https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Italiaanse koekjes: WINACTIE én KORTINGSCODE

Italiaanse koekjes: WINACTIE én KORTINGSCODE

Is het Italiaans én vegan? Dan ben ik verkocht. De Italiaanse keuken is natuurlijk niet zomaar mijn favoriete keuken. De echte klassiekers die ik bij mijn familie in Zuid-Italië voorgeschoteld krijg, bezorgen me heimwee! Oh, wat is het heerlijk om die nostalgische smaken hier thuis te kunnen proeven … En raad eens? Dat kun jij ook! Met korting of zelfs helemaal gratis als je meedoet aan onze winactie. Lees snel verder!

Italiaanse familie

Zo’n anderhalf jaar geleden schreef ik een artikel over hoe het is om familie in het buitenland te hebben. De meest voorkomende reactie die ik krijg is namelijk: ‘Wat heerlijk, zo’n vakantieadresje!’ Klopt, het is fijn om in de zomer bij mijn familie te zijn en van het Italiaanse leven te genieten. Maar er zit ook een keerzijde aan de medaille. Ik kan niet zomaar even mijn fiets pakken om naar mijn ooms en tantes te gaan of met mijn nichtjes te gaan shoppen. Mijn familie is er nooit op mijn verjaardag en de feestdagen vieren we vrijwel altijd apart. Ik moet altijd een koffer inpakken, minimaal een halve dag reizen en als ik geluk heb een paar tientjes uitgeven om ze te bezoeken. Nu Ella er is, is even op en neer gaan naar Italië natuurlijk al helemaal niet meer vanzelfsprekend. ‘Mi mancate’, oftewel ‘ik mis jullie’, is dan ook een van mijn meest getypte uitspraken!

Nostalgie

Om het gemis te verzachten, probeer ik dan ook regelmatig een vleugje Italië naar Nederland te brengen. Natuurlijk kook ik regelmatig Italiaanse gerechten, zoals een basilicumpastasalade of groentelasagne. Daarnaast luister ik veel naar Italiaanse muziek en zing regelmatig uit volle borst mee 😉 Naar Italiaans gebruik drink ik na het eten graag een kopje espresso en in het weekend lust ik ook zeker wel een Italiaans toetje! Op zondag eten we bij mijn familie altijd uitgebreid en sluiten we af met ‘dolci’, zoetigheden. Afhankelijk van het seizoen en diverse feestdagen is dat zelfgemaakt gebak of iets heel speciaals van de lokale bakker. Met Pasen eten ze bijvoorbeeld mierzoete amandelkoekjes, die ik inmiddels zelf heb nagemaakt!

Als het maar lekker is

Kun je nagaan hoe blij ik was toen ik ‘Basta Sia Buono‘ ontdekte! Traditionele Italiaanse koekjes, maar dan 100% plantaardig. ‘Als het maar lekker is!’ Dat moet de Toscaanse patissier die deze koekjes maakte gedacht hebben. Waarom zou je dierlijke ingrediënten gebruiken, als het ook zonder kan? Als het maar lekker is! Nou, lekker zijn ze …

Ze zijn net zo knapperig en vol van smaak als de koekjes die ik in Italië voorgeschoteld krijg! Er is echter één groot verschil: ze zijn niet mierzoet. Ideaal, want in Italië krijg ik af en toe wel hoofdpijn van al die suikers 😉 Bij Basta Sia Buono doen ze dat slim: op sommige soorten koekjes ‘hoort’ eigenlijk een laagje poedersuiker, maar dat mag je er zelf op doen. Je krijgt er een zakje bijgeleverd en bepaalt dus zelf hoe zoet je je koekjes wilt!

Duurzame Italiaanse koekjes

Over die verpakking gesproken: toen ik de koekjes zag werd ik meteen een beetje verdrietig van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Tot mijn grote vreugde ontdekte ik echter dat de verpakkingen hartstikke milieuvriendelijk zijn! Het karton is gemaakt van gerecycled papier en de folie is volledig biologisch afbreekbaar. De doosjes zijn zelfs zo ontworpen dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden als je de koekjes zonder verpakking koopt. Hoe mooi!

Kakelvers, maar dan zonder ei

Ze hebben werkelijk overal aan gedacht. De koekjes bevatten geen onnodige toevoegingen en worden langzaam gebakken met uitsluitend biologische ingrediënten. Ze bakken op maandag, dinsdag en donderdag en versturen de koekjes zo snel mogelijk! Daarna zijn ze minimaal 6 maanden houdbaar. Zo lang hielden ze het bij ons in de koektrommel dus echt niet uit 😉 Oh ja, bij de zandkoekjes die gevuld zijn met vruchtencompote, ‘Occhio d’amore‘ en ‘Occhio di bue‘, krijg je er zelfs de stukjes bij die eruit zijn gehaald om de koekjes te kunnen vullen. Hoezo no waste!

Die zandkoekjes doen me echt zo denken aan de koekjes die ik in Italië al zo vaak gegeten heb. Ja, vooral met dat laagje poedersuiker erover, maar voor de smaak is dat niet eens echt nodig. Ook de ‘Rusette‘, koekjes met een verfrissende citroensmaak, en ‘Befanino‘, kruidige anijskoekjes, kwamen me bekend voor! Ze zijn allemaal zo heerlijk stevig en vol van smaak, precies zoals ik gewend ben. Grappig detail: de anijskoekjes deden me juist ook sterk denken aan taai taai!

Heel anders smaken de koekjes die gemaakt zijn op basis van kikkererwten. Ik had geen idee dat je met kikkererwten zulke knapperige koekjes zou kunnen maken! De ‘Cecino Chocolate & Chia‘ is stiekem wel mijn favoriet, maar de ‘Cecino Ginger & Lime‘ smaakt ook verrekte goed! Die laatste zijn zelfs zo licht knapperig, dat ze me deden denken aan krakelingen. Die met chocolade, tja … Die zijn gewoon zoals koekjes met een vleugje chocolade horen te zijn!

Als laatste proefde ik de ‘Speculatius‘. Niet echt typisch Italiaans, maar wel heel erg lekker! Mits je van speculaaskruiden houdt, want deze koekjes smaken wel behoorlijk heftig. Dit vind ik nou echt koekjes om te combineren met een fris mandarijntje en een grote kop thee, zo rond 5 december 😉

Winactie

Is een conclusie nodig? Ik denk dat als je tot hier gelezen hebt, je wel begrijpt dat ik razend enthousiast ben. Italiaans, vegan, duurzaam … Ik ben fan! En meer goed nieuws: ik mag een van jullie blij maken met een pakketje van deze overheerlijke koekjes 😀 Omdat deze koekjes voor mij zo symbolisch zijn voor mijn familie, maken jullie kans op ‘La Famiglia‘: een pakket met 4 soorten Italiaanse koekjes! In dit pakket vind je de Befanino, Cecino Ginger & Lime, Cecino Chia & Chocolate en Occhio d’amore. Mamma mia! Wat moet je doen om kans te maken? Volg @renmeisje en @bastasiabuono op Instagram of Facebook (@renmeisje en @bastasibuono.be) en laat in een reactie (hier of op Instagram of Facebook) weten welk koekje jou het lekkerst lijkt. Het winnende koekiemonster ontvangt volgend weekend bericht van mij!

Kortingscode

Kun je zolang niet wachten? Dan heb ik nóg meer goed nieuws voor je! T/m 30 november shop je alle koekjes van Basta Sia Buono namelijk met 10% korting 😀 Gebruik de kortingscode bsb_for_renmeisje in de webshop of klik hier om direct met korting te shoppen. Buon appetito!

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Basta Sia Buono. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Frida
  09/11/2019 / 12:57

  lief Italiaans Renmeisje, wat ziet dit er heerlijk en eerlijk en leedvrij uit> lees ik nou dat ze er ook zijn met chocolade en met abrikoos? Het gaat niet echt tof met mij op dit moment, dus kan wel een positief cadeautje gebruiken. Abrikoos doet me ook nog een beetje denken aan de zomer, dus dat zou echt top zijn! Leuke blog weer! Ik volg jullie natuurlijk op beide kanalen! Hoop van je te horen! Liefs

 2. Brigitte
  09/11/2019 / 17:24

  Cecino: ginger & lime, Dit moet lekker zijn, dat kan bijna niet anders. Deze koekjes wil ik heeel erg graag proeven, jummie, ik krijg direct trek!!

 3. Anita H.
  10/11/2019 / 14:49

  Cecino Ginger & Lime lijkt mij het lekkerst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.