https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-108799751-1

Paw Patrol-traktaties maken

paw patrol-traktaties

Paw Patrol is helemaal hip! Ook bij onze inmiddels 3-jarige Ella, die sinds haar verjaardag zelfs in een Paw Patrol-pyjama slaapt. Er was dan ook geen twijfel over mogelijk: haar traktaties moesten dit jaar iets met Paw Patrol te maken hebben. Missie geslaagd! Met trots trakteerde Ella alle kindjes bij de gastouder de dag voor haar verjaardag op Paw Patrol-bellenblaas in lege wc-rolletjes, die we ‘aankleedden’ als de auto’s van Ryder en de pups. Minstens net zo leuk om te maken als om uit te delen! En om het jou een stuk gemakkelijker te maken geef ik je in deze blog niet alleen uitleg over hoe wij deze Paw Patrol-traktaties maakten, maar deel ik ook de afbeeldingen die ik heb gebruikt met je. Dat scheelt jou weer een hoop zoek- en downloadwerk!

Samen knutselen

Het leukste van deze Paw Patrol-traktaties is naar mijn mening dat je ze samen met je peuter of kleuter kunt maken. Voor mij is dat vele malen belangrijker dan hoe de traktatie er uiteindelijk uit komt te zien. Onze traktaties zijn weliswaar niet de mooiste, maar ze zijn wel met veel liefde en aandacht gemaakt. Het plezier dat Ella beleefde tijdens de uren die we in het knutselen van deze traktaties hebben gestoken is het meeste waard! Bovendien zijn de traktaties hartstikke uniek en tegelijkertijd erg herkenbaar. Wat ons én Ella betreft een groot succes! Snel over op de instructies dus, want ook Ella kon niet wachten tot we zouden beginnen…

Wc-rollen sparen

Stap één voor het maken van deze Paw Patrol-traktaties is het sparen van lege wc-rollen. Dat moet wel lukken, toch? Ik herinner me nog dat we bezig waren en Ella zei dat we wel nog even flink moesten poepen, omdat we nog één wc-rolletje tekort kwamen. Geweldig!

Hoeveel wc-rolletjes je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel traktaties je gaat maken. 6 is een leuk minimum, omdat je daarmee de auto’s van de meest bekende pups kunt maken. Er bestaan echter nog veel meer pups en indien nodig andere voertuigen, dus je kunt gerust een heleboel wc-rolletjes verzamelen!

Wij hadden dit keer 11 traktaties nodig en maakten dan ook 11 verschillende voertuigen. Vind je dat te lastig of houd je het liever bij de 6 meest bekende pups, dan zou je natuurlijk ook gewoon vaker hetzelfde voertuig kunnen knutselen. Zo kun je oneindig veel Paw Patrol-traktaties maken! Omdat ik in deze blog de afbeeldingen die wij hebben gebruikt met je deel, heb je nu in ieder geval 11 verschillende mogelijkheden. Daarnaast leg ik je vanzelfsprekend ook uit waar ik deze afbeeldingen heb gevonden en hoe ik ze heb gedownload, zodat je er indien nodig zelf nog meer kunt maken!

Paw Patrol-traktaties

Wat heb je nodig voor deze Paw Patrol-traktaties?

Naast het benodigde aantal wc-rolletjes heb je voor deze Paw Patrol-traktaties weinig speciaals nodig:

Het meeste heb je vast al in huis! Wij kwamen met Ella’s Paw Patrol-tekenkoffer al een heel eind – helemaal in stijl natuurlijk 😉

Het cadeautje dat wij in deze traktatie verstopten was een flesje Paw Patrol-bellenblaas. Wij kochten ze bij de Action, maar je vindt ze ook op diverse plekken online. En natuurlijk werkt ‘gewone’ bellenblaas ook! Kijk maar eens goed naar de foto’s van onze traktaties: we kwamen drie flesjes Paw Patrol-bellenblaas tekort en gebruikten daarvoor andere flesjes. De gastouder zorgde ervoor dat deze drie traktaties naar baby’tjes gingen die toch nog geen flauw idee hadden van wat ze kregen en iedereen was tevreden!

Bovendien zou je deze traktaties zo in allerlei vormen kunnen maken. Maak eenhoorns van wc-rolletjes en stop er eenhoornbellenblaas in. Prinsessen, dinosaurussen of spiderman: met een beetje creativiteit en niet al te hoge eisen kun je er alle kanten mee op 😉

Mocht je zelfs nog iets te snoepen willen toevoegen aan deze Paw Patrol-traktatie, dan zou je de lintjes van de pup tags van snoepveters kunnen maken. Persoonlijk vind ik dat niet per se nodig en op veel plaatsen mag het niet eens meer, maar het kán wel. Mogelijkheden genoeg!

Hoe maak je deze Paw Patrol-traktaties?

Goed, over op het echte knutselwerk. Voor het maken van elke Paw Patrol-traktatie begin je hetzelfde: je draait en velletje gekleurd papier om een wc-rolletje en lijmt het vast. Het papier dat je overhebt aan de boven- en onderkant van het wc-rolletje kun je op een paar plekken inknippen en zo eenvoudig naar binnen vouwen. Druppel er eventueel een beetje lijm op zodat het goed blijft zitten en de basis is klaar!

Uiteraard kies je voor elke pup meteen de juiste kleur: rood voor Marshall, blauw voor Chase, geel voor Rubble, groen voor Rocky, oranje voor Zuma en roze voor Skye. Naast deze 6 pups maakten wij ook nog Everest (wit), Tracker (groen), Rex (blauw), Liberty (roze) en Ryder (rood).

Natuurlijk heeft elk voertuig ook wielen nodig. Die maak je eenvoudig door rondjes te knippen uit zwart papier, of wit papier dat je met een stift of permanent marker zwart kleurt en die rondjes op de wc-rolletjes te lijmen. Je kunt eventueel een flesje bellenblaas gebruiken om mooie cirkels uit te tekenen. Let wel op: niet elk voertuig heeft 4 wielen. Je kunt zien dat wij daar bij Zuma’s hovercraft nog niet aan gedacht hadden, maar bij Everest, Skye en Liberty hebben we er wel degelijk rekening mee gehouden. Everest rijdt immers in een sneeuwploeg, Skye vliegt in een helikopter en Liberty zit op een scooter. It’s all in the details!

Dat is dan ook hoe je de voertuigen verder kunt vormgeven: door op elk voertuig een detail te plakken dat kenmerkend is voor de bestuurder ervan. Zo plakten we op de politieauto van Chase een pylon en zwaailampen, kreeg Rocky grijparmen en gaven we Ryder een stuur met ingebouwde verlichting. Het is allemaal slechts een kwestie van knippen, vouwen en plakken – in een paar minuten gepiept en ontzettend leuk!

Mocht je niet precies weten welk detail kenmerkend is voor elke pup, dan kun je altijd een kijkje nemen op de Paw Patrol Wiki. Op deze pagina vind je echt alles over Paw Patrol. Ideaal! Dit is dan ook de bron die ik gebruikt heb voor de volgende stap in het maken van deze Paw Patrol-traktaties: het toevoegen van de karakters.

Gratis Paw Patrol-downloads

Elke Paw Patrol-traktatie moet natuurlijk wel de juiste bestuurder krijgen! Hiervoor downloadde ik vanaf de Paw Patrol Wiki van elk karakter de profielafbeelding. Het nadeel was dat deze afbeeldingen werden opgeslagen als WebP-bestand. Via deze converter kon ik ze echter zo omzetten naar JPG of PNG. En voor jouw gemak heb ik ze alle 11 verzameld in dit mapje! Zo kun jij ze in één keer downloaden en uitprinten 🙂

Vervolgens knip je de karakters uit en plak je ze op een tandenstoker. Ik deed dat met lijm, maar het nadeel daarvan is wel dat het ervoor kan zorgen dat de inkt van het geprinte plaatje uitloopt. Het nadeel van plakband is echter weer dat je het bij moet knippen om ervoor te zorgen dat het past. Een volgende keer zou ik het zelf dus weer met lijm doen, maar daar wel extra zuinig mee omgaan om de kleuren van het uitgeprinte plaatje niet aan te tasten.

Laat de karakters op de tandenstokers goed drogen voordat je ze op de voertuigen plakt, zodat je zeker weet dat je ze onderweg niet verliest! In de tussentijd kun je de pup tags gaan maken. Daarvoor gebruikte ik een tekening van een pup tag waarin ik via Canva een tekst zette. Van dit bestandje (met 11 pup tags) heb ik een sjabloon gemaakt, zodat jij het eenvoudig kunt bewerken met je eigen tekst!

Ben je tevreden met je ontwerp, druk het blaadje (of de blaadjes) met pup tags dan af en kleur ze in. Wij deden dat wederom in bijpassende kleuren voor elk voertuig. Knip de pup tags vervolgens uit en maak er met een perforator gaatjes in. Knip daarna voor elke pup tag een stuk gekleurd touw af dat ruim genoeg is om om het flesje bellenblaas te passen. Haal het stukje touw door het gaatje in de pup tag heen, leg er een knoopje in en hang het om het flesje bellenblaas. Steek nu het flesje bellenblaas in het wc-rolletje en je bent al bijna klaar!

De laatste stap is het op de plek zetten van de karakters. Zijn ze helemaal droog? Kijk dan of het nog lukt om ze in het wc-rolletje te prikken. Waarschijnlijk zul je een stuk van de tandenstoker af moeten breken, omdat de bellenblaas in de weg zit. Zit het karaktertje daardoor te onstabiel op het wc-rolletje, dan kun je een dot lijm gebruiken om de tandenstoker steviger vast te zetten. Even goed vasthouden, geduld hebben en klaar is je Paw Patrol-traktatie!

Meer traktaties voor peuters

Zien ze er niet fantastisch uit zo met z’n allen bij elkaar? Paw Patroll is on a roll! Wat ons betreft is deze Paw Patrol-traktatie absoluut voor herhaling vatbaar, al zal Ella volgend jaar vast wel weer een andere grote passie hebben. Vorig jaar was ze dol op Bing én op eendjes, dat zie je wel aan de traktatie die we voor haar tweede verjaardag maakten. Ga jij aan de slag met deze Paw Patrol-traktatie? Zet ‘m op! En mocht je vragen hebben, stuur me gerust een berichtje.

Paw Patrol-traktaties
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.