https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

5 praktische kraamcadeaus waar je ouders écht blij mee maakt

praktische kraamcadeaus

Je gaat op kraamvisite en je neemt mee… Tja, dat is soms de vraag! Waar maak je de kersverse ouders en hun pasgeboren kindje blij mee? Knuffels, kleding en speelgoed hebben ze vast al genoeg. Ik spreek inmiddels uit ervaring als ik zeg dat vooral praktische cadeaus welkom zijn. Met deze 5 praktische kraamcadeaus was ik als kersverse moeder in ieder geval heel blij!

Eten

Nee, niet voor de baby, maar voor zijn of haar ouders. Die zijn de eerste weken immers zo druk met zorgen voor hun kleintje, dat zorgen voor henzelf er wel eens bij in wil schieten. Koken? Daar heeft toch niemand tijd voor! Ontbijten? Dat deed ik na de geboorte van Ella zelf vaak pas tegen lunchtijd, wanneer zij eindelijk rustig was.

Juist in zo’n drukke tijd met weinig slaap is het echter belangrijk om voedzaam en gezond te eten – al helemaal wanneer je als moeder borstvoeding geeft. Het is dan ook ideaal om een aantal maaltijden klaar te hebben staan of om af en toe wat gezonde en gemakkelijke hapjes cadeau te krijgen! Zelf geef ik bijvoorbeeld graag granola als kraamcadeau: lekker, gemakkelijk én gezond voor een snel ontbijt.

Je kunt echter ook aanbieden om een keer boodschappen te doen voor de kersverse ouders, wat lekkers voor hen te halen of iets extra’s te maken wanneer je toch voor jezelf kookt. Het kost je nauwelijks moeite, maar betekent voor een ander ontzettend veel.

zelf granola maken

Cadeaubon voor de baby

Natuurlijk is het wel zo leuk om (ook) iets voor de baby mee te nemen. Maar wat? Wil je er zeker van zijn dat je geen babycadeautjes koopt die ze al hebben en dat ze je cadeau echt kunnen gebruiken, dan geef je een cadeaubon. Niet het leukste cadeau om uit te pakken, maar wel lekker praktisch. Ik was er zelf in ieder geval altijd blij mee als ik een cadeaubon kreeg en heb ze allemaal goed kunnen gebruiken!

Rugzak of schooltas

Toch verontschuldigen mensen zich vaak als ze een cadeaubon geven: ‘Sorry, ik wist niets beters.’ En eerlijk is eerlijk: hoewel ik het heerlijk vind om cadeaubonnen te krijgen, vind ik het zelf ook leuker om een echt cadeau te geven. Wat bij Zoë’s geboorte met stip op één stond was een rugzak. Ella kreeg er eentje voor haar tweede verjaardag en wat vond ze dát leuk! Ze draagt nu zelf haar spulletjes wanneer ze naar de gastouder of opa en oma gaat. Ideaal, want in haar rugzakje past precies alles wat ze nodig heeft.

Inmiddels lopen we twee keer per week met twee rugzakjes naar de gastouder: eentje voor Ella en eentje voor Zoë. Een rugzak vind ik dan ook een ideaal kraamcadeau! Het komt al na een paar maanden, wanneer de baby naar de opvang gaat, van pas en gaat jarenlang mee. Ik zie Ella met haar huidige rugzak zo al naar de basisschool gaan!

Wil je het extra persoonlijk maken, dan kun je de rugzak zelfs personaliseren: veel mensen vinden het ontzettend leuk om spulletjes te krijgen met de naam van hun kind erop en op een druk kinderdagverblijf kan het natuurlijk wel eens handig zijn 😉

praktische kraamcadeaus
Kidslabel

Verzorgingsartikelen

De luiers en billendoekjes zijn in de eerste maanden met een baby natuurlijk niet aan te slepen, dus waarom zou je die niet cadeau geven? Je kunt een leuke luiertaart of kraammand maken vol met handige spulletjes zoals luiers in alvast een paar verschillende maten, billendoekjes, zeep en handcrème. Een beetje voor de baby en een beetje voor zijn of haar ouders. Met een leuke strik erom ziet het er hartstikke vrolijk uit en in een lijst met praktische kraamcadeaus hoort het zéker thuis!

Cadeautje voor oudere kinderen

Komt er een kleintje bij, dan is dat natuurlijk ook feest voor zijn of haar grote broer(s) en/of zus(sen)! Ik vond het zelf dan ook ontzettend leuk dat veel van de mensen die op kraamvisite kwamen voor Zoë, ook een kleinigheidje meebrachten voor Ella. Ze werd goed verwend en kreeg zo niet het gevoel dat zij uit het middelpunt van de aandacht werd verdrongen door haar pasgeboren zusje.

Iets om te kleuren of knutselen is hier bijvoorbeeld altijd welkom, maar er zijn natuurlijk tal van leuke cadeautjes te verzinnen voor een oudere broer of zus. Wat ook leuk is, is hem of haar een soortgelijk cadeautje geven als de baby. Geef je de baby een rugzak en heeft het oudere kind er nog geen, dan kun je hem of haar misschien ook een rugzak of schooltas geven!

Geef je de baby een cadeaubon? Dan vindt de grote zus of broer dat vast ook stoer! Een cadeaubon voor het zwembad vind ik zelf bijvoorbeeld erg leuk om zowel te geven als te krijgen en is voor elke leeftijd geschikt. Praktisch én leuk!

Praktische kraamcadeaus

Natuurlijk zijn er nog veel meer geschikte kraamcadeaus om te geven aan kersverse ouders en uiteraard geldt ook altijd: smaken verschillen. Met deze 5 praktische kraamcadeaus was ik in ieder geval erg blij en ik hoop de ouders aan wie ik een dergelijk cadeautje heb gegeven ook!

Wat is het leukste kraamcadeautje dat jij ooit hebt gekregen of gegeven?

praktische kraamcadeaus

Dit artikel is tot stand gekomen samen met kraam-cadeau.nl. Voor meer informatie lees je hier mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.