https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

10 lekkere hapjes voor oudejaarsavond

oudejaarsavond

Met de kerstdagen achter ons is het tijd om weer vooruit te kijken, naar de allerlaatste dag van 2020! Natuurlijk willen de meesten van ons niets liever dan dit jaar afsluiten en 2021 vol goede moed starten. Helaas zit proosten met familie en vrienden er dit jaar niet in, maar ik tip je vandaag wel 10 lekkere hapjes om oudejaarsavond smaakvol thuis te vieren!

Saucijzenbroodjes

Met stipt op één ideaal voor oudejaarsavond: plantaardige saucijzenbroodjes. Maak deze broodjes klaar en snijd ze vóór het afbakken elk in 4 stukjes, dan komen er een half uurtje later 24 mini’s uit de oven. Zo lekker!

oudejaarsavond

Polpettine al gusto pizza

Geen zin in vette oliebollen, maar stiekem wel een beetje in pizza? Met deze pizzaballetjes start jij 2018 met een gerust hart!

IMG_20170715_161817_532-01

Brood met kruidenboter uit de oven

Vroeger was ik er dol op: van dat kant-en-klare stokbrood met kruidenboter uit de oven. Knapperig van buiten, zacht van binnen en zo vol van smaak! Alleen al die geur die uit de oven kwam … Je weet vast wat ik bedoel! Met dit recept ruikt je huis binnen no-time naar nostalgie. Naar dat heerlijk foute brood met kruidenboter uit de oven. Vanavond mag het!

Brood met kruidenboter uit de oven (1)

Mediterrane tapenade

Ben jij meer van de spreads voor op een broodje of toastje? Dan is deze mediterrane tapenade wellicht iets voor jou! Besmeer een stukje ciabatta met deze mediterrane tapenade, sluit je ogen en voor héél even, ben je dit jaar toch nog op vakantie in Italië…

oudejaarsavond

Appelrozijnenbollen

Ben jij team oliebol of team appelflap? Ik zeker de laatste. Oliebollen zijn niet aan mij besteed, tenzij ik zelf appelrozijnenbollen maak! Deze bolvormige gebakjes zijn eruit als oliebollen, smaken naar appeltaart en mogen zonder schuldgevoel opgepeuzeld worden. Ja, ook ná 1 januari!

oudejaarsavond

Suikervrije appelflappen

Natuurlijk heb ik ook een recept voor de appelflapliefhebbers. Suikervrije appelflappen, gemaakt van slechts 4 ingrediënten! Echt, het is zo simpel. En lekker! Zonder poespas, zonder onnodige toevoegingen. Wellicht heb je vrijwel alle ingrediënten zelfs al in huis. Smullen maar!

oudejaarsavond

Hartige partywraps

Zei er iemand party?! Helaas zit een flink knalfeest er niet in dit jaar, maar je kunt natuurlijk ook gezellig met z’n tweetjes een klein feestje bouwen! Deze hartige partywraps helpen je daar zeker bij. Je zet ze in een handomdraai in elkaar en smullen maar!

oudejaarsavond

Pittige pittenmix

Zin om lekker te knabbelen? Maak dan een flinke portie van deze pittige pittenmix! Misschien wel een glaasje water in de buurt houden 😉

Pittige pittenmix

Vers gekruide ‘vis’stickhapjes

Om nog even terug te komen op die saucijzenbroodjes: ook voor de plantaardige ‘visliefhebbers’ heb ik een lekkere optie! Plantaardige visstick in bladerdeeg, met verse kruiden! Niet compleet zonder een lekkere zelfgemaakte knoflooksaus; dat is dan weer een voordeel van thuis feestvieren 😉

oudejaarsavond

Speculoosarretjescake

We sluiten af met een klassieker: de arretjescake. Waarschijnlijk één van de grootste caloriebommen die er bestaan, maar niet zozeer als je deze speculoosvariant met zoete aardappel en dadels maakt!

Speculoosarretjescake

Welke hapjes staan er bij jou op tafel op deze laatste avond van een bijzonder jaar? Wat het ook is, ik wens je alvast een smakelijke oudejaarsavond!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.