https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Gezonde en plantaardige witte koolsalade

Knapperige witte koolsalade met zachte rozijnen en een romige dressing, mmm! Ik zie het vaak voorbijkomen bij lopende buffetten of georganiseerde barbecues. Logisch, want het smaakt heerlijk als bijgerecht of op een lekker broodje! Of het echt gezond is, daar zijn de meningen over verdeeld. Veganistisch is het in ieder geval meestal niet, dus al meer dan 4 jaar mijd ik deze stiekem toch wel heel erg lekkere salade. Maar nu heb ik mijn eigen variant! Plantaardig én gezond. Win-win!

witte koolsalade

Eet Vers-Box

Toegegeven, ik koop eigenlijk nooit witte kool. We eten het wel eens in van die gemengde groenten voor nasi of bami, maar ik maak nooit zelf een witte kool soldaat. Zonde eigenlijk, want je kunt er best veel mee!

Ik stond dan ook meteen te springen toen ik afgelopen week voor een mooie prijs een box vol met verse groenten en fruit kon ophalen. Wat er precies in zat? Verrassing! Ja, daar hou ik wel van. Ik weet immers toch dat het allemaal wel op gaat en zo word ik weer eens gedwongen iets te eten dat ik normaal niet snel eet. Zoals witte kool!

Witte koolsalade

Een deel van de kool hebben we al fijngesneden en in de vriezer gestopt om te gebruiken in de nasi en met een ander deel maakte ik vandaag mijn eigen witte koolsalade!

Eerlijk is eerlijk, ik had niet verwacht dat het zo goed zou lukken. Ik gooide wat ingrediënten bij elkaar en was benieuwd of het überhaupt ergens naar zou smaken. Het was gewoon in één keer raak! Damn, ik kon wel blijven proeven. De conclusie bleef echter elk hapje weer hetzelfde: recept geslaagd!

witte koolsalade

Variatie

Ik weet wel wat ik deze zomer bij de barbecue serveer 😉 Bovendien lijkt het me ook lekker om met dit recept nog wat te variëren. Geraspte appel erdoorheen om het wat zoeter te maken? Of juist een handje walnoten voor een stevige bite? Wortel voor een lekker kleurtje of misschien wel een keer cranberries in plaats van rozijnen? De keuze is reuze! Met dit recept heb je in ieder geval een fijne basis om mee te beginnen. Bedenk jij nog andere lekkere variaties? Ik ben benieuwd!

witte koolsalade

Witte koolsalade

Cook Time 10 minuten
Rusttijd 2 uur
Total Time 2 uur 10 minuten

Ingredients

 • 400 gram witte kool
 • 200 gram ongezoete sojayoghurt
 • 100 gram rozijnen
 • Klein handje verse bieslook
 • Klein scheutje witte wijnazijn
 • Klein scheutje extra vergine olijfolie
 • Snufje peper
 • Snufje zout

Instructions

 1. Snijd de witte kool in dunne reepjes of hak fijn. Ik gebruikte zelf een hakmolen om de reepjes die ik had gesneden nog fijner te maken.

 2. Meng de witte kool met de overige ingrediënten.

 3. Proef en voeg eventueel naar smaak meer kruiden toe.

 4. Je kunt de salade nu direct eten, maar het allerlekkerste resultaat krijg je wanneer je de salade eerst een uurtje of twee in de koelkast zet.

witte koolsalade

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating