https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Pasta chips uit de airfryer

pasta chips

Wait, whut?! Chips van pasta? Yes, het is een ding! En het is me een partij lekker! Gemakkelijk ook en een stuk minder ongezond dan echte chips. Binnen een paar minuten gemaakt én goedkoop! Had ik al gezegd dat het lekker is? Ik waarschuw je: de ‘dooreetfactor’ ligt hoog! Er is echter geen ontkomen aan: deze pasta chips móet je geproefd hebben. De perfecte snack voor een avondje op de bank!

Knapperig en kruidig

Al zul je het geluid van de televisie wel iets hoger moeten zetten om boven je eigen geknaag uit te komen 😉 Ik hou zo van knapperige snacks! Dat is deze pasta chips absoluut. En lekker kruidig, mits je daarvan houdt natuurlijk. Dat is het handige aan zo’n zelfgemaakte snack: je bepaalt zelf de smaak!

pasta chips

Pasta chips is dé oplossing

Bovendien is pasta chips een ideale oplossing voor restjes pasta. Zo hoef je niet eens speciaal pasta te koken om deze snack te maken en heb je binnen 10 minuten een knapperige snack op tafel staan! Ik kook inmiddels dan ook graag een beetje extra pasta, zodat ik weer een goed excuus heb om lekker te snacken …

Mocht je een restje pasta hebben, dan kun je de eerste stap uit het recept dus overslaan. Pas dan wel even de verhoudingen van de andere ingrediënten aan op de hoeveelheid pasta die je hebt. Ik gebruikte voor dit recept 75 gram ongekookte pasta, wat eenmaal gekookt iets minder dan 200 gram weegt. Het komt echter niet heel nauw met de ingrediënten, dus gebruik afhankelijk van de hoeveelheid pasta die je hebt gewoon iets meer of minder olie en edelgistvlokken en houd de pasta in de airfryer gewoon goed in de gaten. Zolang je dat laatste regelmatig doet, komt het hoe dan ook goed!

Lang leve de airfryer

Echt, je hebt geen enkele reden om deze pasta chips niet te maken. Oké, behalve dan als je geen airfryer hebt. Maar als je die niet hebt, dan mis je wat mij betreft nog veel meer! Uiteraard zul je de pasta ook in de oven of in een pan wel knapperig kunnen bakken, maar ik betwijfel of het resultaat net zo lekker zal zijn als uit de airfryer. En als je een pan gebruikt, heb je waarschijnlijk ook heel wat meer olie nodig, wat de snack meteen een stuk ongezonder maakt. Zonde! Gewoon een airfryer aanschaffen dus – probleem opgelost 😉 Wij hebben deze al jaren en dat is wat ons betreft echt een aanrader voor heel veel lekkere airfryer recepten!

pasta chips

Pasta chips uit de airfryer

Wait, whut?! Chips van pasta? Yes, het is een ding! En het is me een partij lekker! Gemakkelijk ook en een stuk minder ongezond dan echte chips. Binnen een paar minuten gemaakt én goedkoop! Had ik al gezegd dat het lekker is? Ik waarschuw je: de 'dooreetfactor' ligt hoog! Er is echter geen ontkomen aan: deze pasta chips móet je geproefd hebben. De perfecte snack voor een avondje op de bank!

Prep Time 15 minuten
Cook Time 10 minuten
Total Time 25 minuten
Servings 2

Ingredients

  • 75 gram ongekookte pasta
  • 1 eetlepel (extra vergine) olijfolie
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • Kruiden naar smaak (zoals pikant paprikapoeder en knoflookpoeder)
  • Flinke snuf zout

Instructions

  1. Kook de pasta al dente, giet af en laat goed uitlekken.

  2. Meng de pasta met de olie, edelgistvlokken en kruiden. Het zout voeg ik zelf pas na het bakken toe, dat geeft wat mij betreft de lekkerste smaak.

  3. De airfryer voorverwarmen is niet nodig. Bak de pasta in circa 8 minuten krokant op 200 graden. Schud tussendoor een paar keer goed met de bak en pas op dat de pasta niet verbrandt! Soms zijn 5 minuten al voldoende, soms heb je bijna 10 minuten nodig. Gewoon even goed in de gaten houden!

  4. Als de pasta chips knapperig is, kun je deze in een kommetje schudden en eventueel zout toevoegen. Het koelt snel af, dus je kunt vrijwel direct aanvallen!

Laat je me weten wat je van dit recept vindt?
Reageer hieronder of tag mij in je foto op Instagram of Facebook!

pasta chips
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating