https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

3 maanden mama van Ella!

3 maanden mama van Ella!

Zo, het lijkt me wel weer eens tijd om bij te babbelen! De laatste persoonlijke update die jullie van mij ontvingen, postte ik op 17 juni. Precies één dag voordat onze dochter geboren werd. Dat wist ik op dat moment al, jullie natuurlijk niet 😉 Inmiddels is Ella al 3 maanden oud! Hoe hebben we de afgelopen 3 maanden beleefd?

De bevalling

Mijn bevallingsverhaal deed ik al uit de doeken voor wijalamama.nl. Ik kan me echter voorstellen dat er (aanstaande) mama’s zijn die wel benieuwd zijn naar meer details en naar mijn ervaring met het herstel van een keizersnede? Laat het me weten, dan wil ik daar gerust een blog aan wijden!

De kraamweek

Ook over mijn kraamweek schreef ik al een stukje voor wijalamama.nl. Verder verliep die eerste week denk ik zoals die voor de meeste kersverse mama’s verloopt: razendsnel, vol emoties en met weinig slaap. Dat vat het wel zo’n beetje samen 😉 Al liet de kinderarts ons na precies één week wel even flink schrikken! Na Ella’s geboorte waren we al vrij snel gerustgesteld dat alle zorgen om haar kleine hoofdje voor niets waren geweest. Haar lijfje bleek een stuk kleiner dan verwacht, dus was ze veel meer in proportie dan ze volgens de echometingen zou zijn. Bovendien had haar hoofdje door de stuitligging en mijn afwijkende baarmoedervorm wel behoorlijk in de verdrukking gezeten, maar zag het er verder heel normaal uit. Ella slaagde met vlag en wimpel voor alle tests en mocht binnen 48 uur al mee naar huis! Puur voor de zekerheid nam de kinderarts wat urine van Ella af en onderzocht die op infecties waarvoor ze mij tijdens de zwangerschap in Maastricht ook al hadden onderzocht. Toen Ella precies één week oud was kregen we een telefoontje: ze hadden twee tests gedaan, waarvan er eentje negatief was en de andere zwak positief. Of ik even zo snel mogelijk naar het ziekenhuis kon komen om zelf weer bloed te laten prikken…

Gedonder in een roze wolk

Nou, dan donder je zo weer even keihard van je roze wolk af! Na 20 weken in spanning te hebben gezeten was ons meisje er dan eindelijk en leek alles oké, dus durfden we eindelijk te genieten. Tot dit verontrustende telefoontje!

Ik had me ons eerste tripje vanuit huis uiteraard wel anders voorgesteld dan naar het ziekenhuis. Gelukkig bleek Ella het hartstikke leuk te vinden om door papa gedragen te worden in haar autostoeltje. Voor mij was het meteen een flinke work-out om van de parkeerplaats naar het priklab en weer terug te lopen. Maar hé, het viel me mee! En in tegenstelling tot wat ik had verwacht, kon ik de dagen erna alsnog volop genieten van ons meisje. Natuurlijk had ik even heel hard een potje zitten janken en was ik stiekem best een beetje bang, maar ergens diep van binnen wist ik dat het goed zat. Gelukkig werden we twee dagen later al gebeld door de kinderarts, die zelf duidelijk opgelucht klonk. Blijkbaar was het een meetfout geweest, want bij mij was niets gevonden. We mochten eindelijk gaan genieten van onze kraamtijd!

Dat is indrukwekkend!

Sindsdien heeft Ella iedereen alleen maar versteld doen staan. Ze groeit als kool! Wel heb ik na een paar weken een lactatiekundige ingeschakeld, omdat Ella steeds onrustiger ging drinken. Wat bleek? Ik produceerde te veel melk! Ja, mensen. Als veganist, die zelf geen melk drinkt! Ondertussen bleef Ella wel razendsnel groeien, dus ik maakte gewoon héél veel vegan slagroom 😉 Inmiddels zijn we samen helemaal in balans, wat mij ook een heleboel gênante en vooral vervelende lekkages scheelt.

Ella blijft echter maar groeien en groeien! Toen we na 6 weken op controle moesten bij de kinderarts en zei Ella’s gegevens in de grafiek zette, zei ze letterlijk: “Zo, dat is eh… indrukwekkend!’ BAM!

Kleine kletskous

Net zo indrukwekkend als haar groei, vinden wij haar ontwikkeling. Al voordat ze geboren werd lag ze nooit stil en dat is tot op heden niet veranderd. Oké, als ze slaapt wil ze wel eens een uurtje in dezelfde houding liggen, maar zelfs dan ligt ze regelmatig anders. Het is ’s nachts en ’s ochtends telkens weer een verrassing hoe ik haar in bed aantref. Dekentjes werken hier dan ook echt voor geen meter, want mevrouw gebruikt letterlijk haar hele bed. Is ze wakker, dan wapperen haar armpjes en beentjes werkelijk alle kanten op. Met al haar getrappel en gezwaai heeft ze zichzelf wel mooi al voordat ze 3 maanden oud was leren omrollen, beide kanten op! Op haar buik liggen vond ze tot voor kort helemaal niets, maar ook dat begint ze nu steeds leuker te vinden. Oh, en ze is overduidelijk een kind van mij, want ze kletst me nu al de oren van het hoofd. Ik kan niet eens meer met mijn moeder bellen als Ella wakker is, want ze tettert er continu doorheen! Geweldig vindt ze het, zich overal mee bemoeien. ‘Urre’ is op dit moment haar favoriete woord!

Ritme

Aangezien deze blog al aardig lang begint te worden, zal ik niet te ver uitweiden over haar dag- en nachtritme. Zijn jullie daarin geïnteresseerd? Laat het dan even weten, dan schrijf ik daar graag een apart artikel over! Ella drinkt op dit moment meestal 6 keer per etmaal, waarvan één keer ’s nachts. Meestal slaapt ze ’s nachts verder best goed en een enkele keer slaat ze de nachtvoeding zelfs over. Vaak gaat dit wel gepaard met een wat onrustige of soms zelfs heel onrustige dag, dus als ik het voor het kiezen had zou ik toch liever gaan voor die ene nachtvoeding en een rustige dag. Maar hé, Ella is de baas! 😉 Overdag probeer ik haar regelmatig te laten slapen en tussendoor spelen en ‘kletsen’ we. Uiteraard maken we ook elke dag een wandeling en dat vindt ze werkelijk fantastisch! O wee als ik de kap van de wandelwagen omhoog zet. Daar valt niks te bekijken! Mevrouw wil alles zien en draait driftig met haar hoofd van links naar rechts om niets te hoeven missen. Na ongeveer 20 tot 30 minuten is ze moe en valt ze in slaap. Zijn we eenmaal thuis en staat haar wandelwagen weer op zijn plek? Dan is ze wakker!

Tot zover deze update 🙂 Heb je vragen over hoe het met ons gaat, ben je ergens benieuwd naar en/of vind je het leuk om vaker dit soort updates te lezen? Ik hoor het graag!

Volg:
Delen:

2 Reacties

    • Giulia Califano
      02/10/2019 / 14:50

      Dankjewel, jij ook gefeliciteerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.