https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

30+ leuke cadeautjes voor een 2-jarige

cadeautjes 2-jarige

Hieperdepiep hoera, je peuter wordt twee jaar! Of viert voor de tweede of derde keer Sinterklaas en Kerstmis – dat is immers ook een goede reden voor een leuk cadeautje. Om je wat inspiratie te geven zet ik meer dan 30 cadeautjes voor je op een rijtje die zeer in de smaak vallen bij onze 2-jarige dochter!

Wat zijn de leukste cadeautjes voor een 2-jarige?

Laten we even vooropstellen dat elk kind natuurlijk anders is. Onze Ella is een echte boekenwurm, praat ontzettend veel, houdt van muziek, is dol op eten en was ten tijde van haar tweede verjaardag groot fan van Bing. Dat zag je dan ook duidelijk terug in de cadeautjes die ik voor haar op haar verlanglijstje had gezet! Houdt jouw kind meer van bouwen of met auto’s spelen, dan zoek je wellicht weer andere cadeautjes uit. Onderstaand lijstje is in ieder geval gebaseerd op de voorkeuren van een eigenwijs, leergierig en praatgraag keukenprinsesje, maar een aantal van haar favoriete cadeautjes scoren volgens mij bij vrijwel elke 2-jarige wel goed!

boekjes peuter

Boekjes voor een 2-jarige

Allereerst de boekjes: Ella’s favoriete categorie cadeautjes. Elke avond voor het slapengaan lezen we haar voor en ook overdag lezen we regelmatig samen of duikt ze zelf de boekjes in. Bijna twee maanden lang was haar absolute favoriet het boek van Bing dat ze van ons voor haar verjaardag kreeg. We geven haar elk jaar een boek waarin we een persoonlijke tekst over en voor haar schrijven. Vorig jaar was dat het boek met 365 verhaaltjes van Dikkie Dik en dit jaar dus het boek met Bings verhaaltjes voor het slapengaan!

Inmiddels kent ze de drie verhaaltjes uit dit boek vrijwel letterlijk uit haar hoofd: ze maakt daadwerkelijk onze zinnen af als we haar voorlezen en als ze even zelf in haar stoel kruipt om te lezen hoor ik haar ook precies zeggen wat wij altijd zeggen als we met haar samen lezen. Hilarisch! Gelukkig voor ons wisselt ze sinds kort weer wat meer af met andere boekjes, zoals het flapjesboek van Dikkie Dik dat ze van opa en oma voor haar verjaardag kreeg. Ze weet al precies wat er achter welk flapje zit en blijft het geweldig vinden om zelf al die flapjes te kunnen openen! Wat ons betreft echt een ‘dikke’ (😉) aanrader dus.

Naast deze twee boekjes kreeg Ella van een vriendin ook nog het boekje ‘Paco en de jazzband‘. Een interactief boekje met muziek en andere geluiden die ze zelf kan afspelen door op de ‘knopjes’ te drukken. Dit boekje ligt in de woonkamer en pakt Ella er overdag regelmatig bij. De muzikale opvoeding kan immers niet vroeg genoeg beginnen!

Ook kreeg ze van opa en oma ‘Dikkie Dik in de dierentuin‘ en ‘Bings eerste 100 woordjes‘. Wederom twee flapjesboeken, die vooral dankzij dat element zeer in de smaak vallen bij onze eigenwijze peuter! Wat ze echter minstens net zo leuk vindt om ‘zelluf te doen’ is pleisters plakken in ‘Dikkie Dik Dierendokter‘. Ella weet inmiddels heel goed wie waar pijn heeft en plakt met veel liefde een pleister op alle wonden. “Beter, Poes Muis?” vraagt ze dan, voordat ze naar de volgende bladzijde gaat. De schat!

cadeautjes 2-jarige

Interactieve cadeautjes voor een 2-jarige

Twee boekjes die hier ook nog altijd zéér in de smaak vallen zijn de interactieve boekjes van VTech. Het boek ‘Mijn Eerste 100 Woordjes‘ kreeg Ella al voor haar eerste verjaardag en de variant met 100 dieren kreeg ze voor Sinterklaas of Kerstmis toen ze 1½ jaar oud was. Onlangs is er een nieuwe versie uitgebracht, met 100 leuke plekken. Ik verwacht dat die over een tijdje ook nog wel op haar lijstje of dat van haar zusje komt te staan!

Met deze boekjes kunnen onze meiden immers jaren vooruit. Er zitten talloze functies op, zoals het leren van geluiden, luisteren naar interessante weetjes én een knopje om te switchen naar de Engelse taal. Ella is tot nu toe net zo leergierig als haar moeder, dus ik zie haar straks in de beginjaren van haar basisschoolcarrière al enthousiast Engels leren met deze boekjes. De 100 woordjes uit het eerste boekje kent ze in het Nederlands immers al vrijwel allemaal! De dierenversie is gelukkig een stukje moeilijker en een ideaal opstapje om weer verder te leren over een onderwerp waar ze enorm geïnteresseerd in is. Ja, deze boekjes zijn wat onze leergierige peuter een hele dikke aanrader voor al haar leeftijdsgenootjes!

cadeautjes peuter

Handige cadeautjes voor een 2-jarige

Naast leerzame cadeautjes kreeg Ella voor haar tweede verjaardag ook een paar handige cadeautjes. Waar niet alleen zij, maar ook papa en mama blij mee zijn! Apetrots is ze sinds ze met haar eigen rugzak naar de gastouder en opa en oma mag gaan. Ze hangt ‘m op aan haar eigen kapstokje – dat we niet veel later kochten en monteerden – en stopt er zelf haar spulletjes in. Zodra iemand haar op komt halen of we de deur uit moeten, grijpt ze naar haar tas: “Tas mee!”

In deze berentas past precies alles wat ze nodig heeft voor een dagje bij de gastouder of een paar uurtjes bij opa en oma. Met een beetje hulp doet ze haar tas zelf om en inmiddels weet ze de sluiting aan de voorkant al zelf dicht te klikken. Daar gaat ze, hoor!

Het feest is voor Ella helemaal compleet als het een beetje regent, want dan mag ze haar eigen paraplu meenemen! Ook die stond op het verlanglijstje voor haar tweede verjaardag, want ze wilde al een poosje telkens mama’s paraplu vasthouden. Die is echter een beetje zwaar, maar haar eigen paraplu is des te leuker! Zodra ze ziet dat het regent als we naar buiten moeten roept ze al: “Mama, het regent, paraplu mee!”

Wat papa en mama echter het allerhandigste cadeautje vinden is het schaapje dat Ella van Zazu kreeg voor haar tweede verjaardag. Sinds die dag zijn Ella en haar schaapje beste maatjes! Ze vindt het fantastisch dat Sam het schaap samen met haar gaat slapen. Zodra hij zijn ogen dicht doet, weet Ella dat het bedtijd is. Ook begreep ze al binnen een week dat ze mama pas mag roepen als schaapje groen is, oftewel wakker is. Gewéldig! Totdat Ella deze slaaptrainer kreeg werden we regelmatig om 5.30 uur uit bed getrommeld. Inmiddels kunnen we elke dag tot 6.15 uur en heel soms zelfs langer blijven liggen!

Stiekem werken we sinds een paar dagen zelfs naar 6.30 uur toe, wat nog nét even wat lekkerder zou zijn. Maar met de 6.15 uur waar we nu al bijna twee maanden van mogen genieten ben ik al door het dolle heen! Mocht onze tweede dochter straks net zo’n vroege vogel worden, dan staat Sam het schaap met stip op één op haar verlanglijstje voor haar tweede verjaardag 😉

‘Lekkere’ cadeautjes voor een 2-jarige

Lekker eten, dat is natuurlijk ook wel aan onze dochter besteed! Net als haar moeder is ze dol op groenten, vooral broccoli. Maar ze houdt ook minstens net zoveel van frietjes als haar vader! Het liefst staat ze elke dag bij elke maaltijd in de keuken naast ons, op haar keukentrapje. Samen smoothies maken, koekjes bakken en in de pasta roeren. En als het even geen etenstijd is? Dan duikt ze haar eigen keuken in! Om een lekkere salade voor ons te maken, met sla, tomaat, komkommer, champignons, paprika en ui. Ze noemt het allemaal op 😉 Of om wat fruit en groenten te snijden, zoals wortel en meloen. Als toetje krijgen we een lekker koekje of een stukje taart, mmm!

Ella’s keukentje is van Little Dutch en kreeg ze van opa en oma voor haar eerste verjaardag. Het was direct een groot succes! Niet zozeer om in te koken, maar wel om spulletjes in op te ruimen. Deurtje open, deurtje dicht. Na verloop van tijd ontdekte Ella dat ze aan de fornuisknoppen kan draaien en inmiddels weet ze precies hoe alles werkt. Net als mama zet ze een pan op het fornuis en draait dan aan de knoppen om iets ‘mammer te maken’. ‘Even roeren’ en klaar! Vol trots komt ze me wat lekkers brengen, dat we samen onder een luid ‘njam njam njam njam’ oppeuzelen.

Die keuken, dat is dus sowieso een aanrader. Nu Ella 2 jaar is begint ze echt haar fantasie te gebruiken, maar ook daarvoor was het al leuk en dat blijft het waarschijnlijk nog wel een paar jaar. Ze gaat immers steeds een andere fase door en haar keuken kan vanzelfsprekend continu anders ingericht worden. Zo kreeg ze voor haar tweede verjaardag onder andere 3 zelf samen te stellen ijsjes. Wekenlang aten we elke avond een ijsje na het avondeten! ‘Nille’ voor mama, ‘aabei’ voor papa en ‘sina-appel’ voor Ella. Die moesten we dan netjes met centjes betalen. Als je Ella nu vraagt waarom mama moet werken, dan antwoordt ze dat mama centjes moet verdienen, ‘voor ijsjes’!

cadeautjes 2-jarige

Huishoudelijke cadeautjes voor een 2-jarige

Echte koekjes bakken we natuurlijk in de ‘grote keuken’. Daarvoor kreeg ik voor mijn 29e verjaardag een heel leuk cadeautje, waar Ella minstens net zo blij mee was: 101 uitsteekvormpjes! Elke keer als we koekjes bakken kiest Ella een paar leuke vormpjes uit. Zo bakten we voor haar verjaardag natuurlijk een heleboel tweeën, maar ook eendjes, vliegtuigen en treinen! Zo’n set met uitsteekvormpjes is dus ook echt een goed idee voor jong en oud 😉

Net zoals een stofzuiger! Dat zijn immers de dingen waar een echte huisvrouw blij van wordt, toch? En onze Ella ook! Want alles wat mama doet, moet Ella ook doen. Tot aan vervelens toe: probeer maar eens te stofzuigen met een peuter die alles ‘zelluf’ wil doen. Gelukkig kan ze sinds haar verjaardag naar hartenlust stofzuigen, poetsen en dweilen, want ze heeft haar eigen stofzuiger en schoonmaaktrolley gekregen!

Buitenspeelgoed voor een 2-jarige

Wanneer je peuter jarig is in de lente of zomer, is het natuurlijk ook ideaal om hem of haar buitenspeelgoed cadeau te geven! Ella kreeg van ons naast het boek van Bing ook een loopfiets cadeau, die al maanden op zolder stond. Stiekem oefende ze er soms al op, maar vlak voor haar tweede verjaardag lukte het pas echt om erop te ‘fietsen’. Perfecte timing, dus!

Verder speelt ze buiten dolgraag met haar glijbaan, haar waterbaankoffer en natuurlijk dé klassieker: stoepkrijt! Voetballen begint ook een dingetje te worden en als mama in de tuin werkt moet Ella natuurlijk helpen. Favoriet is haar gietertje, waarmee ze niet alleen de plantjes water geeft, maar ook haar waterbaan zelf vult. Twee vliegen in één klap!

Binnenspeelgoed voor een 2-jarige

Is het buiten niet zulk lekker weer, dan spelen we natuurlijk voornamelijk binnen. Daar is gelukkig ook genoeg te beleven! Absolute aanraders wat betreft Ella zijn knutselspullen: klei, kleurpotloden, stiften, blaadjes en kleurplaten. We maken voor iedereen die jarig is de mooiste creaties en knutselden natuurlijk ook samen de traktaties voor haar tweede verjaardag. Een groot succes!

Sinds een paar weken heeft ze het kleuren echt he-le-maal ontdekt! Vooral kleurplaten vindt ze nu leuk, aangezien ze tegenwoordig helemaal fan is van Paw Patrol. Ik vind het belangrijk om ook haar fantasie te stimuleren, dus ze tekent vooral zelf op lege blaadjes, maar daardoor is ze des te blijer wanneer ze een kleurplaat uit mag zoeken om te kleuren. En verhip, onlangs begon ze zelfs al gericht de oogjes van Skye in te kleuren! Je kunt natuurlijk een kleurboek kopen, wat ongetwijfeld een succes zal zijn, maar zelf kleurplaten uitprinten is net zo gemakkelijk en een stuk goedkoper…

kleuren

Oh, en een dikke aanrader is een waterkleurboekje, waarin je peuter met een waterstift de mooiste kleurplaten kan maken. Keer op keer op keer op keer. Ideaal! Hetzelfde geldt natuurlijk voor een waterkleurmat of magnetisch tekenbord. Onze leergierige Ella vindt het fantastisch om hints te spelen op haar tekenbord: zij zegt ons wat we moeten tekenen of wij tekenen iets en zij raadt wat het is. Na een tijdje is het natuurlijk ‘Ella beurt’ en mogen wij raden wat zij tekent. Dát is voorlopig echter nog wel een beetje lastig 😉

Wat we verder tegenwoordig binnen veel doen is puzzelen! Voor haar verjaardag kreeg Ella twee puzzels van haar grote vriend Bing. Ze kan ze nog niet zelf maken, maar vindt het fantastisch om samen met papa of mama te puzzelen! Of om samen memory te spelen, want ook dat kreeg ze voor haar verjaardag cadeau. Beide spelletjes krijgt ze steeds beter door en daar is ze maar al te trots op!

Meer leuke cadeautjes voor een 2-jarige

Natuurlijk zijn er nog tal van cadeautjes geschikt voor een 2-jarige. En de ene 2-jarige is de andere niet: ze volgen allemaal hun eigen tempo en ontwikkelen gaandeweg hun eigen interesses. Ik probeer Ella dan ook totaal niet te sturen in wat ze leuk vindt, maar let vooral op waar zij haar aandacht graag aan besteed. Zo heeft ze ook een getallentrein en lettervrachtwagen van Duplo en alfabetblokken om torens mee te bouwen, maar die komen slechts af en toe uit de kast. Toen ik deze op haar verlanglijstje zette voor de feestdagen koos ik wel bewust voor varianten met letters en cijfers, omdat ik al in de gaten had dat ze erg leergierig is. Het zou dus zomaar kunnen dat als ze iets ouder is die trein en blokken opeens wél populair worden, omdat ze er dan woordjes en getallen mee kan maken!

Waar ik zelf aanvankelijk juist niet zo’n fan van was, zijn knuffels. Nu blijkt Ella echter een echt moedertje te zijn dat heel veel interactie zoekt. En die vindt ze in knuffels! Bing, Flop en Sula zitten regelmatig aan tafel en Jokie moet haar tegenwoordig komen ophalen bij de gastouder. Als ze gaat slapen liggen ezel, Jokie en eendje bij Sam het schaap op de vensterbank. Voordat Ella haar bed induikt worden ze allemaal nog even gestreeld en zwaait ze hen welterusten toe. Zo lief! Geen van deze knuffels heeft Ella echt als cadeautje gekregen: we hadden ze al in huis, kregen ze als kraamcadeautjes, namen ze tweedehands van iemand over en kochten Jokie natuurlijk toen we onlangs voor het eerst bij de Efteling waren. Een duur grapje voor een knuffel, maar achteraf gezien méér dan het geld waard!

Heb jij nog leuke tips voor cadeautjes voor een 2-jarige? Drop ze in de reacties hieronder, op Instagram of op Facebook, zodat we elkaar kunnen inspireren!

cadeautjes 2-jarige

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 29/08/2021 / 18:42

  Wat een fijne kleurrijke boekjes zijn dit niet.
  Echt wel mooi.
  Een keukentje voor the kids, daar had ik ook al eens gezien en lijkt me ontzettend leuk.
  De mini stofzuiger had ik nog nooit gezien!
  Een artikel boordevol inspiratie!

 2. 29/08/2021 / 21:59

  Wat een leuke kadootjes. Onze kinderen zijn al ouder maar wellicht leuk als we ergens op visite gaan.

 3. 30/08/2021 / 18:22

  Hier ook het keukentje gegeven op 2-jarige leeftijd! Een topper blijft het!

 4. 30/08/2021 / 19:25

  Wat een leuk cadeau ideeen zijn dit! Ik zou zelf niet verder komen dan een knuffel

 5. 30/08/2021 / 19:30

  Wat een werk is het geweest om dit te verzamelen en op te stellen! Er staan erg leuke ideeën tussen, heel bruikbaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.