https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Mac ’n cheese zonder cheese

Pasta met romige kaassaus, dat is toch ultiem comfort food? Wat mij betreft wel met deze ingrediënten! Deze mac ’n cheese smaakt lekker fout, maar is stiekem echt niet zo verkeerd 😉 Oké, alleen de spekjes zijn niet gezond, maar die maken het recept wel he-le-maal af! Ultiem comfort food in 3, 2, 1 …

mac 'n cheese

Mac ’n cheese zonder cheese

Het spreekt natuurlijk voor zich dat een vegan mac ’n cheese geen cheese bevat. Vergeet je net zoals ik de macaroni te kopen, dan heb je zelfs een mac ’n cheese zonder cheese én zonder mac! Macaroni is nou eenmaal niet echt mijn ding en andere pastasoorten hebben we altijd wel in huis, dus als ik dan opeens inspiratie heb voor een recept dat van origine macaroni bevat, neem ik meestal per ongeluk alles mee behalve die macaroni. Ach, bij deze weet je dat deze mac ’n cheese zonder cheese ook prima smaakt zonder mac(aroni)! Penne, mijn favoriete pastasoort, werkt ook 🙂

Gezonde mac ’n cheese

Verder gebruikte ik voor deze pasta een aantal ingrediënten die vooral samen de smaak en textuur van kaas behoorlijk goed benaderen. Sinds Ella aardappelen eet, merk ik pas goed hoe romig die zijn wanneer je ze pureert! Dat is al stap één. Voor de gele kleur en extra vitamines, voegde ik wortel toe. Die typische kaassmaak komt door de edelgistvlokken! Om het geheel vervolgens vloeibaar te maken gebruikte ik sojamelk. Een snufje peper en zout en wat mij betreft een flinke snuf knoflookpoeder om het af te maken!

Smaakmakers

Oké, bijna dan. Als extra ingrediënt voegde ik in dit recept namelijk kruiden toe die naar bacon smaken. Ik ontdekte ze dankzij een vriendin en aangezien mijn man dol is op de smaak van bacon, wilde ik deze wel eens proberen! Nee, niet duurzaam en ook niet heel gezond. Maar damn, wel lekker! Don’t worry, je hebt ze echt niet nodig om van deze pasta een succes te maken. Experimenteer eens met smaakmakers zoals gerookt paprikapoeder of liquid smoke! Al geven de spekjes ook al een heerlijke smaak aan het gerecht. Die zijn wat mij betreft wél echt een must!

Mac ’n cheese zonder cheese

Pasta met romige kaassaus, dat is toch ultiem comfort food? Wat mij betreft wel met deze ingrediënten! Deze mac 'n cheese smaakt lekker fout, maar is stiekem echt niet zo verkeerd 😉 Oké, alleen de spekjes zijn niet gezond, maar die maken het recept wel he-le-maal af! Ultiem comfort food in 3, 2, 1 …

Prep Time 15 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 45 minuten
Servings 4

Ingredients

 • 300 gram pasta
 • 200 gram aardappelen
 • 100 gram wortel
 • 75 gram rauwe cashewnoten
 • 100 ml sojamelk
 • 2 flinke eetlepels edelgistvlokken
 • Peper, zout en knoflookpoeder naar smaak
 • 1 pak spekcjes (Vivera)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui

Instructions

 1. Laat de cashewnoten minimaal 15 minuten weken. Hoe langer, hoe beter!

 2. Snijd de aardappel en wortel in stukken en kook gaar.

 3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 4. Giet zowel de cashewnoten als de aardappel en wortel af en blend samen met de edelgistvlokken, sojamelk en kruiden tot een gladde saus. Proef en voeg naar wens eventueel extra smaakmakers toe!

 5. Snijd de ui en knoflook fijn en bak samen met de spekjes in een koekenpan gaar.

 6. Meng zowel de saus als de spekjes door de pasta en eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Sanne
  12/01/2020 / 13:57

  Ziet er goed uit! Schil je de aardappelen van tevoren of hoeft dit niet?

  • Giulia Califano
   13/01/2020 / 15:47

   Dankje! 😉 Dat mag, maar hoeft niet. Ik heb een hekel aan aardappelen schillen en doe dat voor onszelf nooit, haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating