https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Recept: Chocolade Mug Cake

chocolade mug cake

Je weet wel, zo’n cakeje voor één persoon die je in een handomdraai in de magnetron ‘bakt’. In een mok dus, vandaar de naam ‘mug cake’. Je hebt er geen speciale ingrediënten of materialen voor nodig, het is snel klaar én de portiegrootte is ideaal voor wie de verleiding van een aangebroken taart in huis niet kan weer staan. Deze chocolade mug cake is dé oplossing!

Bakken voor één

Vooral die laatste reden is juist tijdens de huidige coronacrisis natuurlijk wel mooi meegenomen. Bak je graag, dan trakteer je vrienden en familie vast regelmatig op een lekker stukje taart of cake. Maar nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, valt er weinig uit te delen. Alles zelf opeten is ook niet de meest gezonde oplossing, dus kun je beter bakken in kleine porties! Dat was dan ook een van de redenen waarom ik eindelijk eens een mug cake wilde maken. Ik had er nooit eerder behoefte aan, want eigenlijk ben ik niet zo’n zoetekauw. Doe mij maar hartig 😉 Behalve als ik zwanger ben! Zowel bij Ella als tijdens mijn tweede zwangerschap (die helaas eindigde in een miskraam, zie mijn bericht op Instagram) had ik zin in zoet. Coronacrisis + zwangerschapscravings = bakken voor één!

Chocolade Mug Cake

Hoewel… Nadat mijn eerste poging tot het maken van een chocolade mug cake al vrij goed gelukt was, maakte ik tijdens mijn tweede poging direct twee porties. Ik wist vrijwel zeker dat manlief zo’n verrassing wel kon waarderen. En ik had gelijk! Geloof me, dat zegt ook iets over dit recept. Als hij het lekker vindt, is dat een enorm compliment! Dan moet je het echt proberen.

Disclaimer: dit is dus echt geen gezond recept. Dit is precies het recept dat je nodig hebt wanneer je op een druilerige dag slecht nieuws krijgt en niets liever wilt dan op de bank kruipen met bakken vol slecht voedsel. Maar je weet dat je daar later spijt van krijgt. Dan maak je deze chocolade mug cake. Om jezelf op een lekker suikerbommetje te trakteren, zonder te overdrijven. Balans!

chocolade mug cake

Chocolade Mug Cake

Je weet wel, zo'n cakeje voor één persoon die je in een handomdraai in de magnetron 'bakt'. In een mok dus, vandaar de naam 'mug cake'. Je hebt er geen speciale ingrediënten of materialen voor nodig, het is snel klaar én de portiegrootte is ideaal voor wie de verleiding van een aangebroken taart in huis niet kan weer staan. Deze chocolade mug cake is dé oplossing!

Prep Time 4 minuten
Cook Time 1 minuut
Total Time 5 minuten
Servings 1 portie

Ingredients

 • 2 eetlepels bloem
 • 1 zakje (8 gram) vanillesuiker
 • 1 eetlepel cacao
 • Snufje zout
 • 1 eetlepel olie
 • 2 eetlepels plantaardige melk
 • 4 blokjes (circa 15 gram) chocolade

Instructions

 1. Meng bloem, suiker, cacao en zout door elkaar in een magnetronbestendige mok.

 2. Voeg de olie en melk toe en roer goed door.

 3. Breek de stukjes chocolade en voeg ze toe aan het mengsel in de mok. Eventueel kun je ze een beetje door het beslag heen mengen, maar dat is niet per se nodig.

 4. Zet de mok 1 tot 1½ minuut op 900 watt in de magnetron. Afhankelijk van de precieze verhouding van de ingrediënten, je magnetron en de mok die je gebruikt kan iets korter of langer nodig zijn.

Laat je me weten wat je van deze Chocolade Mug Cake vindt?
Reageer hieronder of tag @renmeisje in je foto op Instagram of Facebook!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating