https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

7 gezonde snacks voor tijdens het thuiswerken + KORTINGSCODE

gezonde snacks

Thuiswerken, vlakbij de voorraadkast: handig of niet? Tja, het is maar wat je in huis haalt en hoeveel discipline je op kunt brengen. Ik vind thuiswerken heerlijk, om talloze redenen. Eén van die redenen is absoluut dat ik altijd toegang heb tot al het eten dat we in huis hebben. Ik lunch met restjes van het avondeten en pak tussendoor precies waar ik zin in heb. Maar ik kies wel vooral voor gezonde snacks! Snacks die me energie geven om nog even door te knallen en waar mijn lijf blij van wordt. Om je wat inspiratie te geven zet ik 7 gezonde snacks voor tijdens het thuiswerken op een rijtje!

Verse gezonde snacks

1. Groente en fruit

De meest gezonde snack bestaat natuurlijk uit puur natuurlijke ingrediënten: groenten en fruit. Ik zorg er dan ook voor dat onze fruitschaal altijd rijkelijk gevuld is en we diverse soorten rauwkost in huis hebben! Uiteraard kun je dan gewoon even snel een banaantje pellen, maar zelf vind ik het veel fijner om een paar minuten te besteden aan een echte traktatie. Ik snijd meerdere soorten fruit en meng die door elkaar, liefst met een handje ongezouten noten of pindakaas erbij voor de broodnodige vetten. Of ik snijd wat wortels in reepjes en komkommer in plakjes, om te dippen in een bakje zelfgemaakte hummus!

2. Smoothie

Nog gemakkelijker wordt het met een smoothie. Die kun je immers bijna volledig van tevoren klaarmaken! Door diverse soorten groenten en fruit te snijden en in bakjes (of zakjes, maar bakjes zijn duurzamer) in te vriezen, ben je altijd voorbereid. Je haalt ’s ochtends gewoon een bakje uit de vriezer en tegen de tijd dat je trek hebt in een snack zijn de ingrediënten voldoende ontdooid om er samen met een scheutje plantaardige melk en eventueel wat kokosrasp of een lepeltje amandelpasta een overheerlijke smoothie van te maken. Blender aan en gaan!

In de zomer is het overigens ook heerlijk om zo’n smoothie te maken van nog grotendeels bevroren ingrediënten. Hiervoor heb je natuurlijk wel een voldoende krachtige blender nodig. En het liefst gebruik je bevroren banaan of mango als basis. Zo maak je in een handomdraai een heerlijke romig ijsje! Van bevroren banaan, plantaardige melk en cacaopoeder bijvoorbeeld. Mmm!

babyproof bananenbrood

Zelfgebakken gezonde snacks

3. Bananenbrood

In de categorie ‘snacks die je van tevoren klaar kunt maken’ vallen natuurlijk ook alle zelfgebakken tussendoortjes! Mijn ultieme favoriet: bananenbrood. Het is simpel, gezond, goedkoop en ontzettend lekker! Bovendien kun je ook met bananenbrood lekker variëren. De ene keer gooi je er frambozen doorheen, dan weer blauwe bessen en misschien zelfs een keer wat noten en rozijnen. Of chocolate chips: minder gezond, maar wel lekker. Balans, hè! Ook onze Ella is dol op mama’s bananenbrood. Ideaal!

4. Granola

Ook in dit rijtje ontkom je er natuurlijk niet aan: granola is een overheerlijke gezonde snack! Om zo los uit het vuistje te eten, maar ook om te mengen met wat yoghurt en/of vers fruit. Mmm! Granola maak je natuurlijk – net als bananenbrood – heel eenvoudig lekker in het weekend, zodat je de hele week kunt genieten van een lekker ontbijt of tussendoortje. In het granolabakboek vind je genoeg recepten en tips om elke week weer een nieuwe variant op tafel te zetten!

zelf granola maken

5. Leftovers

Gemakkelijker kunnen we het niet maken, wel lekkerder! Restjes avondeten doen het fantastisch als lunch, maar ook als snack. Afhankelijk van wat je hebt gegeten hoef je het alleen maar op te warmen of maak je er een heel nieuw gerecht van. Een restje rijst meng je bijvoorbeeld met plantaardige melk en fruit tot een lekkere rijstepap en van leftover pasta maak je in de airfryer eenvoudig pastachips!

Kant-en-klare gezonde snacks

6. Repen op basis van dadels en noten

Oké, misschien kan het toch nog wel gemakkelijker. Met kant-en-klare snacks. Die hoef je alleen maar even te kopen of te bestellen! Er bestaan echter héél veel ongezonde kant-en-klare tussendoortjes. Ook lekker, maar niet zo verstandig voor elke dag. Zelf heb ik dan ook zelden dit soort snacks in huis. Het enige tussendoortje dat ik altijd op voorraad heb, zijn de repen van Nakd! Die eet ik echter vrijwel alleen buiten de deur. Ik heb ze juist in huis om mee te nemen. Ze zijn immers lang houdbaar en lekker handzaam, dus je stopt er zo eentje in je tas. Toen ik beviel van Ella nam ik ook een aantal repen mee naar het ziekenhuis en dat bleek een hele goede keuze te zijn! Je begrijpt al wat er over 3 maanden weer in mijn vluchtkoffer zit 😉 Mijn favorieten zijn trouwens de Peanut delight, Coffee & Walnut en Strawberry Sundae!

gezonde snacks

7. Is-het-al-weekend-box

Wil je je werkweek iets verrassender maken, dan is het ideaal om te kiezen voor een snackbox! De ‘Is-het-al-weekend-box’ van Goodcase bevat 5 verschillende gezonde én duurzame snacks om je werkweek op te vrolijken. De producten komen allemaal uit Nederlandse bedrijven en worden geproduceerd met aandacht voor mens, dier én onze planeet. Je bestelt de box op vrijdag en ontvangt ‘m op zaterdag. Gewoon in je brievenbus – wel zo handig als je even lekker je benen aan het strekken bent! Na het weekend open je de box en hoef je elke dag alleen maar te kiezen welke van deze 5 snacks je pakt. Geen keuzestress in de deuropening van je voorraadkast, niet onnodig vaak je koelkast opentrekken in de hoop dat er spontaan iets lekkers in terecht is gekomen – gewoon je box openen en de snack van vandaag kiezen. Op vrijdag hoef je zelfs niet eens meer te kiezen, want dan heb je natuurlijk nog maar één snack over. Handig, toch? In deze blog lees je meer over Goodcase, hun missie en de ‘Is-het-al-weekend-box’. En met de code bijmamathuis10 ontvang jij nu 10% op deze heerlijke duurzame snackbox!

Meer gezonde snacks voor tijdens het thuiswerken

Natuurlijk zijn er nog tal van mogelijkheden om tijdens het thuiswerken gezond te snacken. Op mijn website vind je genoeg recepten om zelf mee aan de slag te gaan en gelukkig zijn er ook in de winkels steeds meer verantwoorde snacks te vinden. Wat is jouw ultieme gezonde snack voor tijdens het thuiswerken?

gezonde snacks

Dit artikel is tot stand gekomen samen met Goodcase. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.