Go Back
Print

Warme chocolademelk

Warme chocolademelk met slagroom: in december mag het! ;) Zelf was ik nooit fan van chocolademelk, laat staan met slagroom. Dat kwam doordat ik niet tegen melk kan, zo bleek later. De plantaardige versie lust ik namelijk wel! Het mooie is dat je deze zowel hartstikke gezond als een stuk minder gezond kunt maken. Gezond voor de hele winter, ongezond voor die enkele keer in december ... Balans is wederom het sleutelwoord! Oh, en deze gezonde of ongezonde chocolademelk heb je letterlijk in een paar minuutjes gemaakt. Geen excuus om kant-en-klaar te kopen dus, want dit is vele malen lekkerder!

Prep Time 1 minuut
Cook Time 4 minuten
Total Time 5 minuten
Servings 1

Ingredients

 • 1 kop plantaardige melk
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • Kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of stukjes dadel naar smaak (optioneel)
 • Pure chocolade naar smaak (optioneel)
 • Plantaardige slagroom naar smaak (optioneel)
 • Gedroogde vijgenstukjes naar smaak (optioneel)

Instructions

 1. Meng in een klein pannetje de plantaardige melk en het cacaopoeder goed door elkaar en verwarm.

 2. Ga je voor de gezonde versie? Voeg dan nu kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of stukjes dadel toe totdat je de chocolademelk zoet genoeg vindt.

 3. Ga je voor de minder gezonde versie? Voeg dan nu wat stukjes pure chocolade toe naar smaak. Ik voegde zelf 4 kleine blokjes toe.

 4. Als alle ingrediƫnten opgelost zijn en je chocolademelk warm is, kun je het vuur uitzetten en je chocolademelk in een beker schenken.

 5. Ga je voor de gezonde versie? Dan ben je nu klaar!

 6. Ga je voor de ongezonde versie? Dan kun je je chocolademelk nu afmaken met wat plantaardige slagroom en eventueel wat stukjes gedroogde vijg.

DutchEnglishItalian