https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Hummus met avocado voor baby’s (én grote mensen)

Wat eten jullie kindjes op hun brood? Ella smikkelt met liefde van een stuk droog brood terwijl ze op de grond speelt, maar voor een boterham met beleg loopt ze niet echt warm. Tja, ze heeft het niet van een vreemde 😉 Zelf eet ik mijn brood het liefst rijkelijk belegd met steeds weer iets anders, dus ook Ella’s menu breid ik steeds verder uit. Vandaag op haar boterham: hummus! Maar dan speciaal voor baby’s: gemaakt met slechts drie of vier ingrediënten en zonder zout. Voor grote kinderen en volwassenen ook heerlijk én gezond!

hummus

Hummus voor baby’s

Het probleem met hummus uit de supermarkt is dat die boordevol toevoegingen zit en vooral veel te veel zout bevat. Dat is voor de niertjes van die kleine schatjes van ons heel moeilijk te verwerken. Te veel zout is natuurlijk sowieso niet gezond, dus liever laat ik Ella daar überhaupt niet aan wennen. We zouden zelf immers ook best wel wat minder zout mogen gebruiken…

Dé oplossing? Zelf hummus maken! Daar heb je slechts een paar basisingrediënten en een staafmixer of blender voor nodig. Zelf gebruik ik de Princess Blender to Go: lekker handzaam en verrassend krachtig! Perfect voor smoothies, maar ook dit soort recepten. Groot pluspunt wat mij betreft is dat deze blender in de vaatwasser kan. Zo kost zelf hummus maken je echt nauwelijks tijd en moeite!

Hummus met avocado

De basis van hummus bestaat natuurlijk uit kikkererwten en de vetten komen vooral uit tahin. Nu had ik toevallig geen tahin in huis én wilde ik liever niet twee nieuwe ingrediënten gelijkertijd introduceren, dus gebruikte ik avocado. Een hele gezonde bron van vetten en net als tahin maakt het de hummus een stuk smeuïger!

hummus

Olijfolie

Wil je de hummus héél puur houden, dan zou je ervoor kunnen kiezen om nog meer avocado toe te voegen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een scheutje olijfolie te gebruiken, zoals ik vandaag deed. Zelf vind ik dat heel lekker voor de smaak en ook dat is volgens de meeste bronnen een gezond vet. Ik weet dat er ook bronnen zijn die aangeven dat olijfolie te bewerkt is en niet gezond zou zijn, maar wat olijfolie betreft neem ik altijd een voorbeeld aan mijn familie in Italië: Italianen laten de olijfolie rijkelijk vloeien en zijn een van de meest gezonde volkeren ter wereld. Althans, dat waren ze voordat het coronavirus de grens over stak 😉

Hummus met citroen

Als laatste ingrediënt zou ik de volgende keer eventueel wat citroensap toevoegen. Daar ben ik zelf immers dol op en dat maakt de hummus lekker fris! Ook hiervoor geldt echter dat Ella dat nog nooit geproefd heeft, dus ik wilde het vandaag alleen bij kikkererwten, avocado en olijfolie houden. De smaak van avocado kent ze immers al heel erg goed en olijfolie heeft ze wel eens door de pasta gegeten.

Zelf at ik gezellig een boterhammetje met Ella mee! Al voegde ik stiekem wel een klein snufje zout toe aan de mijne 😉 Ella vond het, net zoals ik, zeer geslaagd!

hummus

Hummus met avocado (voor baby’s)

Zelf eet ik mijn brood het liefst rijkelijk belegd met steeds weer iets anders, dus ook Ella's menu breid ik steeds verder uit. Vandaag op haar boterham: hummus! Maar dan speciaal voor baby's: gemaakt met slechts drie of vier ingrediënten en zonder zout. Voor grote kinderen en volwassenen ook heerlijk én gezond!

Cook Time 10 minuten
Total Time 10 minuten

Ingredients

  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 gram)
  • 100 gram avocado
  • Scheutje olijfolie extra vergine
  • Scheutje water
  • Scheutje citroensap (optioneel)

Instructions

  1. Meng alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer tot puree. Heel glad hoeft het niet te worden, zolang het maar lekker smaakt en behapbaar is voor die kleintjes!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating