https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Zelf granola maken met het granolabakboek

zelf granola maken

Een droom die uitkomt: mijn eigen boek! Oké, in het miniatuur dan. Je moet ergens beginnen, toch? Ik combineerde mijn passie voor schrijven met mijn jarenlange ‘granolabakervaring’ en schreef voor jou het granolabakboek. Zodat jij voortaan ook in een handomdraai zelf granola kunt maken!

Het is zo simpel

Want echt, het is zo simpel. Iedereen die bij mij aanklopt zegt hetzelfde: ‘Maar het is zo makkelijk als jij het voor me maakt!’ Snap ik. Werk uit handen geven is altijd makkelijk! En ik neem het ze niet kwalijk, die mensen die bij mij granola bestellen. Ik bak het met liefde voor ze en verdien er een klein zakcentje aan. Mooi meegenomen!

Tegelijkertijd vragen veel van mijn klanten zich af of ik wel tijd heb om voor hen granola te bakken. Mijn inmiddels voorgekauwde antwoord: ‘Voor granola heb ik altijd tijd.’ En daar is niets van gelogen!

Zelf granola maken kost immers nauwelijks tijd. Het is een kwestie van de oven voorverwarmen, wat ingrediënten bij elkaar gooien en dat mengsel in de oven zetten. Afwachten, laten afkoelen en (samen met wat extra ingrediënten) in een pot gieten. Kind kan de was doen!

zelf granola maken

Zelf granola maken

Oké, een lekker verkooppraatje voor mijn granolabakboek is dit niet 😉 Maar in de basis komt het daar wel op neer! Zelf granola maken is echt niet moeilijk. Je hebt er alleen voldoende inspiratie voor nodig, de juiste materialen, lekkere ingrediënten en misschien wat handige tips & tricks!

Kijk, dat bied ik jou dus allemaal in het granolabakboek. Zo wordt het toch nog een verkooppraatje! 😉 Hoewel er ook gewoon gratis recepten op mijn blog staan en je het voor de prijs van € 4,95 (excl. btw) echt niet hoeft te laten. Alleen al met de bespaartips uit het e-book heb je die kleine investering zo terugverdiend!

Inspireren

Wat ik met dit granolabakboek vooral hoop te doen, is jou inspireren. Je hoeft mijn tips en recepten niet klakkeloos te volgen, maar je kunt er voorlopig wel mee vooruit. Je kunt ze een keertje maken zoals ik ze voor je heb opgeschreven en er vervolgens je eigen draai aan geven. Je kunt ingrediënten die je niet lekker vindt of waar je allergisch voor bent vervangen of je combineert de ingrediënten uit diverse recepten tot een compleet nieuw recept!

Naast 12 recepten bevat het granolabakboek bovendien heel veel informatie en tips waarmee je zelf de allerlekkerste granola kunt maken. Denk aan exclusieve of juist doodgewone ingrediënten die je zou kunnen toevoegen, de meest goedkope adresjes om je ingrediënten in te slaan, de handigste materialen om zelf granola te maken én te bewaren, ideeën om granola te eten en tips voor de ultieme crunch. Je bent de komende tijd wel zoet! 😉

granolabakboek

Ik stop ermee

Gelukkig maar, want stiekem heb ik nog een reden om het granolabakboek uit te brengen. ‘Granolabakker’ was immers nooit het beroep dat ik voor mezelf voor ogen had. Bloggen, dat was wat ik deed. Mensen lazen mijn artikelen, zagen mijn recepten en vroegen of ik die niet eens voor hen kon maken. Ik dacht: ach, waarom niet? Een eigen bedrijf had ik al, dus ik kon eenvoudig facturen uitdelen. Ik berekende prijzen en ging aan de slag. Eerst voor een enkeling, maar inmiddels voor tientallen mensen. En dat doe ik met veel plezier, echt waar!

Maar aan alles komt een eind. Sort of. Ik blijf niet eeuwig granola bakken, niet op grote schaal in ieder geval. De afgelopen maanden nam ik steeds meer beslissingen die me rust brachten en voor focus zorgden. Ik stopte eerst met de yogalessen die ik al jaren gaf en een paar maanden later ook met de lessen Les Mills BodyBalance waarvoor ik sinds 2016 gecertificeerd was. De eerste lockdown was een aanslag op mijn inkomen, maar tijdens de lockdown die eind vorig jaar begon groeide mijn bedrijf juist harder dan ooit tevoren. Ik merkte dat het ontbreken van mijn lessen me meer ruimte gaf om AAN mijn bedrijf te werken en daar plukte ik de vruchten van.

Niet bakken, maar creëren

Nu we in september weer een kindje verwachten, voel ik dat het tijd is om me nog meer te focussen op dat waar ik écht blij van word. Van het schrijven van dit granolabakboek KREEG ik energie. Zó gaaf! Dat wil ik absoluut meer doen. Wie weet komt er ooit een deel twee, een e-book met plantaardige recepten voor kinderen of schrijf ik toch nog dat boek waar ik jaren geleden al van droomde. Van kilo’s ingrediënten in de opslag, telkens voor een paar euro de keuken opruimen en ieders wensen najagen word ik op de lange termijn echter niet vrolijk. Het is handig dat ik granola kan maken terwijl Ella gewoon bij me is, zodat het me geen opvangtijd kost. Maar is dit iets dat ik jarenlang wil blijven doen? Nee.

Over een paar maanden heb ik een drukke peuter én een baby in huis. Ik geef geen les meer, de schrijfopdrachten blijven binnenstromen en ik geniet enorm van het ontwikkelen van online producten of diensten. Dat is waar ik me echt op wil concentreren. Op schrijven en creëren. Terwijl er door de opa’s en oma’s of gastouder goed voor mijn kinderen wordt gezorgd. En wanneer ik niet aan het werk ben, ben ik er ook echt voor hen. Dan ben ik niet tussendoor nog even een of twee of misschien zelfs drie bestellingen weg aan het werken. Dan ben ik aan het spelen, aan het lezen en aan het kletsen. Oké, en luiers aan het verschonen en het huis op aan het ruimen – laten we wel realistisch blijven.

Ik weet nu al dat me dat enorm veel rust op gaat leveren, want dat hebben ook de beslissingen die ik de afgelopen maanden heb genomen me opgeleverd! Met de juiste focus en voldoende tijd, kan ik dan ook weer meer blogs gaan schrijven. Dat is immers waarom ik ooit het internet op ben gaan: om te schrijven en te inspireren!

zelf granola maken

Waarom ik wil dat jij zelf granola kunt maken

Van enkele mensen ontving ik de vraag: ‘Maar als je al je recepten en tips prijsgeeft in je e-book, dan hoeven ze toch niet meer bij jou te bestellen?’ Nu begrijp je mijn antwoord: dat is ook precies de bedoeling.

Tot aan mijn verlof ga ik door met granola bakken en daarna zal ik in ieder geval niet meer wekelijks de keuken in duiken voor bestellingen. Natuurlijk ben ik de beroerdste niet en wil ik best zo nu en dan nog eens granola bakken voor een ander, maar ik wil je vooral leren zelf de lekkerste granola te maken!

Ik hoop dan ook dat ik je de komende weken, maanden en jaren mag inspireren met een heleboel nieuwe blogs en online producten. Lekkere recepten, persoonlijke verhalen, eerlijke reviews, e-books zoals het granolabakboek, online trainingen zoals de gratis blogtraining die ik momenteel geef en wie weet wat nog meer! Ik laat mezelf ook graag verrassen door mijn eigen hersenspinsels 😉 En ik sta al-tijd open voor suggesties! Als jij een idee hebt voor een onderwerp waarover je graag meer wilt lezen, als je vragen hebt over zelf granola maken of als je graag tips wilt in een ander thema; laat het me weten. Ik klets graag even met je!

Oh, en wil je het granolabakboek bestellen, zodat je direct zelf granola kunt maken? Klik dan op de knop hieronder!

zelf granola maken
Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. Wat onwijs goed dat je keuzes bent gaan maken waar jij je goed bij voelt. Daar mag je super trots op zijn! En je granola boek… Natuurlijk ga ik ‘m ook kopen. Want de allerlekkerste granola die ik ooit heb gegeten, komt toch echt uit jouw keuken. ❤️

  • Giulia Califano
   Auteur
   05/04/2021 / 13:45

   Wauw, wat een lieve woorden! Ik hoop dat ik op deze manier heel veel mensen kan laten genieten van ‘mijn’ granola 🙂

 2. felice veenman
  05/04/2021 / 16:05

  ik hou van zelf koken en zefmaken, in mijn keuken komt weinig uit een zakje of pakje. Ik snap je drive wel, alleen eet ik zelf nooit ontbijtgranen. Maar een ouderwetse boterham met kaas…

  • Giulia Califano
   Auteur
   07/04/2021 / 09:29

   Hihi, als ik zwanger ben maak je mij ook vooral blij met een boterham met (in mijn geval vegan) kaas!

 3. 05/04/2021 / 19:14

  Wat tof dat jij je eigen boek hebt uitgegeven. Ik vind granola heerlijk, maar sinds we geen dierlijke zuivelproducten meer in huis willen halen weet ik even niet waar het lekker bij smaakt. De vegan yoghurts die ik tot nu toe heb geprobeerd vond ik niet zo lekker.

  • Giulia Califano
   Auteur
   07/04/2021 / 09:29

   Ohh, wat goed dat jullie die stap hebben gezet! Jammer dat je de vegan yoghurts tot nu toe niet zo lekker vindt. De ongezoete sojayoghurt van Alpro heb je vast al geprobeerd? Dat is mijn favoriet! Maar granola smaakt ook heerlijk op een smoothiebowl en straks in de zomer op nicecream, mmm. Ook een lekker ontbijt!

 4. 06/04/2021 / 11:20

  Het ziet er allemaal heerlijk uit zeg! Dit lijkt me een superhandig boek om zelf granola te gaan maken.

  • Giulia Califano
   Auteur
   07/04/2021 / 09:30

   Dankjewel! Yes, dat is precies de bedoeling van het boek 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.