https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Zomerse salade met gemberdressing

Wat eet jij het liefst als lunch? Ik ga voor een salade! Het liefst eet ik elke dag een kom vol vitamines – deels restjes, deels nieuwe ingrediënten. Dat is toch de meest eenvoudige manier om talloze verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen? Voor deze salade gebruikte ik dan ook een aantal restjes uit de koelkast, gebakken groenten van gisteren én een aantal ingrediënten uit de Fitbox die ik ontving! Knapperig, zacht, scherp en zoet: deze salade met gemberdressing heeft het allemaal. Zomers goed!

gemberdressing

Kliekjesdag

Bij mij is het dus vrijwel elke dag kliekjesdag. Dat vind ik dus nog zo’n voordeel van thuiswerken: ik kan gewoon rond 12 uur de koelkast opentrekken en mijn lunch bij elkaar sprokkelen! Er blijft immers regelmatig wel wat over van het avondeten en er zijn altijd wel wat aangesneden groenten of geopende blikken peulvruchten in de koelkast te vinden. Sinds Ella vrijwel volledig over is op vaste voeding zelfs nog meer, want het komt regelmatig voor dat ik voor haar een blik peulvruchten open of wat pasta kook. Afwegen doe ik zelden; ik gok gewoon hoeveel ik nodig heb en wat er overblijft eet ik de volgende dag als lunch. Kliekjesdag it is!

De buit voor deze salade: een aangesneden krop ijsbergsla, een geopend blik kikkererwten, een halve citroen en gebakken courgette met paprika van gisteravond.

Fitbox

Daarnaast kreeg ik gisteren de Fitbox van Kroon op het Werk binnen en daar zaten een paar ingrediënten in die me perfect leken voor een zomerse salade: Golden Sweet gele trostomaatjes, Sweet and Sunny blauwe bessen van Go Now gembersap. Tomaten heb ik immers vrijwel altijd in huis, want daar ben ik dol op. Blauwe bessen eet ik meestal gewoon lekker puur, maar ze doen het ook goed in salades! En toen ik op het flesje gembersap las dat het sap onder andere geschikt is om dressings mee te maken, wist ik meteen dat die blauwe bessen in een salade moesten verdwijnen. Zomers zoet!

Gemberdressing

De dressing maakte ik dus op basis van gembersap. Daar moet je wel van houden! Al kun je natuurlijk een beetje met de verhoudingen in dit recept spelen al naargelang je liefde voor een scherpe gembersmaak 😉 Ik voegde kurkuma en zwarte peper toe, omdat zowel gember als kurkuma bekend staan om hun heilzame werking. Zwarte peper zou de opname van kurkuma bevorderen, net zoals olie dat doet. Dat gebruikte ik dus ook, want ik ben dol op extra vergine olijfolie! Verder voegde ik voor de smaak een klein scheutje appelazijn, peterselie en ahornsiroop toe. Dat laatste om het hele scherpe van de gember wat te laten afzwakken en het zoete van de blauwe bessen wat meer naar voren te laten komen. Missie geslaagd, al zeg ik het zelf!

gemberdressing

Zomers zoete salade met gele trostomaatjes, blauwe bessen en gemberdressing

Prep Time 5 minuten
Cook Time 10 minuten
Total Time 15 minuten
Servings 1

Ingredients

Salade

 • ½ courgette
 • ½ rode paprika
 • 2 handjes kikkererwten
 • 2 handjes ijsbergsla
 • 1 handje gele trostomaatjes
 • 1 handje blauwe bessen

Dressing

 • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
 • 1 eetlepel gembersap
 • ½ eetlepel citroensap
 • ½ eetlepel appelazijn
 • ½ eetlepel ahornsiroop
 • Snufje peper
 • Snufje zout
 • Snufje kurkuma
 • Snufje peterselie

Instructions

 1. Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes.

 2. Bak of grill de courgette en paprika met een beetje olijfolie beetgaar.

 3. Snijd de sla fijn en halveer de cherrytomaatjes.

 4. Meng alle ingrediënten voor de salade.

 5. Meng alle ingrediënten voor de gemberdressing en schenk de dressing over de salade heen.

 6. Schep alles goed door elkaar en eet smakelijk!

Laat je me weten wat je van deze zomerse salade met gemberdressing vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Patricia van Baal
  07/07/2020 / 09:40

  Klinkt goed die salade en reuze handig in het gebruik die pure gembersap van Go Now! Hoef je niet zelf meer met je keukenmachine aan de slag,

  • Giulia Califano
   07/07/2020 / 09:52

   Ja, handig hè! Dat scheelt weer 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating