https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Rodekoolsalade met appel, zongedroogde tomaat en feta

rodekoolsalade

Eet jij wel eens rodekool? Wellicht zoals de meeste mensen gekookt met appeltjes en warme winterkruiden? Hartstikke lekker én gezond! Net zoals deze twist op dat klassieke recept. Een rodekoolsalade met jawel, appel. Maar ook typische Hollandse erwtjes en worteltjes én mediterrane zongedroogde tomaat en feta. Ja, ik hou van zo’n twist! Jij ook?

Rodekool

Rodekool is misschien niet de meest geliefde groente, maar hij verdient zeker wel wat meer positieve aandacht. Goedkoop, gemakkelijk te bereiden en heel erg gezond! Rodekool zit bomvol antioxidanten, vitaminen en mineralen zoals foliumzuur, calcium, magnesium en ijzer. Als er iets is wat we in de winter én in lockdown kunnen gebruiken, is het wel gezond eten!

Rodekoolsalade

Een ideale manier om meer groenten binnen te krijgen, is door te lunchen met salades. Ben ik dol op! Ik eet vaak een overgebleven portie van het avondeten als lunch of maak diverse restjes op in een salade. Zoals deze rodekoolsalade! De rodekool kwam uit mijn Eetversbox. Een ideaal concept om elke week weer andere groente- en fruitsoorten in huis te hebben, die je wellicht zelf niet zo snel zou kopen. Dankzij zoveel variatie krijg je mooi heel veel verschillende vitaminen en mineralen binnen! Ik trok de koelkast open en vond daarin nog wat overgebleven erwtjes en worteltjes, een stukje plantaardige feta en een aangebroken potje zongedroogde tomaten. Toch ook maar zo’n klassiek appeltje erbij en mijn recept was al bijna klaar!

rodekoolsalade

Variatie in de keuken

Wat mij betreft kun je met dit recept dan ook naar hartenlust variëren. Geen erwtjes en worteltjes open staan, maar wel kidneybonen? Lekker! Olijven in plaats van zongedroogde tomaten? Smaakt vast heerlijk! Dat is mijn manier van koken en zo zorg ik ervoor dat ik ten eerste nauwelijks voedsel verspil en ten tweede allerlei verschillende voedingsstoffen binnenkrijg!

Rodekoolsalade bewaren

Mocht je nu die andere helft van je rodekool niet direct op willen maken, dan kun je deze ook invriezen. Snijd de rodekool fijn, blancheer even en vries daarna in een bakje in. Zo kun je over een paar weken tot maanden nog een keertje zo’n lekkere salade maken!

rodekoolsalade

Rodekoolsalade met appel, zongedroogde tomaten en feta

Eet jij wel eens rodekool? Wellicht zoals de meeste mensen gekookt met appeltjes en warme winterkruiden? Hartstikke lekker én gezond! Net zoals deze twist op dat klassieke recept. Een rodekoolsalade met jawel, appel. Maar ook typische Hollandse erwtjes en worteltjes én mediterrane zongedroogde tomaat en feta. Ja, ik hou van zo'n twist! Jij ook?

Prep Time 10 minuten
Cook Time 10 minuten
Total Time 20 minuten
Servings 4

Ingredients

 • 1 rode ui
 • ½ rodekool
 • 1 appel
 • 250 gram erwtjes en worteltjes
 • 100 gram zongedroogde tomaten (op olie)
 • 100 gram (plantaardige) feta
 • Sap van 1 citroen
 • Scheutje olijfolie extra vergine
 • Peper & zout

Instructions

 1. Haal de buitenste bladeren van de rodekool en snijd de kool doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de halve kool in smalle reepjes.

 2. Snipper de ui fijn en bak samen met de rode kool in een klein scheutje olie aan.

 3. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg samen met een scheutje water toe aan de rodekool.

 4. Voeg de erwtjes en worteltjes toe.

 5. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en de feta in blokjes.

 6. Voeg de zongedroogde tomaten toe aan de rodekool en roer alles goed door.

 7. Verdeel de salade over borden of kommen.

 8. Maak af met een scheutje citroensap, een scheutje olijfolie extra vergine, peper, zout en de blokjes feta.

Laat je me weten wat je van deze rodekoolsalade met appel, zongedroogde tomaat en feta vindt? Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

rodekoolsalade

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Eetversbox. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating