https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Tips voor thuiswerken: dit zijn mijn essentials

Werk jij regelmatig thuis? Op die vraag zullen sinds 16 maart een he-le-boel meer mensen ‘ja’ antwoorden dan voorheen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het je bevalt! Zelf ben ik namelijk dus echt geen type om bij wijze van spreke van 9 tot 5 op kantoor te zitten. Laat mij maar thuiswerken! Zonder kantoor en zonder collega’s, maar mét deze essentials die het thuiswerken voor mij gemakkelijk én gezellig maken 🙂 Welke items zijn onmisbaar op jouw thuiswerkplek?

essentials

Home office essentials

Heb je echt een kantoor nodig om thuis productief te kunnen werken? Volgens mij verschilt dat van persoon tot persoon. Zelf kan ik prima werken aan de eettafel, maar mijn man bleek na een paar weken thuiswerken echt een aparte werkplek nodig te hebben. Het brak hem op dat hij op één plek zowel werkte als ontspande. Naar mijn mening hangt dat idee samen met die 9-tot-5-mentaliteit. Die heeft hij wel, ik niet.

Wat ik wel nodig heb om thuis te kunnen werken is een plek waar ik rechtop kan zitten en mijn muis kan gebruiken. Een tafel en stoel zijn voor mij voldoende, maar de bank dus vaak niet. Tijdens het schrijven ben ik namelijk druk in de weer met mijn muis en ik kan dus echt niet overweg met het touchpad van mijn laptop. Dat ligt niet aan het touchpad, maar aan mij. Ik moet gewoon een muis in m’n hand hebben en dus een tafel hebben om aan te zitten. Wat kleine klusjes kan ik best op de bank doen, maar daar mis ik toch al gauw mijn muis, is mijn houding minder gezond en zit ik vaak iets te relaxed om echt productief te zijn 😉 Oh enne, er springt nog wel eens een kat op schoot als de inmiddels dreumes in bed ligt…

Meestal zit ik nu aan de eettafel en die werkplek bevalt me prima! Mijn laptop ligt dichtgeklapt op het dressoir waar Ella niet bij kan en zodra zij slaapt of wanneer ze bij de gastouder of opa en oma is klap ik ‘m open op de eettafel. Muis in de hand, kop thee erbij en aan de slag!

Apparatuur

Over die laptop gesproken: dat is dus echt wel een must voor mij. Ik heb inmiddels al een aantal jaren een Acer Aspire E15 en daar ben ik zeer tevreden over! Zelf heb ik weinig verstand van alle specificaties van deze laptop – daar heb ik mijn man (ICT’er) voor. Ik ben vooral blij dat het een snelle laptop is die best een tijdje zonder lader kan! Als ik dan naar opdrachtgevers toe ga hoef ik niet mijn lader mee te nemen en om een stopcontact te vragen. Ook kan ik zo af en toe lekker in de tuin werken!

Mijn muis neem ik echter het liefst wél overal mee naartoe! Ik heb oprecht een hekel aan het touchpad. Ben ik de enige? Een draadloze muis is voor mij dus ook echt een onmisbaar item bij het thuiswerken. En genoeg batterijen! Of een oplaadbare muis, dat is natuurlijk beter voor het milieu. Maar zolang mijn oude muis op batterijen werkt, gooi ik die natuurlijk niet weg. Dat is ook weer niet goed voor het milieu 😉

essentials

Telefoon met camera

Voor, tijdens en na het werken breng ik meer tijd dan me lief is door op mijn telefoon. Vast herkenbaar? Voor mij is het natuurlijk ook werk, want ik verzorg zelfs de sociale media van enkele bedrijven deels via mijn telefoon. Een snelle smartphone met een goede camera én Sim Only onbeperkt internet is voor mijn werk dus absoluut essentieel. Sim Only vind ik ideaal, want zo bepaal ik zelf wanneer ik een nieuw toestel koop. Mijn maandlasten zijn laag en als ik zuinig ben op mijn telefoon gaat die best een tijdje mee! De OnePlus 6 heb ik momenteel ruim twee jaar en ziet er nog bijna als nieuw uit. Zelfs nu Ella er regelmatig met haar grijpgrage handjes aan zit 😉

Deze telefoon heb ik bewust gekozen vanwege de goede camera, want dat is met mijn werk natuurlijk ook belangrijk. Ik maak foto’s voor mijn eigen social media, maar soms ook voor de kanalen van mijn klanten. Foto’s gemaakt met een smartphone zijn tegenwoordig vaak wel van voldoende kwaliteit om te posten op social media, maar dan moet je natuurlijk wel een goede camera hebben. Toen ik ruim twee jaar geleden een nieuwe telefoon nodig had was de OnePlus 6 een van de allerbeste opties! Nog steeds ben ik heel tevreden met dit toestel, al zijn er nu natuurlijk telefoons met veel betere camera’s op de markt. Maar zolang deze niet kapot is en de camera foto’s van goede kwaliteit oplevert, kan ik op m’n gemak sparen voor een nieuwe en uiteraard nóg betere smartphone!

Sim Only onbeperkt internet

Iets waar ik niet op hoef te besparen is mobiel internet. Ik moet online kunnen zijn om te werken, dus ik heb altijd en overal internet nodig. Onderweg naar opdrachtgevers maak ik story’s en eenmaal op locatie wil ik mijn klanten niet altijd om hun Wifi-wachtwoord hoeven vragen. Vaak weten ze het zelfs niet eens, omdat iemand anders dat weer voor hen regelt. Toen ik nog veel met het openbaar vervoer reisde werkte ik regelmatig in de trein en ik weet niet hoe het nu met het Wifi in de trein zit, maar destijds kon ik daar echt niet op rekenen. Als ik ergens moet wachten, zoals in de wachtkamer van de dokter, beantwoord ik wat mailtjes of bewerk een paar foto’s. Heel eerlijk: zelfs op vakantie houd ik mijn mail en social media in de gaten. Ik ben immers ondernemer en blijf 24/7 verantwoordelijk voor mijn eigen bedrijf. Als ik op vakantie een urgent bericht krijg, kan ik daar toch even snel op reageren. Daarnaast is het stiekem wel handig om tegenwoordig overal in de EU Google Maps te kunnen raadplegen! Toen we in 2018 een cruise maakten door Noord-Europa konden we overal behalve in Rusland lekker zelf op pad. Dankzij Google Maps vonden we elke keer wel weer op tijd de weg naar het schip terug!

Ik dwaal af, terug naar mijn ‘home office essentials’. Mijn werk vindt nou eenmaal voor pakweg 95% online plaats, dus ik ben behoorlijk afhankelijk van internet. Dankzij mijn Sim Only abonnement hoef ik me daar geen zorgen om te maken, want daarmee heb ik in ieder geval op mijn telefoon altijd (tenzij er een storing is bij T-Mobile) toegang tot het internet en indien nodig maak ik een hotspot aan zodat ik ook op mijn laptop online kan gaan. Extra voordeel voor ons: wij hebben ook T-Mobile Thuis, waardoor ik 2 GB meer data ontvang op mijn telefoon. Daardoor is mijn abonnement extra goedkoop! Oké, helemaal onbeperkt internet heb ik momenteel dus niet, maar aangezien ik (zeker nu tijdens de coronacrisis) voornamelijk vanuit huis werk heb is de 3 GB die ik heb voor mij behoorlijk onbeperkt. Ik krijg die data in ieder geval niet op 😉 En als ik het wel op krijg heb ik nog altijd toegang tot het internet, alleen dan tegen een lagere snelheid. Stiekem dus toch wel onbeperkt!

Koffie met collega’s

Heb ik nog meer apparatuur nodig om thuis te kunnen werken? Nodig is misschien een groot woord, maar ik ben heel blij met onze espressomachine met heetwaterfunctie! Zo heb ik toch een koffiezetapparaat om even bij te pauzeren en ondertussen klets ik via social media met mijn ‘collega’s’ 😉 Aangezien ik meestal alleen ’s ochtends koffie drink, gebruik ik vooral de heetwaterfunctie. Theeleuten maar! Een grote theemok is voor mij dus ook best wel essentieel, zodat ik niet continu heen en weer blijf lopen. Wel goed voor m’n dagelijkse beweging, minder goed voor m’n productiviteit!

Meer heb ik eigenlijk niet nodig om volledig thuis te kunnen werken! Een tafel en een stoel, een goede laptop mét muis, een telefoon mét Sim Only onbeperkt internet en een koffiezetapparaat met heetwaterfunctie inclusief een grote theemok. Al zou ik het zonder dat laatste apparaat ook wel een tijdje uithouden …

Wat zijn jouw ‘home office essentials’?

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.