak ‘m lekker basic en hartstikke gezond of voeg wat ongezondere smaakmakers zoals tortilla chips en vegan kaas toe. Het is jouw Mexicaanse feestje!

Burrito zonder jasje

Veel van de ingrediënten die ik in dit recept gebruik vind je normaal gesproken terug in een burrito. Hartstikke lekker natuurlijk, maar ik vind het een gruwel om te eten. Ik knoei aan een stuk door en ben daar zo op gefocust dat ik veel minder kan genieten van de heerlijke smaken!

Doe mij dus maar gewoon de inhoud, zonder dat jasje. Dat is ook nog eens een stuk gezonder, aangezien wraps bewerkte producten zijn die meestal ook nog kunstmatige toevoegingen bevatten. Twee vliegen in één klap dus!

Paprika, paprika en meer paprika

Noem één groente die typische Mexicaans is? Paprika! Geen idee waarom eigenlijk, maar je komt paprika wel in allerlei Mexicaanse gerechten tegen. Dat vind ik helemaal niet erg, want ik ben dol op paprika! Het liefst in alle vier de kleuren: rood, oranje, geel en groen. Om zo op te knagen of om mee te koken natuurlijk! Toevallig had ik toen ik dit recept maakte alleen rode paprika’s in huis, maar voel je dus zeker vrij om het gerecht extra kleurrijk én gezond te maken met diverse kleuren paprika’s!

Spicy burrito bowl

Zijn jullie ook zo dol op Mexicaans eten? Ik vind het heerlijk! Smaakvolle kruiden, veel bonen, rijst en natuurlijk volop gekleurde groenten. Het liefst gooi ik dan ook allerlei van dat soort ingrediënten bij elkaar, zoals in deze spicy burrito bowl! Maak 'm lekker basic en hartstikke gezond of voeg wat ongezondere smaakmakers zoals tortilla chips en vegan kaas toe. Het is jouw Mexicaanse feestje!

Prep Time 15 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 45 minuten
Servings 4 personen

Ingredients

 • 3-4 zoete aardappelen
 • 100 gram rijst
 • 1 blik zwarte bonen
 • 1 ui
 • 4 paprika's
 • 1 bosje bosui
 • 250 gram cherrytomaten
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 2 tl cayennepeper
 • 1 tl komijn
 • 2 tl peterselie
 • Scheutje limoensap
 • Sriracha (optioneel)
 • Tortillachips (optioneel)
 • Vegan kaas (optioneel)

Instructions

 1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.

 2. Rooster de zoete aardappel lichtbruin in de oven of airfryer, in zo'n 15 minuten op 200 graden.

 3. Kook de rijst gaar.

 4. Snijd de ui fijn en bak glazig in een grote pan.

 5. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan de ui.

 6. Voeg de kruiden en het limoensap toe aan de ui en paprika en roer goed door.

 7. Voeg de bonen en gekookte rijst toe aan de groenten en meng goed door elkaar.

 8. Snijd de bosui fijn.

 9. Voeg de geroosterde zoete aardappel en bosui toe aan de pan en schep om.

 10. Halveer de cherrytomaten.

 11. Schep de burrito mix in kommen of op borden en garneer met de cherrytomaten en eventueel sriracha, tortillachips en/of vegan kaas.

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating