https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Gegrilde koolrabi en aubergine met granaatappel

gegrilde koolrabi

Kijk eens wat een kleurrijke salade! Zoet, zuur, knapperig en zacht – je proeft het allemaal. Ja, wat mij betreft echt een blijvertje! En dat terwijl ik voor zover ik me kan herinneren nooit eerder gegrilde koolrabi heb gegeten. Nou, reken maar dat deze vergeten groente hier vanaf nu vaker op het menu komt te staan!

Koolrabi

Het is een klein hard bolletje met lange stengels en bladeren, zo’n koolrabi. Ik heb het vast wel eens ergens geproefd, maar kan me niet herinneren er ooit zelf mee te hebben gekookt. Een korte zoektocht op mijn eigen website leerde me dat we deze vergeten groente ruim twee jaar geleden wel in onze moestuin hebben gezaaid. Helaas zonder resultaat. Misschien komend voorjaar nog maar eens een poging wagen, want dit is smullen!

Gegrilde koolrabi en aubergine

Gegrilde koolrabi bedoel ik dan in ieder geval. Gekookt, gebakken of rauw heb ik het nog niet geproefd. Gegrild is het echter heerlijk! Zacht, maar wel met een stevige bite. Qua smaak als je het mij vraagt een beetje tussen appel en bloemkool in. Mmm!

Handig is dat, want dankzij die vrij zachte en neutrale smaak kun je koolrabi heel goed combineren met andere ingrediënten die sterker smaken. Omdat er in onze koelkast ook een aubergine rondzwier en ik die heel toevallig gegrild het lekkerst vind, gooide ik ze beiden onder de contactgrill. Met succes! De zachte en licht bittere aubergine steekt heerlijk af tegenover de wat zoetere en stevigere koolrabi.

Mijn favoriete dressing

Giet er een dressing op basis van citroensap en olijfolie – mijn favorieten – overheen en het smakenpallet is bijna compleet! Granaatappel voegde ik vooral toe voor de kleur, maar die zoete smaak geeft echt wel een extra effect. Net als de knapperige zonnebloempitjes, die ervoor zorgen dat je toch net even iets meer te bijten hebt. Ik ben fan!

Gegrilde koolrabi en aubergine met granaatappel

Kijk eens wat een kleurrijke salade! Zoet, zuur, knapperig en zacht – je proeft het allemaal. Ja, wat mij betreft echt een blijvertje! En dat terwijl ik voor zover ik me kan herinneren nooit eerder koolrabi heb gegeten. Nou, reken maar dat deze vergeten groente hier vanaf nu vaker op het menu komt te staan!

Prep Time 5 minuten
Cook Time 15 minuten
Servings 2

Ingredients

Salade

 • ½ krop sla
 • 1 koolrabi
 • ½ aubergine
 • ½ granaatappel
 • 1 eetlepel zonnebloempitten

Dressing

 • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
 • 1 citroen
 • ½ eetlepel rode wijnazijn
 • Snufje peper
 • Snufje zout
 • Snufje dille

Instructions

 1. Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken.

 2. Was de aubergine en snijd in dunne plakken.

 3. Gril de koolrabi en aubergine in een grillpan of op een contractgrill tot er mooie bruine strepen ontstaan.

 4. Was ondertussen de sla en verdeel over twee borden.

 5. Meng alle ingrediënten voor de dressing.

 6. Verdeel de gegrilde koolrabi en aubergine over de borden.

 7. Schenk de dressing over de salades heen.

 8. Schep de pitjes uit de granaatappel en verdeel samen met de zonnebloempitten over de salades.

Laat je me weten wat je van deze gegrilde koolrabi en aubergine met granaatappel vindt? Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

gegrilde koolrabi
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating