https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Renmeisje 2.0

Renmeisje 2.0

Daar ben ik weer! Het is hier een tijdje wat rustiger geweest en natuurlijk niet zonder reden 😉 Nu onze Ella er is pak ik het bloggen echter met alle liefde een versnelling lager weer op. Maar waarover? Over hardlopen, over plantaardig eten, over het moederschap? Wat kunnen jullie van mij verwachten? Dat zal ik je vandaag proberen te vertellen!

De gedroomde marathon

Renmeisje is in 2016 natuurlijk begonnen als hardloopblog. Mijn allereerste blog op destijds renmeisje.wordpress.com, was het verslag van mijn allereerste marathontraining. Na 58 trainingen was het medio september 2016 einde verhaal. Met een training van 30 km in the pocket raakte ik geblesseerd en kon mijn laatste duurloop van 32 km niet voltooien. Nog steeds vraag ik me soms af of ik niet toch wat rustige loopjes had moeten doen en die marathon had moeten rennen. Verstandig voor mijn lichaam zou het niet zijn geweest, maar wie weet had ik de finish wel gehaald! We zullen het nooit weten…

Na die flinke domper bleef ik echter wel over mijn trainingen bloggen. Over herstelloopjes, overwinningen, tegenslagen en levenslessen. Zo verschoof de nadruk heel langzaam van alleen hardlopen, naar filosoferen over hardlopen en soms ook over het leven. In november ging ik zelfs de eerste samenwerking aan, die uiteraard wel gerelateerd was aan het hardlopen. Ik schreef steeds meer persoonlijke artikelen en in januari 2017 volgde het eerste recept. Hardloopblogs en recepten wisselden elkaar af, zo nu en dan aangevuld met een review of winactie met plantaardige producten. In mei ontdekte ik het minimalisme en begon ook daarover te schrijven en vanaf juni deelde ik mijn favoriete momenten van de week met jullie. Meditatie kwam op mijn pad, ik deed een boekje open over mijn eetstoornisverleden en ook duurzaamheid werd een belangrijk onderwerp voor mij. Inmiddels blogde ik dagelijks en dit hield ik vol tot mei 2018.

Van hardlopen naar granola

Het hardlopen verdween steeds meer naar de achtergrond en renmeisje.com werd een lifestyleblog. Met de nadruk op bewust leven in de zin van plantaardig eten, duurzame stappen zetten en genieten! Van verjaardagshapjes tot familie in het buitenland en van vitaminetekorten tot mijn meest gevraagde granola. Ja, want op 1 april 2017 opende ik mijn shop! Inmiddels vliegen de potten granola de deur uit en heb ik diverse trouwe klanten. Zij maken sinds kort zelfs gebruik van strippenkaarten om extra voordelig hun granola in te kopen!

Frisse start

Op 20 mei 2018 lanceerde ik mijn nieuwe website. Hmm, was dat misschien niet al Renmeisje 2.0? 😉 Volledig in eigen beheer, met een nieuw design en ook meteen zoveel mogelijk AVG-proof. Ik stopte met dagelijks bloggen, omdat mijn werkzaamheden als tekstschrijfster meer tijd begonnen te vragen. Sindsdien verscheen er een paar keer per week een artikel online, van (overwegend) gezonde recepten tot kritische recensies en van knallende winacties tot persoonlijke updates.

Mama van Ella

Tot juni 2019! Toen zat ik immers volop in mijn zwangerschapsverlof, de dagen af te tellen tot 18 juni: de dag waarop ons meisje geboren zou worden, tenzij ze zichzelf natuurlijk al eerder aan zou kondigen. Na 3 maanden plaatste ik een eerste update over het moederschap en twee weken eerder konden jullie al lezen hoe mijn eerste hardlooprondje mij verging. Inmiddels zijn we alweer ruim een maand en slechts enkele artikelen verder. Als tekstschrijfster, yoga-instructrice, granolabakster, echtgenote, vriendin, familielid, poezenmoeder en sinds 4 maanden bovenal mama van Ella, blijken al die dagen van ‘maar’ 24 uur véél te kort te zijn!

Nu gaat Ella sinds deze maand één dag per week naar de gastouder, tevens een heel goede vriendin van mij. Daarnaast komen beide oma’s af en toe oppassen, zodat ik wat afspraken kan plannen of op mijn gemak op mijn kantoor een aantal teksten kan tikken. Overdag slaapt ze inmiddels een stuk beter, dus kan ik eindelijk ook haar slaapjes regelmatig gebruiken om wat werk te verzetten. Zo mooi om te zien hoe ze eigenlijk nu al steeds zelfstandiger wordt en ik dus beetje bij beetje weer meer vrijheid krijg. Iets meer dan 4 maanden geleden zat ze nog letterlijk aan mij vast, de eerste weken daarna figuurlijk alsnog en nu kan ze prima zelf spelen en slapen!

Mijn online kindje

Hoeveel blogs kan ik al die tijd die ik bij elkaar sprokkel dan schrijven? Daar kan ik je niets over beloven. Hoeveel Ella precies slaapt is nooit te voorspellen en ik weet nooit wat er onverwachts op mijn pad komt. Heb ik veel schrijfopdrachten, dan verschijnen er minder blogs. Is het wat rustiger voor Schrijfmeisje en slaapt Ella goed, dan wellicht wat meer. Renmeisje is inmiddels mijn online kindje en net als met een offline kindje, is elke dag weer een verrassing 😉

Ik pas niet in een hokje

Daarnaast wil ik me absoluut niet meer aan een bepaald thema binden. Ik merk steeds meer dat ik mezelf niet in een hokje wil (laten) plaatsen en meer mezelf wil zijn. Vooral mezelf wil durven zijn! Ik ben altijd bang voor meningen van anderen en denk daarom veel te veel na voordat ik iets post. Terwijl bloggen voor mij juist een uitlaatklep is voor als ik mijn emoties kwijt wil. Of dat nu verdriet, frustratie of juist enorm enthousiasme is! Dat jij het wellicht niet eens bent met mijn enthousiasme, zou mij niets moeten schelen. Niet dat ik niet opensta voor kritiek en andere meningen, maar ik wil leren me mezelf er niet door te laten inperken.

Renmeisje 2.0

Dus, waarover ga ik schrijven? Over alles wat er speelt in mijn leven. Naast de gebruikelijke plantaardige recepten zul je regelmatig artikelen tegenkomen over het moederschap, zelfontwikkeling, sporten, duurzaamheid, gezondheid, nieuwe ontdekkingen en wat er dan ook uit mijn vingers komt. Maar bovenal zul je eerlijke artikelen lezen. Artikelen waarin ik je laat zien dat ik verre van perfect ben. Dat ik struggle met de balans tussen wat ik ethisch gezien de beste keuze vind en waar ik echt gelukkig van word. Eerlijk gezegd, denk ik dat ik juist kan inspireren door te laten zien waarin ik tekortschiet. Klinkt dat enigszins cryptisch? Snap ik. Vandaar ook dat ik zei dat ik ging ‘proberen’ te vertellen wat je van mij kunt verwachten!

Ik zou nog uren verder kunnen typen over dit onderwerp, over mezelf kwetsbaar opstellen. Weet je wat? Dat doe ik ook gewoon! Maar dan in een nieuwe blog. Die kun je dus binnenkort van mij verwachten! Hè, toch nog iets concreets 😉

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor blogonderwerpen? Let me know!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.