https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Mijn ochtendroutine met een baby

Wat is het toch altijd leuk om een kijkje te nemen in andermans leven, hè? 😉 Ik ben dol op artikelen of video’s over iemands ochtendroutine, avondroutine, eetdagboek en ga zo maar door. Hoe doen andere mensen het? Van nature zijn we allemaal nieuwsgierig en wie weet halen we wel tips of ideeën uit andermans ervaringen. Bij deze dus mijn ochtendroutine met een baby!

ochtendroutine

Disclaimer

Vooraf even een disclaimer, want natuurlijk is niet iedere ochtend hetzelfde. Ella is zelfs elke dag weer op een ander tijdstip wakker, wat mij telkens weer meer of minder tijd geeft in de ochtend. Het liefst heb ik natuurlijk minder tijd in de ochtend, want dat betekent dat ik langer heb kunnen slapen!

Daarnaast moet ik soms ’s ochtends weg om les te geven of om naar andere afspraken te gaan en soms zijn we gewoon samen thuis. En buiten dat heb ik af en toe wel eens zin om het anders te doen! Maar onderstaande elementen zitten nagenoeg altijd in mijn ochtendroutine en vrijwel altijd in deze volgorde.

ochtendroutine

Start van onze ochtendroutine

Als Ella klaar is met de nacht, wat dus ergens tussen 4:30 en 7:30 is, maak ik eerst haar klaar voor de dag. Ze krijgt borstvoeding, haar slaapzak gaat uit, ik verschoon haar luier en ik trek haar een schone outfit aan. Daarna gaan we vrijwel altijd meteen naar beneden, want nu kan Ella heerlijk zelf spelen!

Dat geeft mij de tijd om even rustig op te starten. Sinds zo’n 4 maanden start ik mijn dag met een kopje koffie. Dat deed ik vroeger nooit, toen dronk ik juist het liefst na het eten een stevige espresso, maar na ruim 8 maanden gebroken nachten smaakt een kopje koffie in de ochtend toch wel erg lekker! Toen Ella nog heel klein was vermeed ik koffie helemaal, omdat cafeïne prikkelend zou kunnen werken op haar darmpjes. Nu is ze wel wat meer gewend én ik geef na de ochtendvoeding pas weer om 14.00 uur borstvoeding, dus dan is die cafeïne m’n lijf wel weer uit. Alleen toen ze laatst ziek was en ik haar vrijwel elke anderhalf uur voedde, heb ik mijn espresso maar weer achterwege gelaten. Ik wilde haar zieke buikje immers niet extra belasten!

ochtendroutine

Koffie of thee?

Ik zet dus eerst een lekker kopje koffie voor mezelf en schenk meteen daarna een warme kop thee in. Als ik héél moe ben, gooi ik m’n theezakje vervolgens in die lekkere espresso…

Soms ga ik dan direct ontbijten, soms ga ik eerst even aan het werk. Ella is braaf aan het spelen, dus nu heb ik de tijd om iets voor mezelf te doen. Als ik les moet geven, ontbijt ik vaak juist wel direct, zodat m’n ontbijt in de loop van de ochtend voldoende is gezakt. Maar zeker als we al heel vroeg beneden zijn, heb ik echt nog geen behoefte aan eten. Dan check ik eerst Instagram, Facebook en m’n mail en beantwoord ik appjes die ik de avond van tevoren of die ochtend heb ontvangen. Vervolgens werk ik even, bedenk ik wat we gaan eten, maak ik boodschappenlijstjes, check ik aanbiedingen of werk ik m’n agenda bij en ondertussen kijk ik meestal een aantal vlogs via YouTube. Je kent het wel, allemaal van die dingetjes die je even tussendoor moet doen en die je op je gemak op de bank kunt oppakken. Dat doe ik dus meestal ’s ochtends, zodat ik rustig kan opstarten, meteen wat to do’s af kan vinken en zicht heb op wat ik de rest van de dag moet doen.

ochtendroutine

Make-up voor twee

Mezelf aankleden en opmaken stel ik meestal uit, omdat Ella dat heel leuk vindt om samen te doen. Aangezien ze ’s ochtends vroeg juist heel fijn zelf kan spelen, benut ik die tijd liever om andere dingen te doen. Wordt ze mopperig, dan neem ik haar mee naar boven om mezelf klaar te maken. Sinds we een traphekje hebben is dat extra gemakkelijk! Ik kleed me aan, was mijn gezicht en ga me vervolgens op de grond op haar kamertje opmaken. Ella vindt het immers fantástisch om mijn make-up uit het tasje te halen en ermee te spelen. Ik haal dan altijd eerst even mijn pincet en kwasten eruit, zodat ze niets kan pakken dat gevaarlijk of vies is om in haar mondje te stoppen. Meestal gaat ze ervandoor met mijn concealer of mascara 😉 Dit is dus een ideale manier om haar bezig te houden als ze bijvoorbeeld moe is maar het nog geen bedtijd is of hongerig wordt terwijl haar hapje aan het stomen is.

ochtendroutine

Fruithapje

O ja, dat hapje maak ik dus ook in de tussentijd klaar! Ze eet haar fruit nu meestal rond 9 uur, dus rond 08:15 ga ik aan de slag. Dan schil en snijd ik fruit, stop het in haar stoomapparaat en zet die een kwartiertje aan. Zo is haar fruithapje ruim op tijd klaar om af te koelen. Als ik nog een portie fruit heb van de dag ervoor of uit de vriezer, hoef ik dit natuurlijk niet te doen! Vaak ben ik dan wel even in de keuken bezig met bijvoorbeeld het uitruimen van de vaatwasser. Ella komt er dan vrijwel altijd gezellig bij en weet de weg naar de kattenbrokjes iets té goed te vinden …

Als ze haar fruit eenmaal op heeft krijgt Ella weer nieuwe energie om te spelen en ruim ik de spullen van haar hapje op. Vervolgens heb ik nog even de tijd om te werken terwijl zij speelt en vrijwel altijd een poepluier produceert. Ideale timing, want zodra haar luier vol zit gaan we naar boven om die te verschonen en leg ik haar in bed! Dat is dus rond 10 uur. Alles wat je tot nu toe gelezen hebt schreef ik terwijl zij sliep en het is nu 11 uur 😉

ochtendroutine

Einde van onze ochtendroutine

Na haar dutje neem ik Ella weer mee naar beneden en dan is het rond 12 uur alweer tijd voor de lunch! In de tussentijd spelen we vaak samen of gaan we boodschappen doen of een wandeling maken. Op de dagen waarop ik lesgeef ga ik om 09:45 uur de deur uit en is Ella bij haar oma (maandag), bij de gastouder (vrijdag) of is papa thuis (zaterdag). Ze doet op maandag en vrijdag haar dutje dan ook bij oma en de gastouder, wat mij de tijd geeft om na mijn les op m’n gemak te douchen. Van oma komt ze rond 12 uur terug om samen te lunchen en bij de gastouder blijft ze tot 17 uur, maar ik ga wel om 14 uur even op en neer om haar zelf te voeden. Nu ga ik alweer veel verder dan mijn ‘ochtendroutine’, maar dan weet je dat tenminste ook 😉

Hoe ziet jullie ochtend eruit? Compleet anders of op sommige vlakken toch wel hetzelfde? Laat het me gerust weten, dat vind ik leuk om te lezen!

eet- en slaapritme

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Koffiecentrale. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.