https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Couscoussalade met witlof, rode biet en zoete yoghurtdressing

couscoussalade

Hoeveel gezonde maaltijden heb jij dit jaar al achter de kiezen? 😉 Ik heb in ieder geval weer wat inspiratie voor je volgende lunch klaargezet! Een eenvoudige couscoussalade, bomvol lekkere en gezonde ingrediënten. Maak je direct een flinke schaal, dan heb je de komende dagen geen excuus om niet gezond te lunchen. Minder tijd in de keuken betekent meer tijd voor leuke dingen! Of om te werken en tegelijkertijd je kind(eren) te entertainen natuurlijk …

Gezond eten in lockdown

Tja, dat is nu eenmaal wel een beetje de situatie voor velen natuurlijk. Een goede reden om naar een snelle maaltijd te grijpen, toch? Vind ik wel. Maar die snelle maaltijd bereid ik dan wel graag zelf voor. Het is immers geen goede reden om niet gezond te eten! Juist niet in deze tijd. Verwennerij hoort er absoluut bij, maar een gezonde basis is toch wel dé manier om goed voor jezelf te zorgen.

Daarom ben ik dol op dit soort gerechten. Zo’n allegaartje van wat ik op dat moment in huis heb. Ideaal om restjes op te maken én om alle benodigde vitamines en mineralen binnen te krijgen. Bovendien ontstaan zo vaak de meest verrassende combinaties en overheerlijke recepten. Deze couscoussalade met onder andere witlof en rode biet houd ik er zeker in!

Eetversbox

Het leuke is dat ik die twee ingrediënten – witlof en rode biet – niet zo snel zelf zou kopen. Maar mijn creatieve inspiratie heeft een upgrade gekregen sinds ik de Eetversbox heb ontdekt. Nu ik wekelijks een box af mag halen, heb ik altijd wel weer wat in huis wat ik zelf niet gekozen zou hebben. In eerste instantie zijn het soms niet mijn favoriete ingrediënten, maar die eeuwige broccoli en wortels gaan ook wel eens vervelen. Het is juist lekker om te variëren, daar is ook Ella het al mee eens! Die wil immers alles ‘poefe’, proeven dus. Ja, ook deze couscoussalade mét witlof en bietjes!

Couscoussalade

Natuurlijk hoef je dit recept niet klakkeloos te volgen. Je kunt het als uitgangspunt gebruiken voor tal van variaties. Restje rijst over? Prima vervanger van de couscous. Geen appel, maar wel peer in huis? Vast ook lekker! Zelf heb ik dit recept ook bedacht naar aanleiding van een van de recepten die meegeleverd werden met de Eetversbox. Daarin zit elke week immers ook een blaadje met informatie over de herkomst van de ingrediënten van die week én receptinspiratie. Handig!

couscoussalade

Couscoussalade met witlof, bietjes en zoete yoghurtdressing

Hoeveel gezonde maaltijden heb jij dit jaar al achter de kiezen? Ik heb in ieder geval weer wat inspiratie voor je volgende lunch klaargezet! Een eenvoudige couscoussalade, bomvol lekkere en gezonde ingrediënten. Maak je direct een flinke schaal, dan heb je de komende dagen geen excuus om niet gezond te lunchen. Minder tijd in de keuken betekent meer tijd voor leuke dingen!

Cook Time 15 minuten
Total Time 15 minuten
Servings 2

Ingredients

Salade

 • 120 gram couscous
 • 1 stronk witlof
 • 1 wortel
 • 1 kleine rode biet
 • 2 bosuitjes
 • 1 appel
 • 2 eetlepels walnoten
 • 2 eetlepels rozijnen

Dressing

 • 4 eetlepels ongezoete sojayoghurt
 • 2 eetlepels witte wijnazijn
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • Knoflookpoeder naar smaak
 • Dille naar smaak

Instructions

 1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Snijd de witlof en wortel fijn.

 3. Snijd de biet in hele dunne plakken en snijd die in blokjes.

 4. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

 5. Snijd de appel in blokjes.

 6. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Proef en voeg naar smaak wat extra kruiden toe.

 7. Meng alle ingrediënten voor de salade en schenk de dressing eroverheen.

couscoussalade

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Eetversbox. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating