https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Chocolate Chip Speculoos Cheesecake

Men neme cheesecake, Speculoos koekjes, chocolate chips en voor de echte chocoladeliefhebber ook nog een (of misschien stiekem wel anderhalve) reep chocolade. Wat krijg je dan? Een taart die verre van gezond, maar onweerstaanbaar lekker is! De foto’s spreken voor zich, daar hoef ik geen extra woorden aan vuil te maken. Op naar de supermarkt en bakken maar!

chocolate chip speculoos cheesecake

Vegan cheesecake

Eerlijk is eerlijk, voordat ik plantaardig ging eten had ik slechts één keer cheesecake gegeten. Ik was er niet kapot van, maar dat kwam waarschijnlijk vooral vanwege mijn overgevoeligheid voor melkproducten. Toen ik namelijk de vegan cheesecake van Wat eet je dan wel ontdekte, was ik om! Die cheesecake heb ik inmiddels al diverse keren gemaakt en valt telkens bij iedereen in de smaak. Wel maak ik de bodem dan van koekjes en plantaardige boter, vooral omdat mijn familie en vrienden niet zo van dadels en noten houden 😉 Daarnaast is het ook een stuk goedkoper, dus dat is mooi meegenomen!

chocolate chip speculoos cheesecake

Speculoos Cheesecake

Nu had ik voor Ella’s verjaardagsfeestjes een aantal ingrediënten in huis gehaald voor diverse soorten gebak. Voor haar eerste feestje maakte ik bananenbrood en cheesecake, voor haar tweede feestje Death by Chocolate Cake. De Speculoos koekjes die ik in huis had gehaald voor een speculoosarretjescake en de extra Alpro Go On voor een tweede cheesecake bleven over. Vlak naast de Speculoos lag bovendien een zakje chocolate chips te wachten op een lekker recept. Mmm, dat biedt mogelijkheden!

Deze Chocolate Chip Speculoos Cheesecake heeft dus een bodem gemaakt van mijn favoriete koekjes: Speculoos koekjes! De middelste laag is gebaseerd op het recept van Wat eet je dan wel – met een paar kleine aanpassingen en chocolate chips als toevoeging! Om de taart af te maken goot ik er gesmolten chocolade overheen en bestrooide ik dat met een snufje koek- en speculaaskruiden. Natuurlijk zou je ook nog wat overgebleven Speculoos koekjes over de gesmolten chocolade kunnen verkruimelen!

Chocolate Chip Cheesecake

Zelf hou ik van hele pure chocolade, maar manlief vond de chocolade op de taart iets te bitter. Hou je zelf dus niet van wat bittere pure chocolade, dan zou ik je aanraden om voor iets minder pure chocolade of (vegan) melkchocolade te gaan. Daarnaast heb ik in de taart zelf ook maar 50 gram suiker gebruikt, dus mocht je ‘m niet zoet genoeg vinden dan voeg je gewoon nog eens 50 gram extra suiker toe! Gezond is ‘ie toch al niet 😉

chocolate chip speculoos cheesecake

Chocolate Chip Speculoos Cheesecake

Men neme cheesecake, Speculoos koekjes, chocolate chips en voor de echte chocoladeliefhebber ook nog een (of misschien stiekem wel anderhalve) reep chocolade. Wat krijg je dan? Een taart die verre van gezond, maar onweerstaanbaar lekker is! De foto's spreken voor zich, daar hoef ik geen extra woorden aan vuil te maken. Op naar de supermarkt en bakken maar!

Prep Time 30 minuten
Cook Time 1 uur
Rusttijd 12 uur
Total Time 13 uur 30 minuten
Servings 12

Ingredients

Bodem

 • 200 gram Speculoos koekjes
 • 150 gram plantaardige boter

Cheesecake

 • 2 potten (samen 800 gram) Alpro Go On
 • 50 gram suiker
 • 50 gram plantaardige boter
 • 50 gram custardpoeder
 • 100 gram chocolate chips

Toplaag

 • 150 gram (pure) chocolade
 • Snuf koek- en speculaaskruiden (of verkruimelde Speculoos koekjes)

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bodem

 1. Smelt de boter.

 2. Verkruimel de koekjes en roer door de gesmolten boter.

 3. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het koekjesdeeg over de bodem. Druk stevig aan!

Cheesecake

 1. Smelt de boter.

 2. Meng de boter met alle overige ingrediënten voor deze laag en verdeel over de koekjesbodem.

 3. Bak de cheesecake ongeveer 60 minuten op 180 graden in de oven.

 4. Zet de deur van de oven open en laat de cheesecake in de warme oven langzaam afkoelen.

 5. Haal de cheesecake na zo'n 15 tot 30 minuten uit de inmiddels enigszins afgekoelde oven en laat 'm op het aanrecht verder afkoelen. Is de cheesecake eenmaal voldoende afgekoeld, bewaar 'm dan in de koelkast. Het liefst een hele nacht!

Toplaag

 1. Smelt de chocolade au bain-marie.

 2. Haal de cheesecake uit de koelkast.

 3. Smeer de gesmolten chocolade over de bovenkant en zijkanten van de cheesecake en bestrooi met speculaaskruiden of verkruimelde koekjes.

 4. Bewaar de cheesecake weer in de koelkast totdat het tijd voor taart is!

Laat je me weten wat je van deze Chocolate Chip Speculoos Cheesecake vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

chocolate chip speculoos cheesecake
Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Stephanie
  28/07/2020 / 09:13

  Goedemorgen!
  Ik heb een vraag over de bakvorm. Hoeveel cm heb je namelijk gebruikt?

  • Giulia Califano
   28/07/2020 / 09:36

   Hoi Stephanie! Mijn bakvorm is 22 cm, maar met iets kleiner of groter zal het zeker ook lukken 😉 Eet smakelijk alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating