https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: babyproof bananenbrood

Bananenbrood is al-tijd een hit, toch? Yes, zelfs bij onze Ella! Hoe leuk is het om iets te bakken waar niet alleen jij, maar ook je kind van smult? Ik vind het fantastisch om te zien hoe Ella alles proeft en mij daardoor steeds meer uitdaagt om voor haar de keuken in te duiken. Nieuw in haar repertoire: babyproof bananenbrood!

Babyproof bananenbrood

Eigenlijk gewoon bananenbrood dus, maar dan met net even wat extra aandacht voor onnodige ingrediënten waar een baby niet blij van wordt. Mijn speculaasbananenbrood gaf al een goede basis en met een paar kleine aanpassingen maakte ik dit babyproof bananenbrood. Helemaal goedgekeurd door Ella, die binnen een mum van tijd een dikke plak in haar buikje had zitten!

Voor de broodnodige variatie

Je kunt met dit recept natuurlijk ook naar hartenlust variëren. Zo gebruikte ik al onder andere mango en bosvruchten als extraatje, maar je kunt ook stukjes appel of een eetlepel pindakaas aan het beslag toevoegen. Ideaal voor de broodnodige variatie!

Disclaimer

Voordat we overgaan op het recept, wil ik nog even een belangrijke opmerking maken: dit is wat ik babyproof vind voor Ella op dit moment. Misschien voldoet dit recept niet aan jouw eisen voor een babyproof bananenbrood en dat is prima. Je mag me altijd een berichtje sturen met vragen of opmerkingen, mits je dat oprecht goed bedoeld en dat ook op die manier verwoord. Andere berichtjes negeer ik, want negativiteit is er al genoeg in de wereld!Ik ben geen expert en doe dit allemaal (niet dat bananenbrood bakken, wel die baby opvoeden 😉 ) voor de eerste keer, dus ontdek vooral gezellig met me mee maar verwacht geen perfectie. Capisce? Mooi, gaan we nu over naar het recept!

Babyproof bananenbrood

Bananenbrood is al-tijd een hit, toch? Yes, zelfs bij onze Ella! Hoe leuk is het om iets te bakken waar niet alleen jij, maar ook je kind van smult? Ik vind het fantastisch om te zien hoe Ella alles proeft en mij daardoor steeds meer uitdaagt om voor haar de keuken in te duiken. Nieuw in haar repertoire: babyproof bananenbrood!

Cook Time 10 minuten
Oventijd 1 uur
Total Time 1 uur 10 minuten
Servings 10

Ingredients

 • 250 gram (volkoren tarwe)meel
 • 2 eetlepels plantaardige boter
 • 25 gram dadelstroop
 • 4 rijpe bananen
 • Snufje kaneel
 • 8 gram bakpoeder
 • ½ theelepel citroensap
 • Extra's zoals (circa 100 gram) fruit of 1 à 2 eetlepels pindakaas

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 2. Prak de bananen fijn met een vork.

 3. Meng alle ingrediënten behalve de extraatjes tot een stevig beslag. Je kunt hiervoor een mixer of keukenmachine gebruiken, maar mijn ervaring is inmiddels dat het bananenbrood luchtiger wordt wanneer je het deeg gewoon met een vork of lepel mengt!

 4. Schep de extraatjes door het beslag.

 5. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.

 6. Bak het bananenbrood in ongeveer een uur gaar in de voorverwarmde oven. Elke oven is anders, dus check regelmatig of het niet te hard gaat. Om te checken of het bananenbrood gaar is kun je een satéprikker in het brood steken: komt die er schoon uit, dan is het klaar.

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een reactie