https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Deze vrolijke traktatie maak je eenvoudig samen met je peuter

traktatie peuter

Hieperdepiep hoera, Ella is 2 jaar! Wauw, wát een mijlpaal. Waar ze haar eerste verjaardag nog niet echt bewust meemaakte, vond ze het dit jaar geweldig om de slingers op te hangen, cadeautjes uit te pakken, taarten te versieren en traktaties uit te delen! Ook die traktaties maakten we zelf, samen nota bene. En wat waren we trots op het eindresultaat! Bij deze deel ik dan ook onze tip voor een vrolijke traktatie die je samen met je peuter kunt maken. Heel eenvoudig, hartstikke leuk én – tegenwoordig ook altijd handig – coronaproof!

‘Zelluf doen’

Ik weet niet hoe het met andere 2-jarigen zit, maar die van ons wil dus alles ‘zelluf doen’ en altijd ‘mama helpe’. Snap ik wel, want zelf ben ik ook stronteigenwijs en van kinds af aan al een nieuwsgierig aagje. Bovendien vind ik het heel belangrijk om Ella overal bij te betrekken, zodat ze begrijpt hoe dingen werken en waar ze vandaan komen. ’s Avonds terwijl zij in bed ligt een traktatie in elkaar knutselen is dan ook echt niet aan mij besteed: dat doen we gewoon gezellig samen!

Zelf ben ik helaas ook niet zo’n knutselwonder, dus kies ik maar al te graag voor eenvoudige oplossingen waar zelfs een 2-jarige al aardig mee kan helpen. Mooi hoeft het niet te worden, als het maar vrolijk is én onze peuter blij maakt!

traktatie peuter

Alle eendjes zwemmen in het water

En of deze traktatie dat deed! Ella is – net als haar vader – dol op eendjes. Het liedje ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ kan ze vrijwel volledig meezingen en als ze gaat douchen wast ze met alle liefde ook de billen van haar twee badeendjes. Ze zorgt zelfs zo goed voor haar vriendjes dat toen we haar traktaties aan het knutselen waren, elk eendje een rozijntje kreeg om op te eten! De schat 🙂

In het kader van ‘Alle eendjes zwemmen in het water’ knipten we namelijk zelf kleine vijvers uit, waar we badeendjes óp en rozijntjes ónder plakten. Hartstikke simpel, leuk én lekker! De badeendjes zetten we in een grote bak waarin ik twee vellen groen papier legde, zodat de eendjes allemaal in hun eigen vijvertje in het park ronddobberden. Nou, hartstikke vrolijk, toch?

traktatie peuter

De traktatie maken

Veel meer uitleg heb je al niet meer nodig om deze vrolijke traktatie te maken. Om het je extra gemakkelijk te maken zet ik alles echter nog even voor je op een rijtje!

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

Teken op één blauw velletje papier uit de losse pols een vijver en knip deze uit. Je kunt deze vijver nu heel eenvoudig op andere velletjes papier leggen en zo telkens dezelfde vorm vijver uitknippen. Leg je de vijver een beetje strategisch neer, dan kun je afhankelijk van de grootte van je papier uit één velletje meerdere vijvers halen. Wel zo economisch, natuurlijk 😉

Vervolgens spuit je wat lijm op de onderkant van de badeendjes en plak je in het midden van elke vijver een badeendje. Spuit ook wat lijm op de bovenkant van de doosjes rozijntjes en plak deze aan de onderkant van de vijvers, precies onder de badeendjes. Zo blijven ze mooi rechtop staan!

Bekleed een lage opbergbox met groen papier en zet de eendjes erin. Klaar voor vertrek! ‘Alle eendjes zwemmen in…’

traktatie peuter

Traktatie uit laten delen door een 2-jarige

Wanneer je net als Ella geen enorme hoeveelheid traktaties hoeft uit te delen, is het handige van zo’n opbergbox ook nog eens dat je peuter deze zelf kan dragen! Echt niet dat ik haar eendjes vast mocht houden op de 300 meter ‘lange’ route naar de gastouder. Dat wilde madam natuurlijk ‘zelluf doen’! En eerlijk is eerlijk: het ziet er toch ook geweldig uit, zo’n eigenwijze peuter met haar zwemmende eendjes op straat.

Vol trots deelde ze die dag bij de gastouder uit. Voor ieder kindje iets lekkers om op te eten én iets leuks om mee te spelen. Ik zeg: missie geslaagd!

Wat is de leukste traktatie die jouw peuter ooit heeft uitgedeeld? Laten we elkaar inspireren!

traktatie peuter
Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 09/07/2021 / 20:13

  Wat een onwijs leuke traktatie. Hier zijn ze te oud om nog te trakteren maar ik vond het ook echt altijd heel leuk om zelf te maken

  • Giulia Califano
   Auteur
   12/07/2021 / 09:51

   Ja, leuk hè! Zo ben je zelf ook weer even kind, haha.

 2. Frederique
  09/07/2021 / 20:26

  Heel schattig en vrolijk. Ook wel een uitkomst wanneer er geen eten mag worden getrakteerd. Ik heb drie kinderen die nu alle drie tieners zijn dus heel wat traktaties gemaakt in het verleden maar die tijd ligt wel ver achter ons.

  • Giulia Califano
   Auteur
   12/07/2021 / 09:52

   In ieder geval geen zelfgemaakt eten inderdaad! Normaal ben ik wel van het zelf bakken, maar dat is natuurlijk niet coronaproof nu.

 3. 09/07/2021 / 21:03

  Ten eerste proficiat met je schattige dochterje en ten tweede wat een leuk en simpel idee👍Ik word helemaal blij van dit artikel het herinnerd me aan de tijd dat mijn kids nog klein waren😊

  • Giulia Califano
   Auteur
   12/07/2021 / 09:58

   Dankjewel! Heerlijk die tijd, hè. Ben je zelf ook nog even een klein kind 😉

 4. Claire
  09/07/2021 / 21:13

  Ahhhhh hoe schattig en lief!! Ik word er helemaal vrolijk van. En wat een schatje is Ella toch!

  • Giulia Califano
   Auteur
   12/07/2021 / 09:58

   Hihi, dankje! Zo leuk om dit samen te doen!

 5. Lindaschrijfthetop
  09/07/2021 / 21:36

  Wat een creatieve traktatie, daar kun je mee voor de dag komen. Erg origineel.

  • Giulia Califano
   Auteur
   12/07/2021 / 09:59

   Dankjewel!

 6. 10/07/2021 / 07:16

  Hoe mooi is dit niet geschreven! Schoonheid in simpele dingen. Ik herinner me de badeendjes nog van op de kermis. Je had allerlei kleuren die je met een stok en een haakje uit het water moest halen. En onder op de eendjes stonden dan punten. Met die punten kon je een prijs kiezen. Ik herinner me nog dat mijn vader tegen mij fluisterde: “Neem de ‘lelijke’ eendje, niet alleen degene met de mooie kleurtjes.” En omdat mijn vader mijn held was, deed ik dat ook. En ja, mijn vader had gelijk. Alle ‘lelijke’ eendjes waar de kleuren van vervaagd waren, hadden de hoogste punten. Dus elke keer kon ik een mooie prijs kiezen. Slimme papa, blij kindje, mooie les.

  • Giulia Califano
   Auteur
   12/07/2021 / 09:59

   Ohhh, wat bijzonder! Een enorm mooie les en dat op zo’n speelse manier. Zoiets blijft je absoluut bij!

 7. 10/07/2021 / 07:37

  Wat een superleuke traktatie en hij oogt ook zo lekker vrolijk. En makkelijk om mee te nemen, dat is ook niet onbelangrijk.

  • Giulia Califano
   Auteur
   12/07/2021 / 09:59

   Precies, dat is ook ontzettend handig!

 8. Jadia
  10/07/2021 / 09:17

  Leuk dat vinden kids toch geweldig! Mooi bedacht ook ban je.

  • Giulia Califano
   Auteur
   12/07/2021 / 09:59

   Ja, ze vond het fantastisch!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.