https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Geroosterde pompoen, courgette en kikkererwten met rozemarijn en feta

geroosterde pompoen

De pompoenrecepten vliegen je momenteel om de oren! Pompoen is dan ook gigantisch lekker en als je eenmaal weet hoe, ontzettend makkelijk te bereiden. Vooral als je ‘m in de oven gooit! Wat mij betreft de allerlekkerste optie. Zeker in dit recept voor geroosterde pompoen, courgette en kikkererwten met rozemarijn en feta. Mmm, zo is een druilerige herfstdag opeens veel minder vervelend!

Pompoen schillen

Vroeger zag ik altijd op tegen het ‘slachten’ van een pompoen. Ik kocht het liefst pompoenblokjes uit de vriezer, zodat ik zelf niet met een mes aan de slag hoefde. Vooral een pompoen schillen vond ik rampzalig! Er bleef voor mijn gevoel maar weinig over van zo’n pompoen nadat ik erop los was gegaan. Vrijwel alle recepten met pompoen die je op mijn blog vindt, zoals deze hele eenvoudige pompoensoep en deze boerenkoolsalade met pompoen en zwarte bonen, zijn dan ook gemaakt met kant-en-klare pompoenblokjes. Later ontdekte ik niet alleen trucjes om een pompoen makkelijker te kunnen schillen, maar leerde ik ook dat je pompoen in de meeste gevallen niet eens hoeft te schillen!

geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen maken

Een van die gevallen is wanneer je geroosterde pompoen maakt. Je hoeft dan alleen maar de pitten en draadjes eruit te scheppen en de pompoen in plakjes te snijden. Oké, daar heb je alsnog wel een stevig mes voor nodig. Maar het is een stuk minder werk dan een pompoen schillen en achteraf gezien valt het altijd reuze mee!

Voor dit recept met geroosterde pompoen hoef je de schil dus ook niet te verwijderen. Ik gebruikte de flespompoen die in mijn Eetversbox zat. Hartstikke vers dus en daardoor ook prima te snijden!

Kidsproof geroosterde pompoen

Als je je kind(eren) mee laat eten, zou ik de schil wel even verwijderen. Dat kan echter prima op het bordje van je kindje(s) zelf! Een stuk gemakkelijker dan vóór het roosteren. Ella vond de pompoen zelf heerlijk zacht, maar had met haar slechts enkele tandjes nog wel moeite met de schil. Die haalde ik er dus gewoon even vanaf en zo kon ook zij heerlijk smullen!

Eetversbox

Voordat we overgaan naar het recept, wil ik nog even ongegeneerd reclame maken voor de Eetversbox waar ik deze pompoen en courgette in vond. Daar ben ik namelijk echt fan van! De Eetversbox is een Limburgs initiatief om verse en lokale producten van Limburgse boeren en telers bij ons op tafel te krijgen. Zonder tussenkomst van winkels, zonder onnodige vervuiling en zonder bijkomende kosten. De verse groente- en fruitsoorten worden direct vanaf de boeren en telers in de boxen gestopt. Geloof me als ik zeg dat je dat écht proeft! De boeren voegen niets toe aan hun gewassen en doordat alle producten slechts over een korte afstand vervoerd worden, is de impact op het milieu vele malen kleiner. Daarnaast steun je ook nog eens lokale ondernemers door zo’n box af te halen. Win-win-win! Je kunt de box hier bestellen en thuis laten bezorgen of afhalen op een locatie bij jou in de buurt. Wij halen ‘m elke woensdag na Ella’s dutje op hier om de hoek!

geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen, courgette en kikkererwten met rozemarijn en feta

De pompoenrecepten vliegen je momenteel om de oren! Pompoen is dan ook gigantisch lekker en als je eenmaal weet hoe, ontzettend makkelijk te bereiden. Vooral als je 'm in de oven gooit! Wat mij betreft de allerlekkerste optie. Zeker in dit recept voor geroosterde pompoen, courgette en kikkererwten met rozemarijn en feta. Mmm, zo is een druilerige herfstdag opeens veel minder vervelend!

Prep Time 10 minuten
Cook Time 30 minuten
Total Time 40 minuten

Ingredients

 • 1 flespompoen
 • 1 courgette
 • ½ blik kikkererwten
 • 100 gram (plantaardige) feta (Violife)
 • Scheut olijfolie extra vergine
 • 1 eetlepel rozemarijn
 • Gemalen zeezout
 • ½ citroen

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Was de flespompoen en halveer in de lengte.

 3. Lepel de pitten en draden uit de binnenkant van de pompoen.

 4. Snijd de pompoen vervolgens in plakjes van ongeveer 2 centimeter dikte.

 5. Meng de pompoen met een scheutje olijfolie, gemalen zeezout en rozemarijn naar smaak.

 6. Verdeel de pompoen over een bakplaat en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 7. Was ondertussen de courgette en snijd deze in plakjes.

 8. Giet de kikkererwten af.

 9. Meng de courgette en kikkererwten met olijfolie en een snuf zout.

 10. Haal de pompoen na 10 minuten heel even uit de oven om de courgette en kikkererwten erbij te leggen. Verdeel alles weer goed over de bakplaat en bak in de resterende 20 minuten gaar.

 11. Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes.

 12. Verdeel de pompoen, courgette en kikkererwten in porties en strooi er de blokjes feta overheen. Maak af met een scheutje citroensap.

Recipe Notes

Deze hoeveelheden zijn goed voor zo’n 4 porties, afhankelijk van of je dit als hoofdgerecht of bijgerecht eet en wat je er eventueel bij serveert. Het smaakt bijvoorbeeld heerlijk met een restje rest of aardappelen, maar ook met een stukje brood! Stiekem heeft het echter niet eens iets extra’s nodig en is het ook een heerlijk gezonde lunch. Je kunt het prima een dag of twee bewaren in de koelkast en opnieuw opwarmen, dus wees niet bang om te veel te maken!

Laat je me weten wat je van deze geroosterde pompoen, courgette en kikkererwten met rozemarijn en feta vindt? Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

geroosterde pompoen

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Eetversbox. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating