https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Waarom zou je barbecueën in de winter?

Waarom zou je barbecueën in de winter?

Dat ik dol ben op barbecueën is absoluut geen geheim. Ik baalde dan ook enorm dat onze tuin deze zomer overhoop lag en onze barbecue tijdelijk verhuisd was naar mijn schoonouders. Inmiddels is ‘ie weer terug en hebben we alsnog twee keer kunnen genieten van een zomerse barbecue in eigen tuin. Maar om nou weer tot de volgende zomer te moeten wachten? Nee, hoor. Wij barbecueën in de winter gewoon lekker door!

Barbecuerecepten voor in de winter

De meeste barbecuerecepten zijn natuurlijk afgestemd op tropische temperaturen, maar wie zegt dat tempeh bacon of een pittige kikkererwtenburger in de winter niet net zo goed smaken? Aardappelsalade vult goed, dus is ook in de winter zeker een aanrader. Net als veel andere bijgerechten die we in de zomer graag eten. We verlengen onze vakantie in Italië met een Italiaanse basilicumpastasalade of een mediterrane tapenade. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als de zon schijnt krijg ik dat vakantiegevoel vaak sowieso wel, dus ik kan die gerechten in de winter juist wel goed gebruiken! En eten we niet massaal stokbrood van het gourmet met kerst? Dat kan dus net zo goed van de barbecue! Dit stokbrood met kruidenboter uit de oven maak je in een handomdraai ook op de barbecue. Nog niet genoeg inspiratie? Dan zou je ook een BBQ workshop kunnen volgen bij bijvoorbeeld The Fire Station. Die zijn er zelfs speciaal voor de feestdagen!

basilicumpastasalade

Barbecueën in de kou

Oké, er zit natuurlijk één minpuntje aan dat barbecueën in de winter. Het is koud! Maar hé, als er iets heet is, is het wel een barbecue 😉 Het is dus juist wel lekker om jezelf op te warmen bij de hitte van een barbecue, terwijl je daar in de zomer alleen maar meer van gaat zweten. Natuurlijk zul je jezelf ook wel warm aan moeten kleden, maar je hebt tenminste iets om je handen aan te warmen!

kerstrecept

Knusse feestdagen

Hoe gezellig zou het zijn om samen op te warmen bij de barbecue? Kerstverlichting in de bomen, eventueel een vuurkorf erbij voor extra gezelligheid en hete drankjes om van binnenuit op te warmen tussen de ‘gangen’ door. Het lijkt mij echt ontzettend knus!

Maar ook als het echt te koud of misschien wel te nat is om buiten te zitten, is er altijd wel één diehard die de barbecue wil bemannen. Ik zie mijn man nog zitten jaren geleden, in zijn eentje in de sneeuw. We lachten hem allemaal uit in onze dikke truien bij het haardvuur in de woonkamer, maar hij genoot!

stokbrood met kruidenboter uit de oven

Altijd wel een reden om te barbecueën

Feestdagen of niet, wij steken die barbecue ongetwijfeld nog een aantal keren aan. Als je het mij vraagt is er altijd wel een reden om te barbecueën! Ja, juist sinds ik plantaardig eet ben ik dól op de barbecue. In onze studententijd knoeiden we met zo’n wegwerpbarbecue op ons balkonnetje, maar sinds we in een professionele BBQ shop een degelijke barbecue kochten, is barbecueën echt een feest! Al laat ik het grotendeels aan manlief over, hoor. Die bereidt voor mij met alle liefde de heerlijkste vleesvervangers en groenten 😉 Ik zorg wel voor de salades en het toetje!

Barbecueën jullie ook wel eens in de winter?

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Firestation.nl. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.