https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Couscous met groenten en ‘roomkaas’

Joehoe, daar ben ik eindelijk weer! Momlife is keeping me busy, zullen we maar zeggen. Mijn laatste recept verscheen al meer dan twee weken geleden! De laatste tijd was ik erg druk met Ella die moest leren geen planten te eten of stekkers in haar mond te stoppen. Vervolgens werd ze geveld door een griepje en ondertussen stapelden de deadlines van mijn schrijfopdrachten zich op! Helaas schoot bloggen er daardoor nogal bij in, maar gisteren vond ik weer een gaatje in mijn agenda! Wil je trouwens weten wat ik op andere momenten zoal uitspook? Volg me dan vooral op Instagram, want in mijn stories laat ik je regelmatig zien hoe het er zoal aan toe gaat bij mama thuis!

Gemakkelijk en gezond

Lekker chaotische inleiding ook 😉 Terug naar waar het vandaag om gaat: een nieuw recept! Gemakkelijk, redelijk gezond en natuurlijk heel erg lekker. Onlangs kocht ik voor het eerst de roomkaas van Violife, maar aangezien ik zelf geen fan ben van brood met roomkaas, besloot ik er iets anders mee te doen. Koken!

Plantaardige roomkaas

De basis van dit recept bestaat uit 4 soorten ingrediënten: couscous, groenten, Violife Creamy original en kruiden. Welke groenten en welke kruiden je gebruikt, is aan jou! Een ideaal recept dus om restjes op te maken 😀 Ik hou daar echt van! Je verspilt geen voedsel, je bespaart op boodschappen als je groot inkoopt en de restjes opmaakt én je ontdekt nog eens lekkere nieuwe recepten. Voor wat extra frisheid voegde ik een scheutje limoensap toe en een paar zonnebloempitten geven dit gerecht net wat meer bite. Mmm!

Couscous met groenten en plantaardige roomkaas

Prep Time 5 minuten
Cook Time 15 minuten
Total Time 20 minuten
Servings 4 personen

Ingredients

 • 300 gram couscous
 • 1 kilo groenten naar keuze
 • 4 eetlepels Violife Creamy original
 • Kruiden naar keuze
 • Scheutje limoensap
 • Handje zonnebloempitten

Instructions

 1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Schil de groenten (indien nodig) en snijd ze in plakjes of stukjes.

 3. Bak de groenten beetgaar en voeg de Violife Creamy original toe.

 4. Breng op smaak met kruiden naar keuze en blijf goed roeren tot alle roomkaas is gesmolten.

 5. Schep de couscous en het groentemengsel op borden of in kommen.

 6. Maak af met een scheutje limoensap en voor wat extra bite een paar zonnebloempitten.

Recipe Notes

Ter inspiratie: voor het gerecht op de foto gebruikte ik als groenten ui, paprika, champignons, maïs en snijbonen en als kruiden knoflookpoeder, uienpoeder, tijm, oregano en peterselie.

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating