https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Welkom bij mama thuis!

Een nieuw jaar, een nieuwe blog! En niet zomaar een … Renmeisje is passé, vanaf 2020 ben je welkom bij mama thuis! Waarom en wat je dit jaar van mij kunt verwachten? Dat vertel ik je vandaag!

Renmeisje is passé

Eind vorig jaar liet ik het al vallen: een echt ‘renmeisje’ voelde ik me niet meer. In heel 2019 liep ik slechts één keer hard, en dat was niet eens ‘hard’. Vooral mijn zwangerschap was daarvan de oorzaak, maar stiekem speelde er daaromheen iets wat al jaren speelt: mijn lijf is niet voor hardlopen gemaakt. Dat betekent niet dat ik nooit meer zal hardlopen, maar ik geloof niet dat ik het ooit nog zo fanatiek zal doen als voorheen. Mijn prioriteiten liggen nu immers ergens anders! De slapeloze nachten alleen al zijn een aanslag op mijn lijf en overdag ben ik uiteraard ook druk in de weer met Ella. Daarnaast geef ik 3 keer per week BodyBalance of yoga, dus aan sport geen gebrek! Als ik écht zou willen, zou hardlopen natuurlijk alsnog in dat plaatje passen. ’s Avonds als manlief thuis is en geen brandweerdienst heeft of als Ella bij oma of de gastouder is. Maar eerlijk? Daar heb ik de tijd, de puf én de motivatie niet voor. Mijn vrije tijd benut ik momenteel vooral om te werken en te slapen 😉

Mijn grootste droom

Daarnaast heb ik sinds 18 juni 2019 een veel grotere passie om over te schrijven: het moederschap! Oké, stiekem deed ik al dat al sinds december 2018, toen we bekendmaakten dat Ella (die toen nog ‘Stekkie’ heette) onderweg was. Moeder mogen worden is immers altijd mijn grootste droom geweest. Jaren geleden, toen ik voor mijn eetstoornis in behandeling was, zei ik al tegen mijn psycholoog: ‘ik heb geen ambities, ik wil alleen maar een goede moeder worden’. Niet dat ik nu niet dol ben op het werk dat ik doe, teksten schrijven en lesgeven, maar ik heb nooit de ambitie gehad om écht carrière te maken.

Al sinds ik me kan herinneren roep ik dat ik geen 9-tot-5-mentaliteit heb en dat ik nooit fulltime voor een baas zou kunnen werken. Eigenwijs als ik ben, heb ik dat dus ook niet eens geprobeerd. Mijn man en ik trouwden toen we nog studeerden en wisten allebei dat zodra we een huis konden kopen, we een gezin wilden stichten. Uiteraard is vooral dat laatste niet vanzelfsprekend, maar alle beslissingen die ik de afgelopen jaren nam, nam ik stiekem wel al met dat idee in mijn achterhoofd. Ik werkte parttime in de sportschool zodat we een hypotheek konden krijgen en investeerde verder al mijn tijd in mijn eigen bedrijf. Toen die hypotheek eenmaal binnen was en mijn eigen omzet begon te stijgen, raakte ik zwanger. Een perfect moment om mijn contract op te zeggen en volledig zelfstandig verder te gaan!

Freelance moeder

Nu heb ik de vrijheid om mijn eigen werk zo te plannen dat ik veel tijd met Ella door kan brengen. Ik geef 3 keer per week op vaste tijden een uurtje les en op één van die dagen gaat Ella naar de gastouder, tevens een hele goede vriendin van mij. Op die dag kan ik na mijn les dus flink doorwerken, terwijl Ella leert om samen met andere kindjes te spelen! Verder werk ik vooral in Ella’s dutjes, als papa thuis is en wanneer de oma’s oppassen. Ideaal wat mij betreft!

Het werk dat ik doe maakt me oprecht blij en geeft me energie, maar er gaat niets boven mama van Ella zijn. Waarom zou ik mijn grootste passies, het moederschap en schrijven, dan niet nog meer laten samensmelten?

Stiekem wilde ik al maanden meer over Ella en mijn ervaringen als moeder delen, maar onder de naam ‘Renmeisje’ voelde dat niet gepast. Berichten over hardlopen verschenen er echter ook niet! Tijd dus voor verandering …

Welkom bij mama thuis!

Vanaf nu ben je welkom bij mama thuis! Heel simpel: mijn online thuis, waarop ik van alles deel over wat ik in mijn offline thuis als moeder meemaak. Een hele omslag? Nee, hoor! Zoveel verandert er niet. Ik zal nog steeds regelmatig recepten delen, die uiteraard altijd volledig plantaardig zijn. Ik doe ook nog steeds m’n best om zo nu en dan duurzame keuzes te maken, al wil ik wel meer laten zien dat het allemaal niet zo perfect hoeft. En natuurlijk blijf ik ook granola maken voor de liefhebbers! Qua onderwerpen verandert er in feite weinig, alleen verschuift het zwaartepunt van sport en voeding naar moederschap. Ik verheug me er nu al op!

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties voor blogonderwerpen? Ik hoor het allemaal graag!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.