https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

5 praktische vaderdagcadeaus

vaderdagcadeaus

Laat ik er meteen even een stereotype ingooien: voor vaders moet alles praktisch zijn, toch? Of eetbaar of drinkbaar, dat mag natuurlijk ook. Zo werkt het tenminste wel bij de vader van Ella 😉 Zelf sta ik daar toevallig wel volledig achter. Ik ben van de cadeaus die óf een speciale betekenis hebben óf die je daadwerkelijk nodig hebt. Over die eerste categorie schreef ik onlangs al een blog met 5 tips voor minimalistische cadeautjes. Nu het bijna Vaderdag is, is het tijd voor de tweede categorie: 5 praktische vaderdagcadeaus. Die je natuurlijk ook de rest van het jaar kunt geven aan vaders én niet-vaders!

Eet- of drinkbare vaderdagcadeaus

1. Bierbrouwen

We gaan nog even door met stereotyperen: ik ken maar weinig mannen die niet van bier houden. Is de man waarvoor jij een cadeau zoekt geen bierliefhebber, skip deze tip dan maar gauw. Voor de rest: bierbrouwen is hip! Je vader, schoonvader, opa of partner een biertje cadeau doen is natuurlijk altijd een goed idee – mits hij daarvan houdt -, maar veel origineler is het om hem zelf bier te laten brouwen. Toegegeven: ik heb mijn man regelmatig vervloekt om zijn hobby, maar het levert tenminste wel iets op. Het is praktisch, want je bent er een poosje mee bezig, maar geniet een paar weken later wel mooi van je zelfgebrouwen dorstlesser!

De bierbrouwpakketten schieten inmiddels als paddenstoelen uit de grond en dat is natuurlijk niet gek, want juist in deze tijd is het fijn om lekker thuis aan de slag te kunnen! Zo’n bierbrouwpakket bevat vrijwel alle materialen en ingrediënten die je nodig hebt om je eerste liters bier te brouwen. Plus een zorgvuldig uitgewerkte handleiding natuurlijk!

Ik moet je wel waarschuwen: het kan zijn dat je man hier een nieuwe hobby aan overhoudt. Je bent hem dan – zeker in het begin – regelmatig een aantal uren kwijt. Voordeel is wel weer dat het proces ook veel wachttijd omvat, waarin hij in de buurt van zijn vloeibare goud moet blijven, maar ondertussen prima voor de kinderen kan zorgen. Win-win, toch?

vaderdagcadeaus

2. Keukengereedschap

Bij zo’n fris biertje (of ander smakelijk drankje) hoort natuurlijk ook een lekker hapje! En nu we eindelijk echt van de zon mogen genieten, gaat er uiteraard niets boven de barbecue. Is je man, partner, (schoon)vader of opa net zo’n barbecueliefhebber als mijn man? Dan doe je hem ongetwijfeld een plezier met een tool waar hij het regelmatig over heeft of een pakket vol lekkere hapjes die hij zelf mag grillen!

Hetzelfde geldt echter ook voor de ‘binnenkeuken’. Zo klaagde mijn man ruim een jaar geleden nog telkens over het snijden van de aardappelen wanneer we frietjes maakten. Een frietsnijder zou toch zó handig zijn! Ik kocht dit apparaatje vorig jaar voor hem en sindsdien wordt het vrijwel elke week gebruikt. Niet door mij overigens, want ik snijd aardappelen nog steeds het liefst met de hand. Maar hij is er dolblij mee!

Oh, en heb je nog inspiratie nodig voor wat lekkere plantaardige barbecuerecepten? Die zette ik eerder al voor je op een rijtje!

Handige vaderdagcadeaus

3. Gereedschap

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat er hier in en om het huis aardig wat geklust wordt. Ik grap wel eens dat mijn man een eigen Praxis-filiaal in de schuur aan het bouwen is, want het liefst wil hij elke tool die hij toevallig een keertje nodig heeft direct aanschaffen. Absoluut niet nodig, vind ik. Vaak zijn er wel vrienden of familieleden waarvan je zoiets kunt lenen en de wat grotere apparaten kun je prima huren. Maar natuurlijk is er ook een heleboel gereedschap dat wél handig is om zelf achter de hand te hebben! Zeker als je man (partner/vader/schoonvader/opa/etc.) net als die van mij zoveel mogelijk zelf doet. En natuurlijk mogen die vrienden en familieleden dan ook bij ons aankloppen als ze een keer iets nodig hebben!

Staat er bij jullie binnenkort een grote klus op de planning of heeft de man voor wie jij een cadeau zoekt het regelmatig over een bepaald soort gereedschap dat wel erg handig zou zijn? Perfect voor een kluscadeau! Schakel eventueel even hulp in van een andere klusser om ervoor te zorgen dat je het juiste koopt en draag je eigen steentje bij aan #hoeramijnmanisklusser 😉

vaderdagcadeaus

4. Kleding

Tja, praktischer kan het bijna niet, toch? Kleding hebben we nu eenmaal allemaal nodig! En ik weet niet hoe het bij andere vrouwen zit, maar ik vind het wel zo prettig als mijn man er een beetje netjes bij loopt. Nu vind ik wel dat een cadeau ook enigszins feestelijk moet zijn, dus gewoon een stapel basics inpakken zou ik niet snel doen. Maar ik maak hem zeker blij met wat vrolijke sokken, een mooie nieuwe zwembroek voor de zomer of van die open pantoffels waar hij het laatst over had! Shoppen is immers niet zijn hobby (lekker stereotype heb ik aan de haak geslagen, hè), dus is hij maar al te blij als ik zijn subtiele signalen opvang en daar werk van maak. Lekker praktisch, zo’n vrouw!

Overigens kun je bepaalde items ook prima cadeau doen aan bijvoorbeeld je eigen vader of schoonvader. Ik ben dus echt niet van de T-shirts met teksten, maar de mannen in mijn omgeving vinden ze vaak hilarisch en ideaal om te dragen tijdens het bierbrouwen of klussen. Twee vliegen in één klap 😉 Kom ik een exemplaar tegen met een tekst die gewoon precies klopt, dan zou het dus zomaar kunnen dat die in mijn winkelmandje verdwijnt!

Gezellige vaderdagcadeaus

5. Uitjes

De laatste categorie cadeautjes waar ik fan van ben zijn cadeautjes die stiekem niet alleen voor hem, maar wellicht ook voor jezelf zijn. Uitjes! Je kunt ze cadeau doen aan je (schoon)vader en hem op pad sturen, maar ook gezellig meegaan. Of je laat je kinderen een gezellig uitje cadeau geven aan hun vader en gaat met het hele gezin op avontuur! In mijn blog over minimalistische cadeautjes met een speciale betekenis noemde ik ze ook al, in de categorie ‘herinneringen’. Dit zijn immers de cadeautjes die dierbare herinneringen opleveren! Mijn man is bijvoorbeeld dol op pretparken, terwijl ik een stuk terughoudender ben. Ik vind het ook heel leuk om er een dagje op uit te gaan naar bijvoorbeeld de Efteling, maar ik vind het ook prijzig. En vermoeiend. Ook van het zwembad ben ik niet zo ’n fan – nooit geweest. Hij wel!

Quality time voor elkaar of met het gezin is hoe dan ook goud waard. Nu er weer wat meer kan en mag, maak je die belangrijke vader in jouw leven dan ook vast ontzettend blij met een gezellig uitje! Als is het een romantisch diner voor twee, omdat jullie stiekem al ouders zijn maar nog een paar weken tot maanden van de rust kunnen genieten. Een dagje naar de buitenspeeltuin met opa en oma. Of misschien nodig je je schoonvader simpelweg uit voor een lekkere barbecue bij jullie thuis! Kan je eigen man meteen zijn nieuwe keukengerei testen en kunnen ze onder het genot van een lekker biertje samen genieten van het eindresultaat 😉

Vanzelfsprekend zijn er nog veel meer praktische, lekkere, gezellige of anderszins succesvolle vaderdagcadeaus te verzinnen. Laten we elkaar inspireren! Wat is jouw ultieme tip voor de leukste vaderdagcadeaus?

vaderdagcadeaus

Omslagfoto door Lisa Ronde Fotografie 📷

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 10/06/2021 / 15:46

  Yep, als je een praktisch cadeautje wil kopen dan zijn dit uiteraard heel goed tips!

  • Giulia Califano
   Auteur
   14/06/2021 / 09:21

   Leuk om te horen!

  • Giulia Califano
   Auteur
   14/06/2021 / 09:21

   Wat lief, dankjewel!

 2. Ton
  10/06/2021 / 20:52

  ZO herkenbaar! Geweldige tips die iedere vader, schoonvader en opa zal waarderen! Was getekend, vader, schoonvader en opa van deze geweldige famiie.

  • Giulia Califano
   Auteur
   14/06/2021 / 09:25

   Kijk, mooi om te horen! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.