https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Death by Chocolate Cake

Recept: Death by Chocolate Cake

Chocoladetaart, met chocoladeglazuur, bomvol suiker en 100% plantaardig. Do I need to say more? De foto’s spreken voor zich. Dit wil je proeven!

Chocolate is always a good idea

Chocolade is altijd een goed idee, toch? Door de jaren heen maakte ik dan ook al talloze recepten met cacao, zoals Raw Vegan Rocky Road Chocolate of mijn overheerlijke speculoosarretjescake. Maar een echte luchtige chocoladetaart met chocoladeglazuur, die ontbrak nog in mijn repertoire!

Toen was daar de chocoladetaart van een Engelse vriend van mijn man. Ik zag ‘m voorbijkomen op Facebook en kreeg spontaan honger. Normaal vraag ik niet zo snel naar een recept, maar dit moest ik hebben! Aardig als hij is, stuurde @therealelnubnub me binnen no-time het recept. En ontzettend aardig als hij is, mag ik het ook met jullie delen!

Death by Chocolate Cake

Buitenlandse gast

Ik had geen flauw idee, maar deze vriend blijkt een ontzettend goede kok te zijn! Toen hij 3½ jaar geleden op onze bruiloft was, maakte ik speciaal voor hem een provisorisch veganistisch taartje. Ik at zelf pas een half jaar plantaardig en onze bruidstaart was dat niet. Zelf maakte ik een uitzondering, maar onze veganistische buitenlandse gast wilde ik uiteraard niet laten verhongeren. Het stelde werkelijk niets voor wat ik toen fabriceerde, maar het was eetbaar!

Deze taart daarentegen, is werkelijk fan-tas-tisch. Een echte lekkere dikmakende chocoladetaart, maar dan veganistisch! Je hebt de meeste ingrediënten waarschijnlijk net als ik meestal wel in huis en de taart staat binnen no-time in de oven. Voor de kosten of de moeite hoef je het dus niet te laten, hoogstens voor de calorieën. Maar hé, een gezond dieet bevat af en toe een uitschieter 😉

Death by Chocolate Cake

Thank you, @therealelnubub!

Ik kan me voorstellen dat je al dat geleuter hierboven niet eens hebt gelezen, want deze taart heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Dus, laten we snel overgaan naar het recept! Ik heb slechts enkele hele kleine aanpassingen gedaan aan het recept van @therealelnubnub, puur uit gemak of omdat ik niets anders in huis had. Zo had ik ook alleen glazuur op de bovenkant van de taart gedaan, omdat ik net te weinig poedersuiker in huis had om voldoende glazuur te maken. Maar de volgende keer maak ik echt voldoende en snijd ik de taart horizontaal doormidden om er een extra laag glazuur tussen te smeren. Met het beetje glazuur dat ik nu over had, heb ik dat bij één stukje gedaan om te testen en ja, dat maakt deze taart he-le-maal perfect!

Death by Chocolate Cake

Death by Chocolate Cake

Chocoladetaart, met chocoladeglazuur, bomvol suiker en 100% plantaardig. Do I need to say more? De foto's spreken voor zich. Dit wil je proeven!

Prep Time 30 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 1 uur
Servings 12 stukken

Ingredients

Natte ingrediënten voor de taart

 • 300 ml sojamelk
 • 1 eetlepel citroensap
 • 150 gram plantaardige boter
 • 3 eetlepels ahornsiroop

Droge ingrediënten voor de taart

 • 280 gram tarwebloem
 • 175 gram suiker
 • 4-6 eetlepels cacaopoeder
 • 7 gram bakpoeder of gist
 • theelepel baking soda
 • Snufje vanillepoeder

Ingrediënten voor het glazuur

 • 90 gram plantaardige boter
 • 250 gram poedersuiker
 • 3 eetlepels water
 • 4 eetlepels cacaopoeder
 • Scheutje sinaasappelsap

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Meng de sojamelk met het citroensap en laat even staan.

 3. Meng alle droge ingrediënten voor de taart.

 4. Verwarm de boter voor de taart in een pannetje en voeg al roerende de sojamelk en ahornsiroop toe.

 5. Schenk het mengsel rustig bij de droge ingrediënten en roer voorzichtig door tot alles goed vermengd is.

 6. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede springvorm van zo'n 20 tot 24 cm doorsnede.

 7. Zet de oven terug op 180 graden en bak de taart in circa 30 minuten gaar. Houd de taart goed in de gaten, want elke oven is anders. Wil je zeker weten dat de taart gaar is, steek er dan een satéprikker in. Komt deze er schoon uit? Dan is je taart gaar.

 8. Laat de taart afkoelen terwijl je het glazuur maakt.

 9. Smelt de boter voor het glazuur in een pannetje en voeg poedersuiker, cacaopoeder, water en sinaasappelsap toe.

 10. Snijd de taart horizontaal doormidden en haal de bovenste helft eraf.

 11. Smeer circa 1/3 van het glazuur op de onderste helft van de taart, zet de bovenste helft er weer op en maak af met de rest van het glazuur.

 12. Versier eventueel met toppings naar keuze, zoals eetbare bloemen en stukjes sinaasappel.

Laat je me weten wat je van deze Death by Chocolate Cake vindt?
Reageer hieronder of tag @bijmamathuis in je foto op Instagram of Facebook!

Death by Chocolate Cake
Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 29/12/2019 / 20:33

  Lijkt me echt super lekker zeg. Mag ik vragen waarom je de over eerst opwarmt tot 200 en daarna terug zet tot 180 terwijl er niks in is gegaan?

  • Giulia Califano
   31/12/2019 / 20:56

   Die vraag heb ik de bedenker van het recept ook gesteld, haha. Hij zei dat hij dat doet omdat de oven de temperatuur dan beter vasthoudt. Ik heb het zelf dus ook zo overgenomen, maar misschien lukt het ook gewoon goed als je op 180 graden voorverwarmt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating