https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

10 leuke babycadeautjes

leuke babycadeautjes

Wat geef je een baby cadeau? Toen ik mijn eerste dochter kreeg, had ik nog geen idee wat een baby leuk zou vinden. Toen ik mijn tweede dochter kreeg wist ik dat wel, maar had ik natuurlijk al een hoop in huis. Dus rees opnieuw de vraag: wat zijn nu écht leuke babycadeautjes? Om jou een eindje op weg te helpen, zet ik de 10 favoriete babycadeautjes van mijn dochters voor je op een rijtje!

Kraamcadeaus

Even voor de duidelijkheid: met leuke babycadeautjes bedoel ik in dit geval cadeautjes waar de baby zelf echt iets mee kan. Als kraamcadeautjes vind ik spullen voor de verzorging van papa, mama en de baby namelijk ook ideaal! Eten, waardebonnen voor babywinkels en verzorgingsproducten bijvoorbeeld. Maar natuurlijk zijn er ook genoeg leuke babycadeautjes te vinden waar de baby zelf vrolijk van wordt!

En komen de feestdagen eraan, dan is het natuurlijk extra leuk om babycadeautjes te geven. Zeker wanneer de baby ook een grote broer of zus heeft die het concept van cadeautjes krijgen begrijpt. Zijn of haar kleine broertje of zusje mag immers niet overgeslagen worden!

De cadeautjes die ik hieronder voor je op een rijtje heb gezet zijn dan ook stuk voor stuk voor de baby zelf. Om binnen een paar weken tot maanden, maar in ieder geval vóór het eerste jaar, mee te kunnen spelen. Leuk als kraamcadeautje, maar ook als verrassing van Sinterklaas of de kerstman!

Oh, en mocht je toevallig ook nog op zoek zijn naar cadeautjes voor een peuter: daarvan heb ik er hier meer dan 30 voor je op een rijtje gezet!

leuke babycadeautjes

10 leuke babycadeautjes

Kijkboek met spiegeltje

Niet dat deze babycadeautjes op volgorde van populariteit staan, maar met stip op één – zeker als kraamcadeautje – staat toch wel het kijkboek met spiegeltje uit de reeks ‘Baby ziet’. Dit boekje heeft Ella werkelijk verslonden, zelfs bijna letterlijk toen het eenmaal waterschade had opgelopen en ze er met de losse bladzijdes vandoor kon gaan. Het is een stevig kartonnen boekje vol met eenvoudige patronen in zwart-wit of felle kleuren. En natuurlijk een spiegeltje!

Zoals je wellicht weet zien baby’s in het begin nog vrij weinig: ze kunnen slechts waarnemen tot een afstand van circa 30 centimeter en zien vooral contrasten. Wanneer ik Zoë voed, merk ik bijvoorbeeld dat ze soms naar mijn bril kijkt: de perfecte afstand en mijn zwarte bril steekt goed af tegenover mijn lichte huidskleur. Nu ze 8 weken oud is, wordt ze echter al een steeds grotere fan van haar kijkboekje!

Ook zij kreeg deze als kraamcadeautje van vrienden, aangezien Ella’s variant door de waterschade was gesneuveld. Wat mij betreft is dit hét kraamcadeautje dat iedere kersverse ouder wil krijgen. Er is immers weinig speelgoed waar baby’s op zulke jonge leeftijd al iets mee kunnen, maar hier zijn ze echt dol op. En voor de gever is het ook een ideaal cadeau, want voor slechts € 9,99 maak je de ouders hartstikke blij. Dat tientje is dit boekje absoluut meer dan waard!

Milo’s eerste voelboekje in zwart-wit

Vrijwel hetzelfde effect heeft ‘Milo’s eerste voelboekje in zwart-wit‘. Wederom een stevig kartonnen boekje, maar dit keer met een verhaaltje. De pagina’s zijn in zwart-wit en bevatten telkens een heel kort stukje tekst dat papa of mama voor kan lezen. Op elke twee pagina’s staat een lichaamsdeel van Milo centraal, dat op de rechterpagina de ‘juiste’ structuur heeft. Zo voelt Milo’s tongetje (het enige gekleurde item in het boek) net zo ruw als die van onze katten en kan je baby op de laatste pagina van het boekje Milo’s vacht aaien. Ook dit boekje is nu al leuk voor onze Zoë om naar te kijken en over een tijdje ongetwijfeld ook om te voelen!

Sophie de Giraf speelrol

Iets wat compleet nieuw is voor ons, is de speelrol van Sophie de Giraf. Deze kreeg Zoë vlak na haar geboorte van De Kleine Giraf. Over een paar maanden zal ze daar ongetwijfeld veel plezier aan beleven! De speelrol is namelijk ideaal om te beklimmen, om mee te rollen en om op te zitten. Hij is lekker zacht en bevat van alles om te ontdekken: kleuren, geluiden, structuren, vormen, een bijtring en een spiegeltje. Ideaal aan deze speelrol is ook dat de binnenkant opblaasbaar is, waardoor je ‘m gemakkelijk mee kunt nemen. En de hoes stop je gewoon in de wasmachine! Dat is voor papa en mama dan weer heel erg handig, weet ik inmiddels uit ervaring 😉

Dankzij de veelzijdigheid van deze speelrol vind ik ook dit een van de leukste babycadeautjes die ik tot nu toe heb ontdekt. Het is vrolijk, praktisch én leerzaam!

leuke babycadeautjes

Boxpiano

Ook zo heerlijk vrolijk is een boxpiano! Wij tikten er tijdens mijn eerste zwangerschap eentje tweedehands op de kop en die is z’n geld meer dan waard gebleken. Zelfs nu speelt onze peuter er nog mee: ze vindt het fantastisch om zelf muziek aan te kunnen zetten om op te dansen!

Inmiddels hangt de boxpiano echter weer in de box, zodat ook Zoë ermee kan leren spelen. Je hangt ‘m op aan de spijlen van de box, zodat je baby tegen de toetsen van de piano aan kan schoppen. Als ze eenmaal goed op hun buik kunnen liggen, is de piano ook leuk om voor hen neer te leggen zodat ze met hun handjes muziek kunnen maken! En als ze eenmaal kunnen dansen is het blijkbaar dus nog steeds geweldig speelgoed 😉

Playgro Clip Clop Rammelaar

Een echte hit als kraamcadeautje vind ik ook de Playgro Clip Clop Rammelaar. Ella kreeg deze vrolijke rammelaar van de collega’s van mijn man en heeft er maandenlang enorm veel mee gespeeld! Hoe? Tja, geen idee eigenlijk. Ze pakte ‘m graag vast, bestudeerde alle onderdelen en rammelde ermee. Zien, voelen, horen en soms zelfs proeven – op de een of andere manier had het dingetje een enorme aantrekkingskracht op haar. Het duurt vast niet lang meer voordat ook Zoë de hele dag met deze rammelaar in de weer is!

Knisperboekje

Waar Ella als baby ook enorm fan van was, was het knisperboekje dat ze voor Sinterklaas van haar gastouder kreeg. Een klein vierkant boekje met felle kleuren en knisperende pagina’s. Lekker zacht en licht, maar vol vermaak! Ella leerde rond die tijd om te rollen en ging de hele kamer door met dat boekje. Fantastisch!

Mooi meegenomen aan zo’n knisperboekje, maar ook aan de andere boekjes die ik eerder noemde, is dat ze door de brievenbus passen. Zeker in deze tijd, waarin op kraamvisite gaan helaas niet meer zo vanzelfsprekend is als twee jaar geleden, is het wel zo leuk om een kleinigheidje op de post te kunnen doen!

milo's eerste voelboekje

Geschakelde ringen

Ook zo eenvoudig doch effectief zijn van die gekleurde geschakelde ringen. Je haakt ze eenvoudig in elkaar en kunt ze zo gebruiken om er kettingen mee te maken of zelfs om speelgoed mee te bevestigen aan bijvoorbeeld de wandelwagen. Baby’s vinden het leuk om naar de verschillende kleurtjes te kijken, om met de ringen te rammelen en om de verschillende structuren te voelen. Simpel, leuk én praktisch dus!

Ik heb inmiddels al ruim 2 jaar een paar van die ringen in mijn tas zitten, zodat ik altijd iets bij me heb om mee te spelen of om iets ergens aan vast te maken. Ze blijven leuk! Naarmate je baby ouder wordt leert hij of zij de ringen immers ook uit elkaar te halen. Dat snoetje wanneer het voor de eerste keer lukt is goud waard! Ook grappig is dat Ella al toen ze heel klein was een voorkeur ontwikkelde voor de kleur roze. Ze ging namelijk altijd met een roze speelring aan de haal! En nu ze ouder is, wil ze dus vaak per se een roze bordje om van te eten of een roze beker om uit te drinken. Ook zij kan echter nog steeds met de speelringen spelen, door er kettingen van te maken en ze bijvoorbeeld op kleur te sorteren. Ongetwijfeld gaat ze daar Zoë binnenkort fanatiek mee helpen 😉 Voor een paar euro jarenlang speelplezier dus!

Stoffen speelbal

Hetzelfde geldt voor een stoffen speelbal, liefst met een rammelaartje erin en wat labeltjes eraan. Al gauw is deze bal leuk om naar te kijken, om aan te friemelen en om tegenaan te schoppen. Ik weet nog goed dat Ella het al heel jong geweldig vond als ik de bal naar haar toe gooide en hij zachtjes tegen haar aan kwam. Met zo’n stoffen bal kan dat immers prima! Toen ze wat ouder werd, leerde ze de bal over te rollen en inmiddels kan ze zelfs overgooien. Extra leuk is het om dat met mama én papa samen te doen en dan niet te weten naar wie de bal gegooid wordt…

Momenteel ligt onze bal van Little Dutch weer voornamelijk in de box en leg ik deze vaak vlakbij Zoë in de buurt. Ze slaat er dan per ongeluk met haar handje tegenaan, waardoor je de rammelaar hoort. Daar reageert ze nu nog niet echt op, maar dat komt vast gauw! En even later zal ze de labeltjes ontdekken, waar ze lekker aan kan friemelen. Ella vond dat heerlijk toen ze klein was. Die kon zulke labeltjes uitgebreid liggen te bestuderen!

Zeker met twee kindjes lijkt me zo’n stoffen speelbal een fantastisch babycadeautje. Het is immers ideaal om twee kleine kindjes veilig samen te laten spelen!

vtech activiteitenkubus

Badbekertjes

Bad of geen bad, badbekertjes zijn ook altijd een hit! Met deze bekertjes kun je spelen in bad, in de douche, in een zwembad maar ook gewoon in de woonkamer. Kleintjes kunnen ze tegen elkaar slaan, als ze wat ouder zijn in elkaar zetten en als ze het eenmaal onder de knie hebben ondersteboven ook stapelen. En met de variant die wij hebben maak je als ouder zelfs een leuke rups voor ze!

VTech activiteitenkubus

Als laatste van deze 10 leuke babycadeautjes wil ik één iets groter cadeau benoemen, waar wij hier thuis wel groot fan van zijn: de VTech activiteitenkubus voor baby’s. Deze kubus is leuk vanaf ongeveer een half jaar en blijft vervolgens ook heel lang op diverse manieren interessant! Er valt ontzettend veel aan te zien, voelen en vooral horen. Op jonge leeftijd is dat vooral leuk om de zintuigen te prikkelen, maar als je kindje wat ouder wordt ook om liedjes en woordjes te leren. Daarnaast bevat de kubus ook een vormenstoof, die hier door Ella zeer driftig gebruikt werd. Ik weet nog goed hoe boos ze werd als het niet lukte om de driehoek door het gaatje van de cirkel te duwen! Inmiddels kan ze de liedjes van de kubus vrolijk meezingen, maar toen ze kleiner was werd ze daadwerkelijk rustiger als we deze liedjes voor haar zongen terwijl ze verdrietig was. Die truc gaan we bij Zoë absoluut weer toepassen en ik twijfel er niet over dat ook zij veel plezier gaat beleven aan deze activiteitenkubus!

Meer leuke babycadeautjes

Uiteraard bestaan er nog tal van leuke babycadeautjes die leuk zijn om te geven of te krijgen! Wat is jouw favoriete babycadeautje? Deel je tips hieronder om andere ouders te inspireren!

leuke babycadeautjes
Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 20/11/2021 / 15:46

  Leuke unieke cadeaus. De geschakelde ringen ook had er nog niets van gehoord!

 2. Joyce Joshua
  20/11/2021 / 16:12

  Wat super leuk! Sofie de giraf is ook altijd een hit

  • Giulia Califano
   Auteur
   22/11/2021 / 10:12

   Ja, Sophie is altijd goed!

 3. SaboresdePortugalNL
  20/11/2021 / 20:33

  Hier staan een hoop leuke tips tussen!

 4. infoenaturalsnl
  20/11/2021 / 21:22

  Super handig! Deze sla ik op! Mijn broer verwacht over een tijdje zijn 2e. Dus ik kan wel wat tips gebruiken op dit gebied.

  • Giulia Califano
   Auteur
   22/11/2021 / 10:11

   Oh, wat leuk! Dan zit er vast een leuk cadeautje bij 😀

 5. Mandy
  20/11/2021 / 22:34

  Wat een leuke cadeaus! Ik heb (helaas) niemand om me heen die zwanger is. Ik zou de cadeautjes goed in mn achterhoofd stampen.

 6. Awaywego_Sandra
  20/11/2021 / 23:20

  Leuke kado ideeën! Ben zo ie zo dol op boekjes. Je hebt zoveel leuke.

 7. 21/11/2021 / 09:15

  Leuke cadeaus! Een aantal kende ik al, maar niet allemaal.

 8. 21/11/2021 / 10:28

  Wat zijn er toch veel leuke dingetjes te koop voor babytjes! Die van mij waren altijd dol op knisperboekjes : ) Maar de anderen dingen vind ik ook heel leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.